преди малко я гледах и не се сдържах да пусна тук 2-3 реда
започвам с оценката: 95/100
визия: 100/100
звук: 100/100
сюжет: 90/100
единствените ми забележки са към леките отклонения и непълноти, неизбежни поради нуждата да се влезе в рамките на един филм, докато книгата е... еееех, книгатаааа!
с риск да си навлека гнева на доста хора, държа да отбележа, че този филм слага в джоба си прехвалената "Гравитация", която може и да ставаше, но определено не бих й дал повече от 70/100
възможно е да съм "леко" пристрастен поради феноменалността на книгата (и последващите я в поредицата), но намирам филма за най-добрата космическа фантастика за изминалите няколко години. честно казано, дори ми е трудно да се сетя за някой, който да излиза от типичните клишета в жанра... може би донякъде "District 9" и "Pandorum", но те остават класи под този
с отвращение изгледах недоразуменията "earth: new begining ", "oblivion", "the host", "cloud atlas"... чак се чудя как съм запомнил имената им
важно уточнение - ако сте под 35 години, не можете или не искате да четете, и фантастиката за вас се свежда до "the avengers", моля, не си хабете ставите да ми отговаряте![]()