Резултати от 1 до 10 от общо 10

"POSEIDON" - Titanic 2 :-)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

"POSEIDON" - Titanic 2 :-)

POSEIDON [2006]

"Mayday"

Хей, не се бъзикам. Всъщност "Poseidon" е доста приятно "екшън/адвенчър"-филмче, с приятни (признати) актьори, с приятни декори (особено когато всичко е обърнато с главата надолу), с приятни ефекти (мммм, наистина приятни) - въобще, гледайки го, едно приятно чувство ме (дано не прозвучи иронично) "заливаше" през цялото време...

Вярно, че не е върха на сладоледа (и в този жанр няма как да бъде), но си личи че по филма е работено усилено (и то доста успешно). Хич не ми пука, че затлъстелите американци, дето повече си гледат в купата с пуканките, отколкото в екрана, и ми се правят на разбирачи, че видите ли, то можело ей-тъй, ама не станало ей-тъй, че туй можело да е онуй, че да им го... на таковата в таковата!

Та нека се върна на филмчето. Добро е. Вярно е, че няма някоя сълзлива история, която (освен очните нерви) да поразтегне и основното действие (т.е. оцеляването а ла "Тайтаник"), но то и няма място за такава. Много обичам "екшън/адвенчър/сървайвър"-ориентирани заглавия с елементи на драма (ако щете). Затова просто се наслаждавах на приключението.

"Poseidon" е името на огромен, луксозен презокеански лайнер, който има нещастието да срещне "фейс-ту-фейс" една огромна презокеанска вълна, след което настава една огромна презокеанска драма. Толкова за историята. Останалото е за вас.

Нека се спра по малко на главните действащи лица:

Кърт Ръсел (не, не е онзи дето къртил и ръсил, това е друг) - мисля че го познавате достатъчно добре, и макар че общо взето няма много време да се прави на пичага ("Танго и Кеш"), присъствието му (подобно това на Брус Уилис) кара зрителя да се чувства в сигурни ръ... оппс, води. Макар и временно.

Другият образ - Джош Лукас. Помня го (с добро, разбира се) от "Уондърленд". Помня го от "Прекрасен ум". И от "Стелт" го помня... и разни други бозички. Симпатяга е, спор няма, но може повече. Определено е и талантлив, но просто... в този филм няма възможност да ни покаже на какво е способен. А можеше.

Ричърд Дрейфъс. Помните ли "Челюсти"? Там играе младичкият Мат Хупър. Емблематичен филм за Ричърд! В другите филми просто не е... същия. В "Poseidon" е застаряващ крупен безнесмен, който не се свени да даде 5000 долара за бутилка вино, нито да се хвърли зад борда след като не е получил обаждане от любимата си жена. Междинна роля. Издишаща.

Сега да обърнем внимание и на каките. Т.е. особено на две от тях.

Еми Росъм. Майкоооо! Сладурката Лаура от "След утрешния ден". Едва 20-годишно, това създанийце може да накара дори и лишен от виагра пенсионер да си удари инструмента в челото. Гледках я със зинала устица, не толкова заради ролята, която играе, колкото заради излъчването й. Малииии! Отново ми се прииска да се пусна "по центъра" и да позяпам каките, забавяйки крачка и всеки път питайки се дали съм нацелил правилният размер дънки. Накратко: Еми е от онзи тип мацки, които още миг след като си зърнал, ти идва да й ...[censored]

Emmy

Ясинда Барет, която в определени моменти адски ми напомня на Натали Портмън - същата миловидна сладурка, която става "за гледане с една ръка", т.е. не да я гледаш през пръсти , ами просто да й се възхищаваш - вие какво си помислихте, ей?! Много сладичко говори, става за "детегледачка" (каквато е и във филма). А и има едни такива страстни устни, които определено могат да предизвикат поредица от мокри сънища (и чаршафи...)...

Режисьор на това творение е Wolfgang Petersen. Я да видим сега кой е слушал в час! Помните ли "Приказка без край"? А "Еър Форс 1"? А "Троя"? А "Перфектна буря"? Неее?!!! Какво правите тук тогава? Лично аз още тръпна при спомена за добрият бял дракон и черният върколак от "Приказка без край". Говоря за първата част. Класика. Още помня мама като ме водеше в киното и как ми подменяше пеленките... но това е една друга тема. Ох, разчувствах се и сега ще си пусна саундтрака. Та толкова за "Wolf"-чо. Пример за подражание, че човек не трябва да се отказва от амбициите си, дори и след пенсионна възраст.

Музика - Клаус Баделт. "Constantine", "Equilibrium", "The Time Machine", "The Recriut"... Да изброявам ли още?

Филмът наистина е приятен и не мисля, че ще си загубите времето, ако го врътнете веднъж. Поне аз не съжалявам. Декорите са стилни. Ефектите са пипнати. Актьорите са напрегнати. Режисурата е перфектна. Ако имаше и поне една-две по-дълбоко вплетени историйки в самият сюжет (и съответно повече игрално време, защото този час и половина доникъде не стига), филма щеше да е една малка перличка. Защото няма какво да се лъжем - голямата перла е "Титаник" и още дълго време ще е.

Оценка: 6.5/10

P.S. Простете транскрипцията ми на моменти... и накъсания почерк...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re: "POSEIDON" - Titanic 2 :-)

Мда,гледах го и то докрая - значи става.
    IvO™, убиваш ме с тия описания! 
    Учудих себе си,защото освен действието с езика,ми се приискаха и други(подобни)действия! 

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005

офтопик....
    Най-емблематичния филм и роля на Ричърд Дрейфъс е Близки срещи от третия вид (Close Encounters of the Third Kind )

Най-голямото постижение на Посейдон е че го няма Леонардо Дикаприо

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Дааа...тъкмо го изгледах снощи, имам пресни спомени. Филма е добър, особено на фона на останалите бози напоследък.

А за коментара - @IvO™ - не'ам думи... - за пореден път къртиш мифки, цепиш мрака, изби рибата и др. цитрусови.....

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ivo, аз бях
    вярвам, че ще се съгласиш, че мъъъничко беше попрескочил допустимото, нали?

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от hihimor
    офтопик....
    Най-емблематичния филм и роля на Ричърд Дрейфъс е Близки срещи от третия вид (Close Encounters of the Third Kind )
    Няма (а и не мога) да съпоставям двата шедьовъра на Спилбърг, не защото са класики в различни жанрове, а защото по принцип съм екшън-ориентирана натура и някак си Ричърд не мога да го извадя от "водата" на "Челюсти"...

Пристрастен съм, за което моля да ми се прощава...

P.S. FearMe, ама мъъъъничко само. Не се сдържам просто.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Единственото което ми хареса в тоя филм беше Еми Росъм имаче филма общо взето ми се видя боза

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Офф , как да кажа
    очаквах повече ! ! !

гледах го преди месец още , не оправда тегленето !

"Мнението е като Задник - всеки си го има! "
    от филма "ВЗВОД"

11. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Много готино ревю, Ivo :-)
    Хубаво е, че има някой който си прави толкова труд !
    Макар, че лично на мен филма не ми хареса особено. Става за гледане, но след края на филма, започваш да го забравяш. Може би малко безличен, но всеки си има право на мнение.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Успях 3 вечери да се приспа с тоя филм. Добър е. Повечето ме приспиват само 1-2 пъти

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 18:53
  4. Отговори: 50
    Последно: 02-11-09, 08:24
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе