Има ли смисал да се прави такова нещо с помоща на безжичен Hub ( или квото е тва животно )[:-eyebrows].
В смисал колко по-добра ще е връзката.Абе с 2 думи заслужава ли си?
Защото гледам че цените са едни....
Има ли смисал да се прави такова нещо с помоща на безжичен Hub ( или квото е тва животно )[:-eyebrows].
В смисал колко по-добра ще е връзката.Абе с 2 думи заслужава ли си?
Защото гледам че цените са едни....
Ако искаш да вържеш хора, които са по-отдалечени от 100м в обща мрежа, това е решението. Ползва се аксес пойнт. Има и такова животно "безжичен хъб" вече, но все още само в щатите и струва десетина хиляди долара. Иначе безжичната връзка отдавна се използва от много доставчици на интернет (и от мен [:D]) и то съвсем не на "100 метра, че и по-малко"...
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by spoofer
"Ползва се аксес пойнт" което ще рече ??[^]
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Access Point е централното устройство, към което се свързват всички клиенти в мрежата. Служи и за връзка към LAN например.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by WISP
Ако искаш да вържеш хора, които са по-отдалечени от 100м в обща мрежа, това е решението. Ползва се аксес пойнт. Има и такова животно "безжичен хъб" вече, но все още само в щатите и струва десетина хиляди долара. Иначе безжичната връзка отдавна се използва от много доставчици на интернет (и от мен [:D]) и то съвсем не на "100 метра, че и по-малко"...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Обясни, ако обичаш, какво е това животно "безжичен хъб". Според мен един обикновен access-point в режим "bridge point-to-multipoint" върши същата работа. Или греша ?
То всъщност не е и хъб, а по-скоро суич. Става въпрос за точен аналог на понятието суич, само че безжичен. С две думи - слагаш едно такова животно на блока или някъде вътре и всички клиенти наоколо (до 150) се връзват към него. То от своя страна се връзва към АР-то.
Ето и линк: http://www.vivato.net
А да, забравих - струва (или ще струва, защото официално го пускат от май) $9000.[]
ауу супер,такмо до тогава като незакусвам и ще си го взема.[:-bonc01][:-bonc01][:-bonc01]