От доста време (1г.) не съм слагал нови кодеци на РСто. Кофтито е, че от 1-2 месеца BSPlayera ми зарочна да забива та реших да си подновя нещата.
Можете ли да ми препоръчате добър пакет кодеци и добър плеър?
От доста време (1г.) не съм слагал нови кодеци на РСто. Кофтито е, че от 1-2 месеца BSPlayera ми зарочна да забива та реших да си подновя нещата.
Можете ли да ми препоръчате добър пакет кодеци и добър плеър?
К-lite codec pack. А ина4е BS-player-a si e OK,просто си сложи нова версия на плейъра.
Използвам следните кодеци и досега не съм имал проблем с филм
<u>DivX</u>
<u>XviD</u>
<u>AC3Filter</u>
<u>DivXG400</u>
Oще един глас за К-lite codec pack и като плеар препоръчвам Media Player Classic. Tой си върви к-т със К-lite codec pack.
Само тези които bucho е казал използвам и нямам никакви проблеми с филми.Не виждам голям смисъл от тези кодек пакове.
Аз използвам K-Lite, Nimo i ff-dshow За мен тези котеци за върха а за плеяри използвам V-play(1-2мб ) и bs-player
с две ръце гласувам за K-lite. иначе за плеър лично бях фен на Radlight, ама откакто почнах да гледам стрийм филми по мрежата, карам само на wmedia player 9
Благодаря на всички за отговорите!
Май ще се спра на К-Lite, даже вече го смъкнах, ама преди да го инсталирам трябва ли да деинсталирам де що имам кодек на РСто?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">с две ръце гласувам за K-lite...
<div align="right">Originally posted by cold_fusion*-*17/11/2004*:* 22:22:58</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<font color="blue">ЗА ПЛЕЙВАНЕТО НА ВИДЕО-ФАЙЛОВЕ:</font id="blue">
Аз също съм против пакетите кодеци! Пакет ти трябва, ако имаш някакво супер-екзотично видео, което в последствие се оказва аматьорско... <font color="red">[Аматьорииии... [:P]]</font id="red">
Имам инсталирани само DivX, XviD, FFDShow и AC3 Filter [естествено, актуалните им версии - ето и линк към всички тях накуп: http://www.free-codecs.com] и досега поне 99 % съм нямал проблеми с плейването на всякакви видео файлове.
Не виждам защо трябва да се товари излишно системата с куп ненужни екзотични кодеци, включени в пакетите, повечето от които дори се чуват за първи път...
cold_fusion, специално за теб - почти съм сигурен вече, че проблемът с микрофонът ти е от "K-Lite". Този пакет е в такова състояние да "омаже" аудиото ти, че само преинсталация спасява положението. Доста хора са се оплаквали от "K-Lite" - той е поносим само [???] за определени системи [и отделни Win-версии] и повече вреди на системата, отколкото да помага на потребителя.
Все пак е въпрос на вкус.
Аз само давам мнение. []
Не обичам пакети, използвам само това, което е нужно. За плеари комбинацията BS Player (някой от другите поради фенство) & Media Player Classic мисля, че е напълно достатъчна.
Проблемите ми с аудио и видео възпроизвеждане изчезнаха в момента в който престанах да инсталирам каквито и да е пакети. Изцяло подкрепям bucho, ползвам точно тази комбинация и няма никакви проблеми. Бих добавил, за MP3-ки инсталирам Fraunhofer.MP3.ACM.v1.2.PRO.CODEC, като този който е в Уиндуса (не знам от къде идва) го деинсталирам. Т.е. системата да ползва само този който аз съм сложил.
За плеари - доскоро ползвах WMP9, а вече WMP10. Не знам дали ми се струва или наистина е така, но с него картината ми се вижда най-добра. Резервен вариан - Media Player Classic и BS Player. (ако случайно нещо не иска да тръгне с WMP и не ми се търсят причините за това)
... и както каза IvO_tm - "естествено, актуалните им версии" на всичко по-горе споменато.
И аз гласувам с две ръце против кодек-паковете. Те се ненужни за гледане на филми. КОДека ще ти трябва ако ще КОДираш. На моята машина няма нищо друго освен ffdshow. За година и два месеца вече не съм попаднал на филм, който не може да тръгне. Инсталирането на различни "кодеци" и последващото им ъпдейтване води почти със сигурност до скапване на системата някъде във времето.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Използвам следните кодеци и досега не съм имал проблем с филм
<u>DivX</u>
<u>XviD</u>
<u>AC3Filter</u>
<u>DivXG400</u>
<div align="right">Originally posted by bucho*-*10/11/2004*:* 01:38:46</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Същите в комбинация с МV2 Player.Но не бързам да инсталирам най-новия кодек.
Веднъж направих греШката да кача пакет кодеци. Повече няма да я повторя. DivX, XviD, AC3 + AC3 Filter и DirectVobSub. Това е.
Хора, забравете тези пакети с кодеца. Те не са за мислещи хора. Всичко върви супер с DivX, XviD, AC3Filter и DivXG400.