Страница 3 от 10 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 141

Как да скрия InternetConnection Sharing

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #31

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Да оставим настрана правната страна на въпроса, защото Дзвер си е прав но, ако беше в друга страна с регламентирани отношения.

    Тук сульо и пульо опъва кабели на 10 блока, слага едно радио и вече е провайдър. Баджо няма фирма и счетоводство вие ми говорите за договори и представителство в съда.



    А иначе споделям мнението на Lupus. Ако се знае, че за тия пари има толкова шоко и нито грам повече какъв е проблема да си го ям с когото си искам. Както каза той, като свърши шокото, айде пак в магазина.



    Да де, ама практиката е друга.

    Цифрите са хипотетични, не ги приемайте за верни.



    Местния провайдър Сульо има 10 клиента и за тях плаща на по големия ISP една 64-ка 220 лева. Десетте клиента разполагат с тази 64-ка. От десетте клиента си прибира всеки месец 300 лева да кажем.

    Разлика 80 лева, което му е прихода от дейността.



    В един момент от същия район идват още двама клиента, мераклии за достъп до интернет. Провайдъра Сульо взима още 60 лева месечно, но не увеличава 64-ката. Или по друг начин казано, до днес всеки от клиентите е разполагал с 1/10 част от 64-ката за 30 лева. От днес нататък ще разполага с 1/12 за същите пари.

    Е, каква е логиката?

    Сульо променя условията, писани или неписани, като за същите пари аз получавам по малко интернет, най ламерски казано. Значи без да ме предупреди ощетява мен, като си увеличава печалбата.

    Или той взема пари за шокото, което аз съм си платил при първоначалната уговорка.



    Въпроса е защо аз да не си разделя справедливо шокото, което така или иначе си плащам с приятели, а трябва да се съобразявам с финансовите интереси на Сульо.

    Ако на всеки клиент му се гарантира определена скорост да съгласен съм с мотивите на съфорумците ISP, но всички знаете, че не е така, каквото и да пишете тук. На всички е ясно, че тази 64-ка ще стане 128-ца, но когато клиентите станат 20 или 25, а и не е сигурно.

    Да де, ама докато станат?

    ISP Сульо ще продава от моето шоко, което съм си платил.

    Аз ще хапвам по-малко, той ще печели повече.



    Чакам да видя, какво ще коментирате от тук нататък.

    Стихотворението ми е ясно, но все пак да видим ...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #32

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Честно казано не мога да разбера позицията на Интернет провайдърите изказана по този въпрос досега. На тях като специалисти трябва да им е ясно, че от един компютър със зареден добре даунлоад мениджър може да се генерира такъв трафик, че всички тиинейджъри в София за една година чат не могат да го стигнат - били те с ЛАН, кабелен или някакъв друг тип Интернет. Така, че моля... както се казва. Щом "зарибявате" клиенти с термини като "неограничен" - носете си последствията. В противен случай се РЕГЛАМЕНТИРАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА на "неограничеността" по трафик, скорост, време или друг критерии. В нашия малък град нещата са решени общо взето разумно. Разбира се нищо ново и уникално и тук има какво да се подобрява, но... И така - Интернет по LAN, ограничен по трафик, НО с добавката локален free сървър, с качени на него доста неща, като трафика от него не се брои (заплаща). Така клиентите не се чувстват прецакани, че са ограничени по трафик, а плащат не малка сума за ползване, не са и излъгани с "неограниченост", и няма нужда да правят вътрешни подмрежи за да си делят Интернета. Разбира се хубаво би било да се добавят по често неща на free-то, но никой не е съвършен [8D] Идеята ми е че ISP-тата трабва да се потрудят да спечелят парите на клиентите си с реални услуги, а не с празни реклами от сорта на "неограничен"

  4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #33

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Абе деца.... От половината исказвания тука съдя че мнението за нас (Интернет доставчиците) е горе-долу следното

    1. Интернета го вземаме без пари а дерем клиентите за него.

    2. Гледаме всячески да прее*ем абонатите си.

    Явно някой хора просто не искат да схванат смисъла на нещата.

    Malone, донякъде си прав. Това е често срешан проблем за съжаление.

    По топика.

    Достъпът до интернет който се предлага по ЛАН е услуга за крайни клиенти. Като такава крайните клиенти нямат право да я препродават на трети лица. Ако желаят да препродават цената е 100$ за 64-ка международен, не ми се изпада в подробности за останалите цени.

    Някой по-горе беше споменал за даунлоуд акселератора. Да така е. Първия месец, може би втория. На третия месец обикновенно ти свършва диска, а на 4-я и желанието за печене на дискове, които просто няма какво да ги правиш. Да има такива клиенти които са като Плюшкин, те точат за самото точене. Това за мен е психическо заболяване и слава богу че процента страдащи от него е нисък.

    И накрая, моето лично мнение. Ако клиента е решил да ме еб*ва, няма да се разправям с него. Опита ми е показал че това води до загуба на време и ресурси които са много над парите които ще спечеля от този клиент. Просто изчаквам да изтече последният срок за който е платено и му казвам довиждане беше ми приятно, заповядайте при конкуренцията ако желаете.

    П.С. Ако си мислите че печелим от вас безумни пари за които можете да ни въртите около малкия си пръст дълбоко грешите. Едно малко упражнение по смятане - колко според вас се печели от един клиент който плаща 20 лева на месец?

  5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #34

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Абе деца.... От половината исказвания тука съдя че мнението за нас (Интернет доставчиците) е горе-долу следното

    1. Интернета го вземаме без пари а дерем клиентите за него.

    2. Гледаме всячески да прее*ем абонатите си.

    Явно някой хора просто не искат да схванат смисъла на нещата.

    <div align="right">Originally posted by fori - 06/02/2004 : 11:54:49</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Деца ?!

    Фори, ти ме разбираш погрешно. Не укорявам никой ISP, най малко пък теб.

    Ясно е, че интернета, който предлагате не е без пари. Не съм казал, че искате всякак да прее*ете клиентите си.

    НО ...

    Когато аз плащам една и съща цена в течение на времето, бих искал и услугата, която ми продавате да е с едно и също качество. Както този месец, така и следващия ... и по следващия. А сам знаеш, че не е така.

    ISP няма морални задръжки да печели повече, като слага допълнително клиенти на моя клон, който аз и още десет човека сме си платили + разумната печалба, която ISP си е избрал и приел в началото на нашите отношения.

    Значи щом той няма морални задръжки при увеличението на печалбата си, защо аз трябва да имам при намалението на разходите си?

    Още повече, че той увеличава печалбата си без влагане на нищо насреща, а моето намаление на качеството е при същите платени от мене пари.

    Кой е непочтен, аз или той.

    Разбира се, аз не съм чорбаджия на приходите на доставчика, но никой не може да ми попречи да управлявам разходите си.

    Или по точно да изразходвам това което съм купил, както намеря за добре.



    По второто твърдение.

    Не искате да ме прее*ете, но искате при еднакъв обем на продажбите да си увеличите печалбите. Не е лошо, стига да не е за сметка на клиента, както обикновено се получава.

    Така, че дали искате или не е без значение. Така или иначе клиентите сме прее*ани. Причината да пишем тук е точно това. При този начин на работа клиентите се чувстват прее*ани, без значение дати това е била целта ви или не.



    Ако успеете да организирате доставката на интеренет така, че всеки нов клиент да си получава част от шокото, отговаряща на парите, които плаща без да влияе по никакъв начин на другите купувачи ще сметна, че този разговор е излишен.



    Постави се на наше място и ще видиш, че съм прав. Не е нужно да го пишеш. Просто се опитай да разбереш потребителя.



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    П.С. Ако си мислите че печелим от вас безумни пари за които можете да ни въртите около малкия си пръст дълбоко грешите. Едно малко упражнение по смятане - колко според вас се печели от един клиент който плаща 20 лева на месец?



    <div align="right">Originally posted by fori - 06/02/2004 : 11:54:49</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Резултата от малкото упражнение по математика.

    Даваш много неизвестни, така че ще разсъждавам.



    Ако за 64-ка плащаш $100, това е да кажем 160 лева.

    Не знам на колко човека разпределяте една 64-ка, но със сигурност на не по-малко от 15.

    15х20=300 лева.

    Или от 15 човека, прихода на ISP е 140 лева.

    140 лева / 15 човека = 9.33 стотинки

    Което ще рече, че печалбата на ISP е близо 100%.

    Как ти звучи?

    На мен, като дране на кожи.



    А ако не са 15, а доста повече? Сигурен съм в това абсолютно.



    Ако са 30, тъй като хитрия ISP не продава гарантирана скорост, а средна. И естествено отчита, че много рядко ще се случи 30-те човека да са едновременно он-лайн.

    30х20=600 лева.

    Приход 440 лева.

    14.66 лева чисто от човек.

    При 5.33 лева вложени на човек.



    Смятай ти. Аз съм дотук.



    //edit

    Разходите са ясни, не почвайте сега с тях, че ще се просълзя.

    Сравнение с приходите те очевидно са нищожни.

    Говорим за разходите чисто по доставката на интернет и администрирането им.

    Това, че някой доставчик си е назначил да стоят покрай него четирима соло ташака, две секретарки и пет кучебиеца, не оправдава желанието му за по-големи печалби, чрез ощетяване на клиента.

    Разходите долу горе са в следните области.

    Хардуер

    Софтуер [пренебрежимо малки]

    Преносна среда [ако се плаща]

    Данъци [ако и колкото се плащат]

    Администратор [Достатъчно компетентен]

    Под компетентен разбирам, такъв, който така да си организира администрирането, че да няма работа постоянно в офиса, а да работи отдалечено и то когато се налага. Естествено за разумна сума пари при тази организация на работа. Без ограничения от администриране в други мрежи.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #35

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    @fori - от клиент, който плаща 20 лева се печелят 20 лева !!!






  7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #36

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Malone, това обръщение не беше за теб, но карай да върви. Смея да твърдя че много, ама много дълбоко се заблуждаваш. Разходите за интернет в много случаи са по-ниски от разходите по поддръжката на този клиент. Да добавя че една 64-ка се разпределя горе-долу на 10 човека, като при това могат да им бъдат гарантирани скоростите (16 kbps е скоростта която даваме на клиентите на 20 лева). Една 64-ка излиза около 100$. От тези 10 човека прибираме 200 лева. Е? къде излиза аритметиката. Дори да са 15 човека... Като добавиш и пиъринга за който все пак си плащаме, като добавиш и оптиките. Не говоря вече за такива благинки като поддръжка на офис....

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #37

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Добре Фори, ако ми гарантираш 16К за 20 левчета <u>и това по никакъв начин не се влияе</u> от новодошлите 11; 12; 13 .... 19-ти клиент приеми, че написаното по нагоре не се отнася за тебе.

    Ако е така, може би вие ще се една от малкото, ако не и единствената мрежа с подобна организация.

    Аз лично имам резерви към думите ти. Най позитивни, просто защитаваш позицията си.

    Не съм професионалист в тази област, но имам поглед върху няколко мрежи, минаващи за силни ... с достатъчно клиенти.

    Там такава организация не съществува, уверявам те.

    И няма и да съществува.

    Поради финансовите интереси на доставчиците.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    13
    #38

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Ей регистрирах се в този форум само заради тази тема, защото хора ме изкарвате извън нерви (за тези дето защитават провайдерите).



    Значи Аз ако мога и се разбера с някои да шерна интенета ЩЕ ГО ШЕРНА колкото и да не ви е приятно така това ясно.



    Значи как така шерването да е кражба бе!? Ти ми продаваш интернет и аз ще правя каквото си искам с него що ще ми забраняваш да имам друга мрежа на какво основание? И защо да не го споделям с останалите това кражба ли е? Да не съм се вързал нелегално към кабеляка ти че да е кражба? Аз плащам този интернет и ще правя каквото си искам. Единственият начин да се спре това е да се намяли броят конекции ама пак на какво основание?



    Ах как Ви обичам вас провайдерчетата щото си мислите че сте хванали Господ за шлифера и може да колите и бесите. Какви са тези договори бе, абе вие чули ли сте някои на Запад да забранявя шерването бе?Същите сте като БТК!!!! И какво бе? Кражба а? А вие какво продавате? Продавате БГ пееринг който не струва пари та да теглят хорицата от вашите варез сървари? Фактически продавате достъп до колекция с незаконен софтуер и филми? Крадецът вика дръжте крадеца, а?



    Сега малко ще раздам акъл на тия дето ви ползват услугите. Значи не шервайте с Internet Connection Sharing. Ще видят че раздавате IP адреси и т.н. Ползвайте прокси като няма да давате достъп от мрежата на провайдера си. Той няма как да ви забрани да инсталирате определен софтуер на компютъра ви. Но да подчертая, че не съм го изпробвал ама трябва да работи просто теорията е перфектна. Ако трябва аз ще стана и ще напиша специален прокси сървар за БГ узърите дето да не го отчитат провайдерите.



    Ако горепосоченото не стане поради някаква причина или ви е страх все пак да не ви засече е сега ще му ... ..... Нарича се Terminal Server. Слагате един Windows Server раздавате акоунти и всички се логват при вас. Така и на теория и на практика Интернет гледа само един компютър. Така вече оня няма какво просто да каже!



    Айде!

  11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #39

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    В момента исказвам моето лично мнение. Предварително се извинявам на тези които могат да се почустват засегнати от него.



    Малко предистория. На 31 януари 2001-ва година опънах първия си кабел за пренос на интернет от точка а (интернет клуб) до точка б - съседа от другата страна на улицата. От около година и половина не съм пипал кабел. С малки изключения [8D].

    В началото ЛАН достъпът беше нещо доста слабо популярно - пролетта 2001-ва година хората се чудеха за какво става дума. Работехме доста кофти. Не че не се стараехме, просто още не знаехме как. Разпъваха се едни УТП-та, кабелите се кримпеха на кой как му хрумне... До есента 2002 гоина когато трудовия ми договор беше прекратен по взаимно съгласие [:D] бяхме сглобили най-голямата мрежа в София. Мисля си че и досега родъължава да е най-голямата.

    Фирмената политика беше проста - ползват се най-ефтините материали, зарибяват се максимум клиенти а персонала... Той може да духа супата. Да опъва кабели и да настройва ИП-та може всеки. Нищо че след като поработят месец-два и установят че повече от 200 кинта няма да могат да вземат напускат и пак губим около месец да обучим новите момчета... Клиенти има услугата се продава като топъл хляб парите валят като дъжд. Минимални разходи при максимална печалба. Malone, мисля че това имаше предвид.

    И така горките кабелджии се чустваха анално изнасилени от работодателите си и гледаха да отговорят на това усещане подобаващо. Това продължава и до сега. Странното е че фирмата продължава да процъфтява...

    Според мен така не се работи. Но явно това не е така. Поне в нашата многобичана родна държава. (на нас все държавата ни е виновна)

    Сегашните ми работодатели слава богу са на малко по-различно мнение по въпроса. И моето мнение съвпада изцяло с тяхното. Цените са малко по-високи от колкото на конкуренцията, обаче клиентите получават това за което плащат. Мрежата се изгражда бавно и постепенно. Статистиката показва че това май е по на далавера - за миналата година имаме един или два изгорели суича. Показателно е също че при наличието на добра конкуренция - освен нас в Младост има още два сериозни и 3-4 не чак толкова доставчика. Миграцията на клиенти е в наша полза, въпреки че нашите цени са малко по-високи. Дълбоко се надявам че след някоя и друга година колегите ще са на моето мнение за това как трябва да се работи.

    Пример номер 3.

    В квартала където живея се хванах с няколко момчета да опънем една мрежа. В последствие поради неразбирателство с хората с които работех се отказах от цялата тази идея. Но те за 5 месеца закачиха към 130 човека. Които си делят една 256-ца. Както казахте г-н Malone, качеството пада, но цената продължава да си е 35 лева...

    Извод: Всичко зависи от доставчика...

    EDIT:

    PHILIP, искам да те оттърва от една голяма заблуда. Ние (хората които се занимаваме с доставка на интернет) в повечето случаи се занимаваме с това от години. И имаме много по-голям опит от вас (потребителите). Мислиш ли си че знаеш нещо повече от мен за мрежите? Мислиш ли си че идеята която ти хрумва в момента не ми е хрумнала на мене преди две години примерно? Ако си мислиш това се заблуждаваш сериозно...

  12. SAGE
    Guest
    #40

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Limburger зададе конкретен въпрос, а вие го обърнахте на на дискусия ЗА или ПРОТИВ споделянето на интернет[:D].



    Няма да е лошо да си откриете нова тема и там да продължите спора, а тук да се дават само конкретни предложения по темата, пък Limburger сам да си прецени дали е редно или не (но той щом задава такъв въпрос, значи вече е решил какво да прави).



    Не губете времето на други хора, които ги вълнува същия проблем и трябва да прегледат всички мнения по темата за да видят, че няма конкретен отговор.



    Между другото, защо в раздела "Hack & crack" не убеждавате хората, че не е редно да се "краде" софтуер(без значение дали е български или не)[][][][].

    Предполагам че е така защото не Ви засяга лично.[][][][]



    //Еdit 22.25

    Моля казаното от мен да не се приема като заяждане или обида, а като предложение за прекратяване на спора "ЗА или ПРОТИВ споделянето на интернет"[][][][:P]





    <font color="teal">Limburger</font id="teal">, аз съм си сложил рутер и към него съм вързал 3 компютъра(лични), не зная това дали е "споделяне на интернет", но така имам интернет на всички компютри, а отвън се вижда само IP-то и МАК адреса на рутера, но всичко е със знанието на доставчика, защото той лично включи кабела в рутера[]



    //Edit 22.25

    В момента само съвестта ми и евентуалното забавяне на скоростта са единствените причини да не включа и съседите към рутера[8D]

  13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #41

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    @Philip

    Едно уточнение Филип ...

    Както си забелязал от постовете, аз съм от твоята страна на спора.

    НО ...

    Тона на поста ти е най-малкото рязък.

    Добре дошъл във форума, надявам се той да е полезен за теб, както и ти да си полезен за него.

    Значи тук не сме се събрали да се караме или обиждаме по какъвто и да е начин, макар, че някой път се случва.

    Тази тема е спор, който водим ние потребителите ... и те доставчиците.

    Спора обаче не пречи да се уважаваме взаимно и най-малкото да се изслушваме.

    Най малкото, независимо че спорим тук и в други теми, поне един път сме се събирали да се забавляваме и то доста добре. Така че може да се каже, че сме в известен смисъл приятели, макар и с някои в известна степен виртуални.

    Мястото служи да кажем какво искаме ние и как мислят върху нашите разсъждения те.

    И те уверявам, че истината е някъде между двете мнения.

    Да кажем моето и на Фори.

    Нито той, нито аз сме напълно прави. Задачата на темата е, ако е възможно да видим къде е точно ни се срещат мненията. Истината е там. Ако не е на трето място.



    Така или иначе, в момента аз съм с по-убедителни аргументи от Fori, това го ядосва, но не ми пише на "бе" ... []

    Напротив, даже почна да ме господинчва ...



    Дано си ме разбрал правилно. Спор да, но не и с подобен тон. Поне за мен не е приемливо. Давам ти съвет, не те поучавам.



    @Fori

    Много те моля да не ме господинчваш, защо ми звучи подигравателно.

    [8D]

    Прав съм и ти го знаеш. Не може ISP "Сульо" ООД да ти плаща 200 лева, ти да седиш цял ден като замаян по покривите и да се разправяш с домоуправители, а ти да го защитаваш.

    Дано в момента да си в други позиции, както казваш.

    Когато ISP почне да мисли за мене и за тебе, като ценност, тогава и аз ще се съобразявам с неговите интереси.

    В противен случай никой не може да ме укорява, че аз сам си нареждам нещата в моя полза, БЕЗ ДА ОЩЕТЯВАМ РЕАЛНО доставчика си.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #42

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Значи Аз ако мога и се разбера с някои да шерна интенета ЩЕ ГО ШЕРНА колкото и да не ви е приятно така това ясно.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Чекай сега, момче младо, да ти кажем яз защо нема да го шернеш интернето...

    1. Защото в договора ти пише, че е за 1 компютър и не може да се преотстъпва и препродава.

    2. Защото за доставка на интернет се купува гарантиран канал за ХХХ кинта (даже аз съм вече на ХХХХ) и не знам как си представяш, че ще плащаш 2 лв. за достъп или пък, ще купуваш нет за 20 лв., а ще го продаваш за 200.

    3. Защото пречиш на работата на доставчика - той не може да си планира и разпределя нормално трафика.

    4. Защото си некоректен към останалите клиенти - те плащат тая цена за домашен достъп, а ти за дистрибуция.

    5. Защото някъде просто ще те изключат, а другаде и добре ще те набият (имам такива нервни и яки познати колеги-провайдери).



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Значи как така шерването да е кражба бе!? Ти ми продаваш интернет и аз ще правя каквото си искам с него що ще ми забраняваш да имам друга мрежа на какво основание? И защо да не го споделям с останалите това кражба ли е? Да не съм се вързал нелегално към кабеляка ти че да е кражба? Аз плащам този интернет и ще правя каквото си искам. Единственият начин да се спре това е да се намяли броят конекции ама пак на какво основание?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    И все забравяте (случайно или нарочно) тънката разлика между гарантиран и негарантиран достъп. Купувай гарантиран и прави с него каквото искаш. Ако щеш на пазара го изкарай.



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ах как Ви обичам вас провайдерчетата щото си мислите че сте хванали Господ за шлифера и може да колите и бесите. Какви са тези договори бе, абе вие чули ли сте някои на Запад да забранявя шерването бе?Същите сте като БТК!!!! И какво бе? Кражба а? А вие какво продавате? Продавате БГ пееринг който не струва пари та да теглят хорицата от вашите варез сървари? Фактически продавате достъп до колекция с незаконен софтуер и филми? Крадецът вика дръжте крадеца, а?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Обичаш ни я! Виж даже "Ви" с главна буква си написал![:D] Договорите, приятелю, ги виждаш предварително, прочиташ ги и ако не ти харесват, не ги подписваш. Подпишеш ли - това е положението. И нещо си се объркал за "на Запад" - там режат яко, и за препродаване и за споделяне, че даже и KaZaa и еMule филтрират.

    Абе аре, праи квот' искаш! Като ти дойде до гъзо, ше разбереш.






  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #43

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Така може да се спори до безкрайност.

    Защото истината не е в това, което казвате (в по-голямата си част вярно) , а в това, което премълчавате.

    Fori

    Я ми кажи, ако не съществуваше понятието "неограничен достъп" щеше ли всеки "многознайко" да се ми се прави на провайдер? А й на провайдера какво му пука, когато Усера си е платил предварително това, което ще консумира. Ако си е платил към теб 30лв, а намери трима балъци, от които да вземе по 15, значи е майстор...

    Malone,

    Я ми кажи ти, който многократно си показвал завидни знания по икономика и счетоводство, дали това са всички разходи, които изброяваш???

    А къде в твоята сметка са парите за покриване на направените инвестиции, за заплати, за наем, за осигуровки, че и за бъдещо развитие. И какво остана от печалбата?

    Аман от хора, които гледат на бизнеса с погледа на чиновници.

    Поне ти не го прави.

    И да не забравяме, че ние българите сме си крадливо племе - независимо дали сме купувачи или продавачи - "Авантата си е чиста печалба".

  17. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    598
    #44

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Много хубава дискусия се получи досега по въпроса какво можем и каво не с интернета който си плащаме. Признавам си, че ми беше интерасна гледната точка на другата страна (на доставчиците). Не смятах да се намесвам (въпреки, че се числя към Клиентите все пак), но мнението на WISP ме накара. Затова и аз ще взема отношение.



    Малко обща информация:

    От 5 месеца съм включен с кабелен модем към една кабелка (няма смисъл от имена засега) на неограничен трафик. От нея в началото получавах 6-8кВ (килобайта) негарантира външен канал и 6-8кВ негарнтиран към българската мрежа. След 3 месеца имаше "повишение" 4-5кВ към света и 8-12кВ към българия. Когато се включих бяхме към 250-300 човека, сега сме над 500 и нагоре (търговска тайна). Не са увеличавали наличния си капацитет (канал). За това удоволствие плащам 20$ - както преди "повишението" на download-а, така и сега!



    И сега по въпроса, който стана основен в темата:

    Току-що пак си препрочетох договора за интернета. Там има една много интересна точка - Нямам право да разгласявам информация за Доставчика си!!! Пак там пише, че той няма да предлага никаква незаконна информация (програми, музика, филми и т.н.), въпреки че ако нямаше FTP сървър бързо щеше да остане без клиенти. Там пише и още нещо много интересно - Тяхното право е до Кабелния ми модем. От там натак всичко е мое. Целия договор е от 6 гъсто изписани страници, но никъде не пише че не мога да го споделя или препродам! Никъде не пише, че моят компютър трябва да е крайната точка! Никъде не пише, че ми са ограничен брой връзките (connections)! Никъде не пише, че не трябва да използвам максимума от връзката си! Две страници са отделени на това, да ме убедят че техният FTP сървър всъщност е мой и те не носят отговорност за него.



    Заключение:

    Само искам да добавя, че при нас въпроса за споделянето на връзката е решено така - за по 10 лева се купуват IP-та и могат да си разпределят както искат връзката. Другият начин е с шерване на нета и той не е забранен по никакъв начин в договора (в 6 страници има място за много неща, но не са го включили), от което следва че е разрешено споделянето.

  18. SAGE
    Guest
    #45

    Как да скрия InternetConnection Sharing

    Limburger, защо не промениш заглавието на темата.[]

    Явно спора ще продължи, въпреки че всички знаят, че мненията ще са противоположни, защото такива са и гледните точки.[]



    <font color="yellow">Няма да е лошо модераторите да преместят темата в радел дъра-бъра.</font id="yellow">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 10 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Как да скрия "порното" от "малкия" ??
    От batco във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 33
    Последно: 18-04-05, 15:48
  2. Как да скрия IP адреса си?
    От jesi james във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 15-09-03, 11:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе