Резултати от 1 до 14 от общо 14

"SAW" - Игра със смъртта

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

"SAW" - Игра със смъртта

Е, от този филм може да излезе един страхотен "survival quest"time елементи], стига концепцията и правата на филма да попаднат в ръцете на находчиви програмисти с нерадостно детство [или завидно въображение].

<font color="red">"Saw"</font id="red"> е нещо като по-първична версия на <font color="red">"The Bone Collector"</font id="red"> [поне аз така го преценявам] - "убиецът" поставя жертвите си в доста смъртоносни ситуации и само от тях [и тяхната находчивост] зависи дали ще оцелеят или не, само че докато в <font color="red">"The Bone Collector"</font id="red"> това "оцеляване" зависеше от кака Анджи и бат Дензи, тук то е поверено в ръцете на самите жертви. По този начин убиецът си измива собствените ръчички и де факто не е никакъв "убиец" - той просто предоставя избор... и се оттегля от сцената в очакване. [] Просто си представете едно reality show, в което залогът е собственият ви живот. Това е <font color="red">"Saw"</font id="red">.

Като за първи филм, James Wan е направил завидна режисура, наистина доста добра. Както си му е редът, и в този филм се мисли малко повече за благоразположението на зрителя [в смисъл, да не си докара някой-друг инфаркт] и на места в историята зеят грозни дупки, на които въобще не им е там мястото и които "уж" обвързват героите, за да се стигне до заветните и поносими 100 минути play-time. И без тях филмът също щеше да е поносимо напрегнат.

За разлика от това, садистичните елементи в <font color="red">"Saw"</font id="red"> вземат своя връх с всяка изминала минута. Филмът грабва още с началните кадри, напрежението пролазва бавно, много бавно... понякога спира, но въпреки това се усеща, а това е вманиачващо. Въпреки всичките гадории, които ще изгледате, филмът оставя чувството, че е поносимо лек... а финалът... о, финалът наистина е... изненадващ.

Артистите [някои от които доста известни - Danny Glover, Ken Leung, Dina Meyer, както и главните действащи лица - Cary Elwes и Leigh Whannell] не се престарават особено, на места дори преиграват в желанието си да се държат естествено, но все пак може би аз имам такъв поглед. Музиката, ако мога така да я нарека, е почти "незабележима", а в такъв филм, според мен, трябва да е на абсолютно високо ниво.

Въпреки всичко това, препоръчвам ви <font color="red">"Saw"</font id="red">. Макар и не блестящо реализиран, има куп нови идеи и доста "пикантни" сцени, които правят своего рода филми, да изглеждат... съблазнителни за гледане. []

Спирам дотук, за да не ви разваля удоволствието. За себе си мога да кажа, че с нетърпение ще очаквам <font color="red">"Saw 2"</font id="red"> [<font color="blue">2005</font id="blue">] - дано при него летвата на напрежението е вдигната докрай...

2.  

3. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

"SAW" - Игра със смъртта

Да, току що го гледах и наистина е много зрелищен.Напрежението е точно толкова колкото трябва за да се постигне правилния ефект на стрес у зрителя.

Развръзката обаче се оказа най-неочаквана, поне за мен.

Количеството не цензурирани кадри с насилие мисля че беше точно премерено.

Иво, знаеш ли как е заглавието на филма на български?

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

"SAW" - Игра със смъртта

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Иво, знаеш ли как е заглавието на филма на български?

<div align="right">Originally posted by Zetle*-*11/12/2004*:* 18:36:33</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Zetle, за съжаление незнам как е, нито как ще го прекръстят тукашните разпространители. Във филма се споменаваше, че "убиецът" във вестниците го наричали "убиеца с триона". Но все пак <font color="red">"saw"</font id="red"> означава и "see" - т.е. "убиецът" нали наблюдава жертвите си. Ще почакаме и ще видим... []

Междувременно можеш да хвърлиш един поглед на http://www.sawmovie.com - доста интересен сайт... []

<font color="blue">Добавено:

Да, реално трябва да е "Триона" - сигурно прякора на "убиеца". []</font id="blue">

5. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

"SAW" - Игра със смъртта

Аз съм го писал "Триона"

Пък ще видим "Александровците" какво ще решът!

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

"SAW" - Игра със смъртта

Аз пък го писах "Игра със смъртта".. да видим наистина как ще го кръстят, във всеки случай до колкото им знам стила на превод, едва ли ще има нещо свързано с трион в заглавието [8D]

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"SAW" - Игра със смъртта

рядко свеж филм в жанра напоследък

8.  

9. Тук е от
    Mar 2004

"SAW" - Игра със смъртта

Само до преди дни попаднах на страница , която предлагаше игра .Флаш игра.Току що изгледах филма.Играта е направена по филма със сцената във банята.Филмът е чудесен и точно когато завършва , започва.Сценаристите няма да скучаят.Така бе в " Мълчанието на агнетата ".По отнощение на името - трионът си е повече от всякога.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

"SAW" - Игра със смъртта

брутален край... [:D]

даже си го записах на cd... []

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"SAW" - Игра със смъртта

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">брутален край... [:D]

даже си го записах на cd... []

<div align="right">Originally posted by Dockera*-*24/12/2004*:* 18:04:36</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

да не би да си попаднал на добро качество? защото това, което аз гледах беше средна работа...

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

"SAW" - Игра със смъртта

ми гледам DVDSCR е... на моменти в черно бяло минава... ама си пасва иделено на този филм... )

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

"SAW" - Игра със смъртта

я да видим кой е познал... май никой... [][]

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"SAW" - Игра със смъртта

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">я да видим кой е познал... май никой... [][]

<div align="right">Originally posted by Dockera*-*18/03/2005*:* 09:07:33</div id="right">

абсолютно! ровя се в нета и случайно попадам на "нов" филм с "интригуващото" гореспоменато заглавие. е, вярно звучи като low-budget B-rated action crap, но цъкам на link-a и какво да видя - насреща ми се мъдри "saw"... купон отсекъде []

16. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

"SAW" - Игра със смъртта

Поне е по-близко до истината от плоското "триона", най-малкото защото в целия филм не се появява никакъв трион [].

Името на филма все пак идва от jigsaw (доколкото си спомням така му викаха на пича), а saw е оставено като леко кървава игра на думи [:P]

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

"SAW" - Игра със смъртта

Да ви питам "от 11 март в кината" наистина ли са го пуснали? някой от Варна да го е гледал ??

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Годишнина от смъртта на Висоцки
    От tali във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 25-07-08, 11:57
  2. Отговори: 95
    Последно: 28-08-07, 14:00
  3. Отговори: 12
    Последно: 06-06-06, 00:56
  4. Задача 204 (Игра)
    От Edin_Lud във форум Логически задачи
    Отговори: 47
    Последно: 17-03-05, 18:34
  5. Има ли такава игра?И
    От Vankata12 във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-04, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе