Филма е Мания !!! Тоя Тарантино може да не е нормален ама ... Гледайте го.
Филма е Мания !!! Тоя Тарантино може да не е нормален ама ... Гледайте го.
всеки с мнението си
за мен филмът е изключително слаб, безсюжетен, глупав, преигран и абсолютна загуба на време.
слаба игра, съчетана с пълна безидейност, никакво послание към зрителя, липса на каквато и да било стройна линия на действие...
достойно продължение на vol. 1 - т.е. ако можеше да има повече липса на смисъл от vol. 1, то тя е постигната във vol.2
Напълно подкрепям мнението на FearMe, че филма е пиедестал на скуката и безидейността [] Тарантино ако почне да прави римейкове на стари Хонг-Конг-ски филми с каратисти може и да ми стане интересно []
Мдаа всеки с мнението си,вкусовете и разбиранията.Латинската поговорка за бисерите може да се използва в случая.
За мен филма е велик,класика,шедьовър!
Наистина не всеки може да го разбере.Сценарият е оригинален и разтърсващ нещо което трудно бихте видяли в съвременните филми копиращи или направо римейкове на стари филми.Този филм е поклонът на Тарантино пред азиатското кино,където символите и жестовете понякога говорят повече от диалозите.Битките са изпипани до последния детайл,в диалозите черният хумор блика ,камерата прави невъзможното -вкарва ви във филма.Не искам да цитирам сцени от филма и вложените в тях символи,защото няма смисъл-те трябва да се видят.Този филм няма зад себе си велика книга (като Властелина),велик комикс(Матрицата,Терминатор и т.н.) той е поредната сага за борбата между доброто и злото ,но разказана по нов начин,за което е признат за класика и култ.
Жалко е че в ерата на комерсиалното кино и специалните ефекти подобни проблясъци са рядкост.
[] Още един филм който спирам на не повече от десетата минута..... и следва "Shift + Del" []
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Абсолютно споделям мнението а FearMe.
<div align="right">Originally posted by Ghost*-*16/05/2004*:* 13:41:07</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
като го гледам, ще се из/кажа/ходя по въпроса...
иначе, чувам, че бил добър - ако доживеем, ще видим..
<font color="orange">added</font id="orange">
вчера гледах първата част и не мисля изобщо да си губя времето с втората...
филма си е за ценители
а това за свинете не е латинска поговорка, а е цитат от библията[:D]
Незнам дали сте гледали Легендата за някой си дракон черен ли бе не помня.Та филма е смесица между него и матрицата , само че е взета лошата част от матрицата (някаква пародия е направена ) а за другия филм който е включен той си е направен за да се смееш.Та на кратко боза
Имам впечатления само от първия филм, втория го имам, но искам да го гледам на спокойствие, за да мога да го оценя по достойнство. Той е наистина само за ценители. Мен ме впечатли. Явно сме чели различни книги и сме получили различно чувство за мярка, кое е добро и, кое не толкова. Както каза един юзер по отношение на първата серия, езика на жестовете говори много повече от другите изразни средства, но, както казах на вкус и на цвят приятели няма. :-)))
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Мдаа всеки с мнението си,вкусовете и разбиранията.Латинската поговорка за бисерите може да се използва в случая.
За мен филма е велик,класика,шедьовър!
Наистина не всеки може да го разбере.Сценарият е оригинален и разтърсващ нещо което трудно бихте видяли в съвременните филми копиращи или направо римейкове на стари филми.Този филм е поклонът на Тарантино пред азиатското кино,където символите и жестовете понякога говорят повече от диалозите.Битките са изпипани до последния детайл,в диалозите черният хумор блика ,камерата прави невъзможното -вкарва ви във филма.Не искам да цитирам сцени от филма и вложените в тях символи,защото няма смисъл-те трябва да се видят.Този филм няма зад себе си велика книга (като Властелина),велик комикс(Матрицата,Терминатор и т.н.) той е поредната сага за борбата между доброто и злото ,но разказана по нов начин,за което е признат за класика и култ.
Жалко е че в ерата на комерсиалното кино и специалните ефекти подобни проблясъци са рядкост.
<div align="right">Originally posted by visible*-*16/05/2004*:* 02:52:47</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това ако са изпипани сцени Като почнаха да хвърчат или като скочи на меча , това за мен не е изпипана бойна сцена
[][][][][]
Явно познаваш доста режисьори или самият ти си такъв,за да оцениш така експертно 5 годишната работа на Тарантино и екипа му в който е Сони Чиба(нещо като кръстникът на кунг-фу киното) и Дейвид Карадайн(нещо като свещенната крава на американското алтернативно кино).Или със самурайски меч си режеш салатата в къщи и подобни трикове са като детска игра и ги гледаш едва ли не във всеки филм.
Сигурно съм се изказал неправилно или неясно преди това и нещо не е разбрано ,но този филм е за ФЕЕЕЕНООООВЕЕЕ(фенове на Тарантино,фенове на алтернативното кино,фенове на източното кино).Този филм може и да прилича на един милион други,ако беше гледал повече кунг-фу филми сигурно щеше и тях да ги изредиш,НО това е така за нетренираното око.Разликите в източните бойнии изкуства са много,особенно техниките при бой с меч.Школите освен основните са немалко също.Хората участвали в тренировките на актьорите са най-добрите учители от тези школи.Това което е направил Тарантино едва ли някой друг би могъл да си позволи-да събере най-добрите .Kill Bill сериите са всичко друго ,но не и претупана работа-от каста на актьорите през техническия и обучаващ персонал та дори и до музиката избирана специално песен по песен.
Затова изкаввания в тази връзка са меко казано смешни и прибързани.Не ти е харесал филма - ОК пусни си Дързост и красота или Отдаденост или се наслаждавай на оригиналните американски "шедьоври" за Троя и апокалипсиса.Въпрос на вкус.