Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 141

Как да скрия InternetConnection Sharing

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #76

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Темата е доста интересна и за мен и също не съм съгласен да се закрива. Следя всяко едно мнение. Не се обаждам защото виждам че има доста по- компетентни от мен, но това съвсем не означава, че не ме интересува. Съгласен съм ,че може да бъде преместена в друг раздел или да и се смени името.

    Очаквам продължение......[:D][:D][:D]

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #77

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Лупус, моите уважения към тебе, батка, обаче не разбирам никак позицията ти. За да ти докажа, че и ти не я разбираш много добре, ти казвам: хайде, доказвай своята теза и сближи мненията на участниците! Ще се радвам ако пожънеш дори частичен успех, аз много уважавам дипломатите. Не е нужно да съм пророк за да предвидя резултата обаче и кантара не тежи от твоята страна. Единственото, което постигнахме с този безсмислен спор кой е по - морален е, че не помогнахме на човека, дето я писа тая тема. Ако това ви беше целта, евалла, постигнахте я, глупак съм и поддадох...



    Чакам сближаващите доказателства.

  4. SAGE
    Guest
    #78

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Lupus, прав си че стана интересна тема, но не и при това заглавие: <font color="orange">"Как да скрия InternetConnection Sharing"</font id="orange">.

    Постави се на мястото на някой който го вълнува същия въпрос и трябва да чете няколко страници "дъра-бъра ..." без конкретни отговори по темата[?]

    Затова предложих на Limburger да смени заглавието на темата, но той сигурно вече изобщо не поглежда какво се пише тук и с пълно право, след като никой не му отговаря.

    Ето защо трябва или да се промени въпроса или да се заключи темата, защото според мен не е редно този начин на отговаряне на въпрос стане практика във форума.

    Limburger не искаше съвет дали е редно или не, а попита "как?".



    @Limburger поздравявам те за хубавия въпрос[][][][]

    Явно настъпи много мазоли и си на път да биеш всички рекорди по посещаемост, брой и дължина на "отговорите".



    //оффтопик (макар че всичко до тук също е //оффтопик)

    ОТКАЗВАМ СЕ да подкупвам модераторите и нека НЕ заключват темата, но поне да променят заглавието[:P]

  5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #79

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Поприказвахме си с Гаджет и явно се налага да направим някои уточнения на понятията за да стане ясно какво всеки от нас иска да каже.

    Негарантирана скорост, да кажем 128 килобита - това би трябвало да означава, че е възможно да има и моменти в които хипотетично бих могъл да използвам цялата ширина на канала. Това дали ще имам тази възможност зависи косвено от броя на клиентите и пряко от клиентите, които са он-лайн в момента и правят нещо в мрежата.

    Тази хипотеза ще е валидна, ако 20-те човека, на които е предоставен този канал не са шейпнати по никакъв начин. Практиката обаче не е такава по ред причини, като някои от тях са в полза на клиента.

    Правилото е всеки клиент да е шейпнат на 1/20 част от ширината на канала, освен ако не е приятел на доставчика. [Използвам горните цифри].

    Е значи вярно е, че имам негарантирана скорост, но тя е далеч от 128-те килобита, които се рекламират.



    Ако има доставчици, при които организацията не е такава, да приемат че този спор не е с тях.



    Каква е идеята. При условие, че аз съм шейпнат на 1/20 от канала с какво ще попречи на доставчика или на останалия трафик, че си разделям тази моя платена 1/20 с комшията. В никакъв случай не мога да надскоча скоростта, която ми е определил доставчика, чрез шейпъра.

    Да възможно е да не му е изгодно, защото няма да вземе още едни 20 лева. Нямам нищо против неговите 20-те лева, но каква е сметката?

    От него момент аз ще разполагам с 1/21 част от канала, а ще плащам пак същата сума.

    Е защо да не деля моята 1/20 с някого и да не плащам само 10 лева.

    Разбира се, ако доставчика увеличава ширината със всеки клиент, постъпката ми наистина ще бъде грозна, но знаете, че не е така, каквото и да твърдите.

    Нещо повече, добрите администратори в мрежите които познавам непрекъснато следят навиците на клиентите, като целта е да ги групират по най изгоден начин.

    Или по друг начин казано, клиентите с по малко трафик [да ги наречем мейлъри] да бъдат групирани в една група. За да бъда ясен, стремежа е така да се оптимизира организацията, че да се търси възможно най голям брой клиенти в една 128-ца например. Провайдъра плаща едни и същи пари за 128-цата, но пък взима максимален брой такси.

    Това не е лошо, напротив, администраторите успяващи да направят този анализ и уплътняващи максимално канала, при оставащи доволни клиенти заслужават адмирации.

    В общия случай обаче не се процедира така, а канала се товари, докато клиентите започнат да мрънкат. Някой път този процес се оттича с месеци. И тогава стигаме до израза "ами той като ме лъже, че ми дава интернет, аз пък ще го лъжа, че му плащам".

    Ако доставчиците писали тук не работят на този принцип, моите уважения, но не ми се вярва ...



    Разбира се, ако в договора изрично е упоменато, че нямам право нито да продавам, препродавам или преотстъпвам закупеното от мен разговора ни става излишен, но аз лично юридически изпипани договори не съм виждал.

    Това ще е ползата за вас доставчиците от тази тема.



    Идеята е не да се караме, а да чуете и мнението на клиентите си.

    Крадливци ще има винаги. Никой не се е справил с тях и вие няма да успеете.

    Въпроса е <u>дали упражнението, което обсъждаме тук е кражба</u> или просто желание да жертвате едни въздушни 20 лева, като при това, тази операция не ви струва нищо.

    Ако клиента е умен, ще намери начин да ви върне жеста.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    13
    #80

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Тази тема нямаше да се *****и в такъв спор ако не се бяха намесили така наречените достачици. Защото усетиха дебелият край и почнаха да си защитават търговийката. Аз с първият ми пост обясних как може да се сподели интернета без ония да разберат, така, че аз съм отговорил по топика.

  7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #81

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Виждам по последните постове, че страстите започват да се поуспокояват и се осветлява същността на нещата. Е има още някои, дето се ежат, ама то си им е от Ника май (Дзвер, смени тая озъбена мутра - плаши ми котката).

    Затова искам да насоча вниманието и на двете страни към нещата в тяхното бъдещо развитие.

    На няколко пъти се правеше сравнение с кабелните телевизии - и с право. Защото нещата са много близки и се развиват по единтичен начин. Сега положението в мрежите за предаване на данни е това, което беше в кабелните ТВ преди 8-10 години - голям брой малки пръснати мрежи, опънати между блоковете и по фасадите кабели, десетки "пирати" накачени по тях с карфици, малко програми, лошо качество на картината... И кабелни оператори, които се гледаха като вълци-единаци, режеха си кабелите и се биеха за територии. Погледнете сега как са нещата след като мина лицензирането: Мрежите се уедриха и сега в един голям град има 3-4 големи оператора и няколко малки, които гравитират около тях. Мрежите се изградиха съгласно изискванията и качеството се подобри, никоя уважаваща себе си телевизия не предлага в градовете по-малко от 50 програми + Интернет, а и цените се стабилизираха на едно поносимо за хората ниво. Операторите поумняха и разбраха, че освен че са конкуренти те имат и общи интереси и се обединиха в асоциации (АБКО, ТВ клуб 2000, БАЛКО) и сега могат добре да се защитават както пред държавните произволи, така и пред носителите на авторските права, които се опитват да злоупотребяват.

    Мисля, че ISPтата ще се осъзнаят бързо и ще го направят и те защото Наредба №9 и ЗУТ висят и над техните глави като "дамоклев меч". А тогава ще се уеднаквят и условията и цените, защото пазара еднакво не понася както високите, така и дъмпинговите цени.

    Така че, уважаеми Усери, радвайте се още малко на свободията, която все пак ви позволява такива волности, като "скритите" мрежички, кражбата на трафик и други подобни. И нека бог да ви е на помощ, когато ISPтата от "вълци единаци" се превърнат в малка, но добре организирана "глутница". Защото тогава никой, вложил стотици хиляди левове в изграждането на една оптична градска мрежа няма да допусне някакви хлапаци да паразитират на неговия гръб.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #82

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Нещата ще се оправят, когато доставчиците в договорите си започнат да вписват гарантирана минимална скорост, съответно за download и за upload. Обърнете внимание минимална гарантирана. При почтено отношение и добър администратор всеки доставчик може да поеме този ангажимент.

    И съответни неустойки при неизпълнение на клаузите от доставчика.

    Ясни правила и за доставчика и за клиента.

    Иначе положението е една мъглява фраза "негарантирана максимална скорост", която на практика е невъзможно да се постигне и на 50% и останалото е задълженията на клиента. Доставчика има ангажимент да има някакъв трансфер [абе нали светят там телевизорите, долу в дясно], който на книга някога може и да стигне "негарантираната максимална скорост", а клиента да си мълчи и да плаща.



    Рязко се изразявам, но е така.

    Гарантира ли се <u>минималната скорост</u>, клиента е със затворени уста. Само може да се радва, ако скоростта е повече от договорената минимална.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #83

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Интересно, интересно Lupus. Изглежда, че тея щурутий за котката ти си си ги писал след като имахме персонален разговор с тебе.... Жалко, но ти явно имаш уважение, клонящо към 0,000. Все тая. Тука ми идва една популярна песничка - "Всяка нощ за тебе плаках..." Но все тая. Искрено се надявам само, че към твоята котка имаш по - друго отношение. Я кажи, колко й взимаш за интернета на месец? Грубо е да я мъчиш така, не мислиш ли? Все пак тя е домашен любимец, а ти да я цицаш и за пари и то за да гледа грозната ми мутра. От друга страна обаче, като и аз се поставя и аз като тебе на двата фронта, си мисля - що пък да не? Ако просто си споделяш интернета с нея, това си е грубо нарушение, ти сам го каза! Така ощетяваш другите потребители на интернет провайдъра. Представи си, че докато те няма, котката вземе да изцица последните епизоди на Том и Джери????? Или просто wallpaper на грозната ми мутра, за да вземе да свиква с нея? Целия тоя трафик на гърба на търговеца се пише. Тъй че, цицай пари яко!!!!!!!!!!!!!

  11. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София
    Мнения
    924
    #84

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    А на доставчика кой ще гарантира т.нар. минимална скорост например до някое забутано село в Зимбабве, за да може той да е коректен към клиентите си :-))

  12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #85

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    @-CTPAX-

    Не разбирам -CTPAX-?!

    Нали досега всички доставчици твърдяха, че дават и последната си стотинка, защото видиш ли купуват <u>гарантирана</u> скорост [$$$, че и $$$$], а ние като сме философи и не ни се дават пари ще сме си на негарантирана.

    За да се плащат дебели долари, би трябвало да има и дебели неустойки.

    Поне така съм чувал и виждал за радост.

    Присъствал съм поне на два сериозни разговора между местен оператор и гранд оператора за България [представител на американския му доставчик].

    Каквото е написано се изпълнява.

    Та това ме кара да мисля, че местния ISP, ако наистина плаща скъпо за гарантирана максимална скорост, може да поеме ангажимент, към клиентите си за гарантирана <u>минимална</u>. По този начин ще се почувства обвързан да не продава безразборно вече платеното от нас, а да разширява канала си за да изпълни договора и да обслужи новите клиенти.


  13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #86

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Интересно, интересно Lupus. Изглежда, че тея щурутий за котката ти си си ги писал след като имахме персонален разговор с тебе.... Жалко, но ти явно имаш уважение, клонящо към 0,000. Все тая. Тука ми идва една популярна песничка - "Всяка нощ за тебе плаках..." Но все тая. Искрено се надявам само, че към твоята котка имаш по - друго отношение. Я кажи, колко й взимаш за интернета на месец? Грубо е да я мъчиш така, не мислиш ли? Все пак тя е домашен любимец, а ти да я цицаш и за пари и то за да гледа грозната ми мутра. От друга страна обаче, като и аз се поставя и аз като тебе на двата фронта, си мисля - що пък да не? Ако просто си споделяш интернета с нея, това си е грубо нарушение, ти сам го каза! Така ощетяваш другите потребители на интернет провайдъра. Представи си, че докато те няма, котката вземе да изцица последните епизоди на Том и Джери????? Или просто wallpaper на грозната ми мутра, за да вземе да свиква с нея? Целия тоя трафик на гърба на търговеца се пише. Тъй че, цицай пари яко!!!!!!!!!!!!!



    <div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*08/02/2004*:* 20:46:29</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Ти да не си вечерял с чувството си за хумор??? Ако ти е крив света-напий се и ще ти мине.

    А котката ми е едно наистина красиво, възпитано и интелигентно създание. Ползва Интернет от както е прогледнала и като ти види аватара се крие зад принтера[:D][:D][:D] Ако не вярваш, питай Profita[] И ела на сбирката в София да пием по едно и да се разберем като хора. Аз черпя!


  14.  
     
  15. Gadget
    Guest
    #87

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А на доставчика кой ще гарантира т.нар. минимална скорост например до някое забутано село в Зимбабве, за да може той да е коректен към клиентите си :-))



    <div align="right">Originally posted by -CTPAX- - 08/02/2004 : 20:46:34</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Прав е -CTPAX-. Като докараш 27-8 хопа до някой забутан сървър шейпнат на 5K, ходи после и обяснявай на клиентите, че повредата не е в неговия телевизор

  16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #88

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Прав е -CTPAX-. Като докараш 27-8 хопа до някой забутан сървър шейпнат на 5K, ходи после и обяснявай на клиентите, че повредата не е в неговия телевизор



    <div align="right">Originally posted by Gadget</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Айде сега друга песен.

    Аз съм на 4 хопа от USA сървъра [Mount Jackson].

    На кого да се сърдя, на моя доставчик, на сат'лита или на Чичо Сам дето продава голямата баница.

    Чичо Сам няма да ни шейпне при неговия сървър или връзката през сателита, защото продава гарантирана скорост с договор колкото "Война и Мир".

    Къде е проблема сега?

    То не е като едно време, когато се изтъкваха лошите линии на БТК, защото баницата идвала от от София, ама нещо в един немски сървър има тясно място, пък няма откъде от друго място да минем и веждаш ли заявката обикаляла целия свят.

    Като се купуват гарантирани скорости, както се твърди, тези приказки не минават. През сателита [Full Duplex] тясно място няма. Има много плащане. И железни условия.

  17. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #89

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Предлагам да прекратим спора, или поне да се разберем за какво спорим.

    Смятам, че форумите в setcom.bg и в hardwarebg.com са места, коренно ралични от форумите в dir.bg примерно, където всеки си избива комплексите. След като тука не може да се получи разбиране, не виждам какво повече да очакваме. Чел съм предишни мнения на Malone, защото ми е познат като nick, и щом не ми е направил впечатление с изказванията си, значи не е писал глупости. А след като той въобще не е успял да вдене какво има предвид -CTPAX-, и говори за шейпъри, сателити, договори и т.н., смятам ви е ясно останалото.

    Може би трябва темата да се раздвои - "Некоректни доставчици" и "Некоректни клиенти".

    Иначе всеки изказва мнения от своя гледна точка, която не винаги съвпада с гледната точка на други. Говоря за обективни причини, а не за субективно мнение

    Има и некоректни доставчици, има и некоректни клиенти. Само че темата започна така: "Как да излъжа доставчика си". И никой вероятно не се замисли що за птица е тоя доставчик, и заслужава ли да бъде пре...н. Може пък и да заслужава. Но...

    Но има корумпирани и престъпници и в полицията, и в съда, и сред производителите, и сред търговците, и къде ли не. Това означава ли, че трябва да поощряваме престъпленията (от най-общ характер), защото сред тези, които се борят срещу тях, има също престъпници, или защото сме бедни? Защото темата на практика стана такава.

    Затова дайте да разделим темата примерно така:

    1. Моят доставчик предлага такива услуги на такива цени. Аз знам (ЗНАМ, а не просто така ми изглежда), че тия цени са нереално високи. Нямам избор в квартала, за да ида при друг, и тъй като смятам, че не съм хванат от гората, ще направя така и така, защото за тия пари смятам, че ми се полага това и това. Тогава нека всеки прецени дали този абонат е прав, и ако заслужава - да му помогне.

    2. Аз на моите клиенти предлагам такива услуги на такива цени. Смятам, че тези цени са реални (СМЯТАМ, а не знам, защото след като си доставчик, приемаме, че вече знаеш кое колко струва, и оттук нататък цените ги определяш по свое усмотрение). Та, имам едни клиенти, дето искат да направят това и това (или вече са го направили). Какво трябва да направя: да се направя на ударен, официално да го разреша, да ги изключа, да им пратя хора да ги "убедят че не са прави", или нещо друго.

  18. SAGE
    Guest
    #90

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Предлагам да прекратим спора, или поне да се разберем за какво спорим.

    ..........................

    Иначе всеки изказва мнения от своя гледна точка, която не винаги съвпада с гледната точка на други

    ...........................

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Радвам се че успя да откриеш топлата вода[]



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    ........................

    Може би трябва темата да се раздвои - "Некоректни доставчици" и "Некоректни клиенти".

    ........................

    ........................

    Затова дайте да разделим темата примерно така:

    .........................

    .........................

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Каква беше темата, та сега ще я разделяш и на части[?][?][?][?]


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Как да скрия "порното" от "малкия" ??
    От batco във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 33
    Последно: 18-04-05, 15:48
  2. Как да скрия IP адреса си?
    От jesi james във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 15-09-03, 11:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе