Резултати от 1 до 11 от общо 11

Безжична LAN мрежа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    16
    #1

    Безжична LAN мрежа

    Значи работата е следната: 5 човека искаме да си направим LAN между нас, обаче без кабели. Има ли някакъв начин това да стане, доколкото знам има някакви модеми за тази цел, но не съм наясно с какъв обхват са, плаща ли се честота, с каква мощност трябва да бъдат, трябват ли някакви други устройства и каква е цената им. Благодаря Ви предварително.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    163
    #2

    Безжична LAN мрежа

    Значи има възможност, като вече и цените на устройствата не са чак толкова скъпи. Следвайки стандарта 802.11b(11MBit/s) можете да пуснете безжичен LAN на разстояние до околу 2 километра от точката(при положение че има пряка видимост). Идеята е следната: Имате Access Point(Устройство -> можете да използвате някой Linksys тъй като тяхните решения са най-подходящи за домашни потребители) към който всички трябва да имате видимост. На клиентските машини може да се използват както WiFi PCI карти - производство на Realtek(25$), GlobalSun с чипсет Texas Intruments(25-30$), както и Canyon с чипсети на TI и Realtek(20-30$), Linksys(70-80$), така и USB устройства на най-различни производители с цени подобни на мрежовите карти. Все пак препоръчвам вътрешните PCI карти, тъй като съм тествал и двата начина и PCI-ките се държат доста по стабилно от USB-тата. Аз в къщи до скоро бях с RealTek 8180 PCI а сега съм с Linksys(Cisco Devision) WMP11. Подобрението в получаването на сигнала е от порядъка на 10 процента, но мисля че за домашна мрежа не е от проблем. Остава отворен въпросът с честотите. По принцип има свободни 11 честоти над 2.4GHz от които обаче могат да се използват ефективно 6 тъй като при провежданите от нас тестове сигналите от две съседни честоти се бъркаха(получиха се много от тъй наречените RadioErrors). Това е от мен.



    ~Deadmaker~ Computer Security Experts Member

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    16
    #3

    Безжична LAN мрежа

    Много ти благодаря за отговора. Влизаш ли в ICQ или IRC да го обсъдим? В момента съм в IRC с ник RyDeR, и в ICQ с ник uL7Ra.Благодаря отново

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #4

    Безжична LAN мрежа

    Само да добавя, че ще ви трябват и антени - от "клиентската" страна най-добре California 24 dB (антена с тесен сектор), а антената за Access point-а трябва да е с по-широк сектор на излъчване или даже кръгова (зависи от разположението на клиентите)



    Ето тук има няколко типа антени (предварително казвам, че не правя реклама на Videomax, но не ми се търсят други линкове в момента): http://www.videomaxavs.com/bg/produc...t_antennas.htm

  6. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #5

    Безжична LAN мрежа

    За c0mm:

    Все пак, мисля, че би било добре да се укаже и за какви разстояния става въпрос[]

    За Deadmaker:

    Ако си успял да използваш ефективно 6 канала можеш да се считаш за щастливец, бас хващам, че не живееш в центъра на София[]. Смущенията са в рамките на 3 канала (+-), за по-голямата част на София са +-INF[]

    За Slero:

    Добрата антена не е гаранция за добро качество на връзката (реален трансфер), особено при малки разстояния - понякога е по-добре антена с малка мощност, зависи от конкретната ситуация. За типа на антените - да.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    16
    #6

    Безжична LAN мрежа

    А какво ще стане, ако разстоянията са по-малки от 1 километър, но няма пряка видимост?

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #7

    Безжична LAN мрежа

    Кажи все пак за какви разстояния става въпрос - колко по-малки от 1 км - 20 м? 50 м? 500 м? В общия случай нищо няма да се получи без пряка видимост.

  10. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    163
    #8

    Безжична LAN мрежа

    Значи, антена ще трябва само за излъчватела при това е добре да не е кръгова, тъй като има проблеми с разпространението, най-добре 120 градусова, тъй като в периферията се вижда, разбира се с загуба на някой друг dB. Наистина калифорнията ще ви свърши перфектна работа. За клиентските машини - с PCI картите си вървят антени, които вършат сравнително добра работа при пряка видимост(3dB усилване), а за USB- няма нужда да коментирам, те са с вградени антенки, които по мое скромно мнение обаче за нищо не стават

  11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    16
    #9

    Безжична LAN мрежа

    Става въпрос за разстояние от порядъка на 700м.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #10

    Безжична LAN мрежа

    700 m не са никак малко и ако няма пряка видимост, едва ли ще се получи нещо. Силно се съмнявам, но ако искате да знаете със сигурност, най-добре ще е да направите няколко опита - намирате назаем две устройства и две антени и започвате. Много са факторите, които могат да влияят върху качеството на връзката - устройства, антени, релеф, видимост, зашуменост на ефира... Ако само стоиш пред РС-то няма как да разбереш, доста тичане насам-натам и качване нагоре-надолу ще трябва [:P] Който се е занимавал с тези неща, знае за какво говоря [^]



    Такса за честотата не се заплаща. Що се отнася до това какви устройства - зависи от джоба. Deadmaker е предложил нелош вариант. По една случайност разполагам с едно резервно LinkSys WET-11, което мога да дам на заем за проби, ако решите.



    Deadmaker, прав си за кръговите антени, но нямам представа какво е разположението на точките - може да се окаже, че 120-градусова няма да им свърши работа.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    11
    #11

    Безжична LAN мрежа

    Аз съм един от другите четерима които искаме да се вържем . Те всички са на един провайдер , а аз смятам да ходя на друг ... и мислим да направим един пиринг , че да си споделяме лан-а на двата провайдера . Мислите ли , че ще стане и как по точно ?

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Безжична мрежа с модем на БТК
    От dmitry във форум Мрежи
    Отговори: 12
    Последно: 11-02-10, 14:43
  2. Детектор за безжична мрежа
    От IvO™ във форум Мрежи
    Отговори: 17
    Последно: 04-06-07, 14:58
  3. Безжична мрежа ?
    От bx във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 27-12-05, 22:26
  4. Въпрос за безжична мрежа....
    От the_unique във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 06-06-05, 13:41
  5. Безжична мрежа....
    От spoofer във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 08-03-03, 20:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе