Кажете ми, моля ви, ако знаете дали и как точно може да се забрани пинг, ехо или такива заявки към моя компютър под Windows XP, без да се слага Firewall или допълнителен софт, а от настройките на самия Windows ????
Кажете ми, моля ви, ако знаете дали и как точно може да се забрани пинг, ехо или такива заявки към моя компютър под Windows XP, без да се слага Firewall или допълнителен софт, а от настройките на самия Windows ????
XP има вграден FW, може да забраниш точно определени портове. Нямам диаграмата под ръка да ти кажа PING точно на кой порт е.
Уф, ама съм дръвче... Въобще не отъждествих линка като услуга с някой порт.... А за диаграма за портовете въобще не се сетих. Моля те ако я намериш, дай ми някакъв линк към нея ??? И някаква идея ако не е писано точно за пинга щото аз съм дръвче и ако е "подопечен" на друга услуга като нищо няма да се сетя...
И има ли алтернатива? Примерно в MMC, group policy ?
Мерси, Фори... "Отвъд" файъруол-а мога ли да го направя това чудо, защото със стена имам проблеми и какво ще загубя ?
При мен беше долу - горе така . Админа на LAN-a все ми казваше да спра стената защото неможел да ме пингва . А аз се чувствам неконфортно без стена , всякакви образи има из нета . Та попитах тук там и ме посъветваха точно като fori . Cotrol Panel >> Network Connection >> Local Area Connection >>Properties >> Advanced ( Маркираш Protect .... , иначе Setings няма да е активно . ) >> Setings >> ICMP и тук вече можеш да пускаш и спираш това което искаш . Ако няма нищо маркирано буквално минаваш в stealth режим . Казвам мисля защото аз съм ги спрял моите от стената .
Echo (TCP/UDP) е порт 7 виж какво става като го блокираш. (май това обаче няма нищо общо с пинг-а като гледам това си е друг протокол)
С FW можеш да блокираш само ICMP без нищо друго, което да смущава работата ти... (а сигурен ли си че това блокиране няма да я смути?)
Абсолютно съм несигурен. Даже не знам какво точно произлиза от секирата върху този протокол [:D]
Firewall-ът може да бъде настроен по такъв начин, че да пропуска ICMP Echo Request (т.е. ping), но в същото време потребителят да си остане достатъчно защитен. Доставчикът на nikolin иска да има ping към неговата машина, за да диагностицра проблеми по трасето си. Ping-вайки различни хостове и знаейки топологията на своята мрежа, той ще може да установи с голяма точност мястото на потенциален проблем.
Мога да покажа как се включва/изключва забраната за отговор на ICMP Echo Request под Zone Alarm.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Echo (TCP/UDP) е порт 7 виж какво става като го блокираш. (май това обаче няма нищо общо с пинг-а като гледам това си е друг протокол)
С FW можеш да блокираш само ICMP без нищо друго, което да смущава работата ти... (а сигурен ли си че това блокиране няма да я смути?)
<div align="right">Originally posted by DeathKnight*-*09/04/2004*:* 20:57:12</div id="right">/
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това с порт 7 е най-вече поради факта че малките и меките не се съобразяват по никакъв начин със стандартите. Затова пинга минава по ицмп, а трейса по удп.