Резултати от 1 до 15 от общо 15

На море с майка ми и вуйчо ми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

На море с майка ми и вуйчо ми

Здарвейте!

На майка ми и брат й, т.е. вуйчо ми, им се насъбра доста през последните 7-8 месеца, в момента за добро или за лошо всичко е приключило, та искам малко да им разнообразя ежедневието, да поотпуснат. На 30.07 си идвам в БГ и ще стоя близо месец, до 29.08. Искам през това време да ги заведа на море и търся предложения къде.

Имайте предвид, че майка ми е на 63, вуйчо ми на 58, така че търся нещо за тази възрастова група. Въобще ама въобще не става въпрос за мен и как и какво аз ще правя през това време, стига те да са доволни, аз мога и в колата да спя, ако трябва. Освен това говорим за 2-3 дни, максимум 4, те няма и да искат повече. Не е проблем да взема стандартна 7 дневна почивка, от които да ползваме по-малко.

Те и двамата (особено вуйчата) не са ходили на море от да речем 10-15 и нагоре години и имат малко остаряла представа и спомени. Затова си преставям, че най-добре би било някое по-малко, по-затънтено и съответно по-старовремско местенце. Говорим за ресторанти с покривки и професионални сервитьори на средна възраст, а не за ултра модерни курорти с чалга-теки и пияни англичани на всеки ъгъл.
    Лошото е още, че и аз вече става 7-8 години не съм в България и освен Варна, друго не знам как изглежда сега.

За сега си мисля Черноморец, че имаме стари познати там, с къща-хотел от времето, когато сме ходили преди време. Ама примерно Ахтопол, Китен и т.н. по южното черноморие също са варианти.

Дайте предложения - вие къде бихте завели вашите вече леко застаряващи родители/роднини на море?

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:На море с майка ми и вуйчо ми

Където и да ги заведеш ще са доволни.
    Защо не Черноморец ако имаш познати там. Но не очаквай в селцето професионални сервитьори, че и покривки
    Тях може би можеш да ги намериш в Созопол, който и като място може би би бил по-запомнящ се за родата ти.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Заведи ги в Албена. Курорта си е като едно време. Само са поремонтирали хотелите. Няма ново строитество, няма чалга и пияндета, като на Слънчев бряг. Само дали ще намериш свободен хотел.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Черноморец e перфектно, можеш да пробваш и в Обзор, няма много дискотеки и е спокойно и пълно с семейни хотелчета.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Обзор има дискотеки , но не са много
    там е горе доло спокойно , но е ужасно скъпо.
    Аз предлагам Равда, Камчия и Кранвео.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Хотелите на Камчия са само за руснаци. За българи има само супер мизерни бунгала.

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Поморие също е вариант. Ходих преди 3г. там и е много спокойно, не е като в Несебър и Сл. бряг. Няма дискотеки, всъщност има една, но тя беше доста обикновена и е в центъра на града, капанчетата на крайбрежната улица са точно такива каквито искаш - обикновени с дървени маси и покривки, заведения има и в централната част на града, но са малко по-шумни вечерно време с живата музика и децибелите от тонколоните . Има много квартири и семейни хотелчета на крайбрежната улица. А плажа (с "черен" пясък и много чиста вода) срещу балнеологията, там където едно време беше Евин плаж е толкова спокоен и почти безлюден - не се чудиш къде да постелиш хавлията, няма слаломиращи и викащи деца, постоянно обикаляне на царевичари, марожници, поничкари и други такива бизнесмени

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

а бе тя работата е специфична - аз търся спокойствие но познавам много народ на споменатите години които жулят и хойат по кръчми и дискотеки а и даржът повече от мене

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Защо не Черноморец ако имаш познати там. Но не очаквай в селцето професионални сервитьори, че и покривки
    Да те там още дялат камъни за колела на колите си и не са чували за електричество.....
    Може да не е нещо особенно Черноморец но е спокойно място за почивка на туристи. И от 2 години вече Черноморец е град.

12. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от saint056a
    Да те там още дялат камъни за колела на колите си и не са чували за електричество.....
    Може да не е нещо особенно Черноморец но е спокойно място за почивка на туристи. И от 2 години вече Черноморец е град.
    За електричество предполагам са чували, което не значи, че кръчмите в курорта имат някакво ниво. Всички са много семпли и на 95% семеен бизнес! В такова заведение не те обслужва професионален сервитьор на средна възраст с бяла риза и черен елек, символ на доброто обслужване на Балкантурист, а дъщерята на семейството с нейна приятелка и майка й например в допълнение.
    Това, че Черноморец е прекръстен на град не го прави в очите на почиващите на такъв. По всякакви показатели, това си е едно изключително забито село, в което хората са малко по-богатички и са вдигнали грозни 3-4 етажни къщи. Червенка за квартал не знам дали може да се води, но липсата на един нормален път до нея, камо ли абсолютната липса на каквато и да е инфраструктура по-скоро намеква за незаконно послеище, което в нормална, правова държава ще бъде срутено на момента, а не за квартал на... град.
    Като добавим, че поне допреди 2 години в цялото село нямаше един нормален хотел, като изключим Роза, че централния плаж е прекалено малък за настроените къщи, плажа на Вромос е замръсен за вечни вревмена, плажа на к-г Черноморец поради мутроборби е почти неизпозваем, а плажа на Градина е на около 3км, за които ти трябва танк, мисля, че мнението ми беше възможно най-благоприятно.

ПС - Имам самочуствието, че познавам селцето много добре от гледна точка на почиващ и съм напълно наясно с липсата на каквито и да е забавления и качеството на заведенията в него. Съжалявам, но основната атракция за деца в селото са двете влакчета и батута в центъра, бухнати на прахта до улицата - пълен срам.
    За да не си чешем езиците кое е град или не - аз имам елементарен разпределител м/у село/прованс и град. В едното няма Макдоналдс, в другото има. Звучи тъпо, но... ако се помисли рационално е добър критерий за подредба, поне в България. Разбира се, не е универсален и има своите изключения, но в общия случай като този с Черноморец върши работа.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

За да не си чешем езиците кое е град или не - аз имам елементарен разпределител м/у село/прованс и град. В едното няма Макдоналдс, в другото има. Звучи тъпо, но... ако се помисли рационално е добър критерий за подредба, поне в България. Разбира се, не е универсален и има своите изключения, но в общия случай като този с Черноморец върши работа.

McDonald's като база за сравнение е силно преувеличено според мен. Тъй като го има само в 6 града, два КК, на международен път до с.Студена и на АМ Марица. По-скоро офиси на някоя голяма банка или мобилен оператор би подхождало повече за пример в случая

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ми... то има ли повече от 6 града в тази малка държава

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

В едното няма Макдоналдс...
    хамбургера е прекрасно средство за сравнение на икономическото ни ниво.
    LOL
    имаше един макдоналдс рейтинг http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Mac_Index - но и този втория наистина ще работи за българия.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Заведи ги в Албена. Курорта си е като едно време. Само са поремонтирали хотелите. Няма ново строитество, няма чалга и пияндета, като на Слънчев бряг. Само дали ще намериш свободен хотел.
    Това звучи добре. Бил ли си там скоро Julian? Как става резервацията? До колкото знам, там курортът е едно цяло, не отделни хотели. Имат ли някакъв централен офис/агенция където да получа информация и евентуално да направя резервация по телефон/Интернет?

Иначе все пак Черноморец остава също вариант, най-вече заради старите познати. Пък и Созопол е близо, може да се отскочи за един ден/вечер...

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Поморие също е вариант. Ходих преди 3г. там и е много спокойно, не е като в Несебър и Сл. бряг. Няма дискотеки, всъщност има една, но тя беше доста обикновена и е в центъра на града, капанчетата на крайбрежната улица са точно такива каквито искаш - обикновени с дървени маси и покривки, заведения има и в централната част на града, но са малко по-шумни вечерно време с живата музика и децибелите от тонколоните . Има много квартири и семейни хотелчета на крайбрежната улица. А плажа (с "черен" пясък и много чиста вода) срещу балнеологията, там където едно време беше Евин плаж е толкова спокоен и почти безлюден - не се чудиш къде да постелиш хавлията, няма слаломиращи и викащи деца, постоянно обикаляне на царевичари, марожници, поничкари и други такива бизнесмени
    Поморие също звучи добре. Какъв е тоя черен пясък?

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от stfn
    Какъв е тоя черен пясък?
    Не е като другия златист, а е доста по-тъмен, бие на черно и го има само на този плаж срещу балнеологията

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. На море - къде и как?
    От roumen68 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 48
    Последно: 23-08-10, 20:31
  2. Хайде на море!!!
    От llll във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 21
    Последно: 11-08-06, 21:52
  3. В Червено море изчезна ферибот с 1400 души
    От g_ishkitiev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 07-02-06, 11:03
  4. Море от Любов
    От mishle във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 21-02-05, 16:09
  5. сватбата на майка ми ---> CD:)))))))
    От zolayka във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 07-08-03, 13:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе