Здравейте,
Взех си модем (или рутер, не знам точно какво е) от БТК та сега въпросът ми е за компютъра какво да купя че да ползвам безжичен интернет?
Благодаря!
Здравейте,
Взех си модем (или рутер, не знам точно какво е) от БТК та сега въпросът ми е за компютъра какво да купя че да ползвам безжичен интернет?
Благодаря!
Безжична мрежова карта или безжичен мрежови USB адаптер.Което от двете си харесаш.
USB-то май е по-добре че мога да си слагам и на друг компютър ако се наложи. Ами нещо като модел да препоръчаш че гледах в jarcomputers - има и за 20 и за 100 лева...Първоначално публикувано от shanto
какъвто и да си вземеш все ще върши работа, може и да се разкача от време на време ама си е до късмет
Благодаря за съветите господа! Сега да попитам нещо относно "защитата" на мрежата понеже досега не съм имал безжична мрежа. В книжката за инсталиране не пише нищо (поне не ясно) относно настройките на самата мрежа а след като ще е безжична т.е. в общи линии отворена предполагам трябва да има опция как да я "затворя"...
my.contact.bg
логваш се с user & Pass
После на меню -"моята мрежа" & wifi
Разрешаваш мрежата ,избираш защита WPA&PSK ( нарочно давам тази не е лесна за разбиване и всички ланки я поддържат за разлика от далеч по-сигурната WPA2 )
Протокола е PSK и си пишеш парола минимум 8 символа примерно като 4Nh^t!#er ( т.е като името на котарака ми )
Добре де ами как чрез сайта си настройвам защитата на мрежата? Това не трябва ли от компютъра да се направи? В смисъл самия обмен на данни между модема и компа ми не трябва ли да е защитен по някакъв начин?Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
така се защитава, споко
сайтът на бтк казва на модема каква защита да ползва именно по този начин
Сега да обясня.
От сайта защитаваш достъпа до мрежата през wireless.
За да си защитиш компа трябва друго да направиш.
Но 1 парола на модема ( а той се достъпва от сайта ) на безжичната мрежа ти осигурява доста спокойствие.
Демек настройките от сайта БТК ще ги пратят до модема и той вече на базата на тези настройки ще криптира информацията между компа и модема и модема и сървъра на БТК така ли?Първоначално публикувано от FearMe
От сайта на БТК с паролата и юзера влизаш в модема си
вече ми писна да пиша едно и също !!!
Нещо такова.Действай спокойно.Демек настройките от сайта БТК ще ги пратят до модема и той вече на базата на тези настройки ще криптира информацията между компа и модема и модема и сървъра на БТК така ли?