Резултати от 1 до 10 от общо 10

Проблем с видео кодеци?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2004

Проблем с видео кодеци?

Изтеглих си преди време един филм,който е от типа VideoCD, досега подобни формати (mpg) гледах с BS Player 1.00.807 но ударих на камък.До момента съм изпробвал :Crystal Pro1,7;WMP 10;MV2 0.6.010;VLC 0.7.1(единственно с него тръгна но няма картина а само прецакан звук).Програмката за преглед на кодеците GSpot не го разпознава ,защото не е AVI формат.След рендване ми дава само препоръчителни аудио кодеци ,които са инсталирани на компа.Инасталираните видео кодеци са DivX 5.1.1;XviD 1.0 ;ffdshow 20040418;AC3 filter0.69b.Машината е с WinXP Pro +SP1;Barton2500@3200;Asus A7N8X-Deluxe звука е от вградената в дъното Dolby Digital nVidia.И изобщо голяма боза, досега съм изгледал стотина филма с тези кодеци и конфигурация и то с доста по-екзотични разширения,но такова чудо не ми се беше случвало.

Молбата ми е ако някой използва друга програма за гледане на VideoCD или кодеци да ми отвори очите за този шедьовър.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Проблем с видео кодеци?

кажи точно кой е филма.

да не е от ония 820mb - например passion of christ или agent cody banks 2 ? тези конкретно са с nero codec.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Проблем с видео кодеци?

Като за начало провери с ТОВА какъв ти е файла. За начина на работа прочети readme -то. Кажи резултата пък после ще го мъдрим.

Друго което се сещам е: сложи си някакъв плеър за DVD, примерно PowerDVD или нещо подобно и после пробвай да го пуснеш (филма). Не е задължително да ползваш споменатия плеър, може и друг.

5. Тук е от
    Feb 2004

Проблем с видео кодеци?

Филма е Kill Bill vol.2 на 3 диска.

Програмата ми дава следното:

File Name: AVSEQ01.MPG

File Format: MPEG-2 Program Stream

Author: Moving Picture Experts Group

Web Site: mpeg.telecomitalialab.com

Content: Video and Audio

Duration: 48 min 55 sec

Video Info: 480 x 576, 25 fps

Audio Info: 44100 Hz, 229.4 kbps, stereo

Audio Format: MPEG-1 Layer 2

С micro DVD не става също.Този сайт който ми дава като източник на кодека не се отваря,но като го съкратих малко се отваря сайт на италиански където не съм спец на техническите думи[]

Преведох го на английски,но все още не откривам кодека.При търсене за MPEG дава за някаква разработка с MTV.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Проблем с видео кодеци?

visible, всичко е ясно. филмът ще можеш гарантирано да го гледаш с power dvd, ndvd или всеки друг избран от теб dvd player

7. Тук е от
    Feb 2004

Проблем с видео кодеци?

За жалост не става с нито един от споменатите от теб FearMe,проблема го отложих като си изтеглих DivX версията,подобен проблем имах и с Taking Lives,но вчера си изтеглих Troy в същия VCD формат и пак не ще, само звук се чува .За този филм съм готов да си махна всички кодеци по машинката ,така че моля нокой който вече е гледал Video CD версии на Kill Bill и Taking Lives да помогне като сподели използваните кодеци.Проблема определено не е в програмата за плейване а в набора кодеци.

8.  

9. Тук е от
    May 2004

Проблем с видео кодеци?

опитаи със K-Lite codecs аз сън с тях нема гржи[8]

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Проблем с видео кодеци?

flask или xmpeg отварят ли го?

11. Тук е от
    Feb 2003

Проблем с видео кодеци?

Здравеите ,аз имам същият проблем.

Просто искам да добавя 4е на DVD-то гледам нормално филма ,но не и на comp. на които мога да го гледам с PowerDVD само ако вкарам AVSEQ01-фаила в HD

Записах филма на CD от HD (оргиналното cd e от списание)сьс скорост 8х и след това 16х и в 2-та слу4ая нямах проблем с гледането от CD-roma

Предполагам 4е орг. CD е записано сьс скорост която не се поддьржа и затова не може да се про4ете

Извиниавам се за теминологиата ,но се затруднявам да я използвам на бьлгарски

12. Тук е от
    Feb 2004

Проблем с видео кодеци?

Благодаря на всички отзовали се .Днес се преборих частично с проблема,като решението е плод на различни експерименти .Филмът "Троя" е на 3 диска в бин формат и след като ги разархивирам с WinIso,както правех с "Kill Bill 2","Taking Lives","Punisher" се стигаше до проблем и отказ да го гледам с каквото и да било.Наистина използвах ВСИЧКО което може да се използва за гледане и редактиране на видео от големите кодек пакети до инсталиране на 30 кодека един по един и конфигурацията им.Резултата бе нулев.След като използвах Deamon Tools за емулация на диск филма си тръгваше нормално с PowerDVD.Куриоза е че тръгва само и единственно от емулиран диск.Жертвах един диск с Неро-burn image и не стана да го гледам.Варианта да го записвам като цял образ-бин изобщо не ми харесва, размерът е малко над 840(т.е. овърбърн задълже и то на диск който на лаптопа няма да се чете гаранция-над 700 не ги чете).

Както се казва сагата продължава или ако използвате програма за запис на файлове с разширение bin способна да преодолява вградените защити като CloneCD(за жалост четяща образи само от нея) и различна от Nero,BlindWrite,WinIso помогнете за успешния завършек [:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с кодеци на OpenSuSE 11.1
    От phen0me във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 09-01-09, 20:35
  2. проблем с кодеци и/или видео карта
    От rums във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 11
    Последно: 20-09-05, 15:10
  3. Кодеци
    От SET_time във форум Общ - софтуер
    Отговори: 18
    Последно: 06-12-04, 19:18
  4. Отговори: 6
    Последно: 07-09-04, 15:54
  5. Кодеци
    От Tai-Pan във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 21-01-04, 16:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе