Здравайте!
Моля Ви да ме просветлите как се прехвърлят ценни записи от т.нар. видео касета върху CD?
Какво ми е необходимо и в общи линии какво трябва да се направи.....
Ралица
Здравайте!
Моля Ви да ме просветлите как се прехвърлят ценни записи от т.нар. видео касета върху CD?
Какво ми е необходимо и в общи линии какво трябва да се направи.....
Ралица
<font color="blue">
//offtopic Смени заглавието на темата си на нещо по-практично, например Видеокасета -> CD .. [] Така шансът да ти помогнат е по-голям.
</font id="blue">
Трябва ти т.нар. у-во CAPTURE което се продава по магазините
Благодаря за съвета wireman , за сажаление не знам как да го направя, дори и да има добар ефект - между другото отваряна е 26 пъти, значи все пак виждат какво питам.......
Дeathknight, благодаря!
и после???
Моля те, бъди малко по-изчерпателен и снизходителен......
Ралица
1.Трябва да прехвърлиш аналоговото видео и звук от видеокасетата на твърдия диск (превръщаш го от аналогово в цифрово - чрез capture card - има разновидности, от които зависят по-нататъшните действия. Има вариант и да ползваш подходяща цифрова камера, без да маш capture card)
2. Можеш да редактираш филмчето (напр. да отрежеш нещо, да прибавиш ефекти и много други, ако лентата е стара, има възможност да се пооправи малко качеството) - тази стъпка е по желание
3. Компресираш (не се налага, ако е използвана карта, която има тази възможност) - има различни формати и кодеци. За прехвърляне върху CD може да се ползва MPEG1 компресия (VCD), MPEG4 (DivX) или MPEG2. Изборът зависи от няколко показателя. Препоръчителният вариант е DivX.
4. Записваш на CD
Това са основните стъпки, макар и не съвсем коректно описани (има и междинни)
Всяка поотделно изисква доста дълги обяснения. Има значение и какъв хардуер ще ползваш. Определено ти трябва достатъчно място на твърдия диск. Има разнообразен софтуер, изискват се и познания за определени настройки.
Това е от мен "в общи линии". Отговорът на въпроса ти съвсем не е лесен.
За повече информация (има всичко подробно)
www.dvdrhelp.com
Jenny много ти благодаря, т'ва ми е напълно достатъчно, а и адреса е доста изчерпателен
Благодаря пак!
Ралица