Re:Имате ли информация за Media Player Zinwell ZP-500 ?
  Някой да разбира от програмиране за Линукс? Сиреч някой да пише програми за Пингвина? Май ще ни трябва за да поуправим визията и съпорта на плеъра ... Имам разни идеи, но не съм програмист и не мога да ги реализирам ... поне с моите знания в тази област :-(
Имам намерението да направим един български релийз от всичките фирмуери излезли досега, а и за излизащите в бъдеще пак не пречи ;-) Какво ще кажете ?
  Wi-Fi адаптера от Xtreamer (802.11n) работи на 100% на Zinwell zp-500 с фърмуера 1,7 на Astone! 

Цитирам от бразилския форум.
   Цитат:

Първоначално публикувано от tomazs  
 Wi-Fi адаптера от Xtreamer (802.11n) работи на 100% на Zinwell zp-500 с фърмуера 1,7 на Astone! 

Цитирам от бразилския форум.

В това не се съмнявам и без да чета бразилския форум. Поддръжката за WiFi-то е една и съща за всички клонинги, защото основният фирмуер идва само от Realtek заради чипсета. Давайте програмисти за Пингвински софтуер и хардуер ... ;-)

Направил съм запитване и заявка за Repotec USB WiFi 11n, но нямам още резултат за доставката и ако е повече от 2 седмици ще поръчам от оригиналните, въпреки че ми се искаше да е 2T2R модел ... някой нещо друго измисли ли ?
  Имате ли линкче към 1.7 фърмуеъра?
  здр.чета форума от ниаколко дни и сега се рег.имам го плеера от 10 дена сложих новиа фар. и има промиана особено за субтитрите щото много ме дразниха дано опражиат проблема с звука защото за мен е проблем слушам го през оптика на ресйвър ако звука е многоканален триабва рачно да избираш от мен.за да трагне и проблем с нета влизам си в компа стигам до шарнатата папка и до там повецхе несхте да ме пусне иска парола а ас ниамам такажа исклучен е фаерлола всичко си е както триабва стигам до папка видео и до там ниакакъв акъл да ми дадете
   Цитат:

Първоначално публикувано от miuen4o  
 Имате ли линкче към 1.7 фърмуеъра?

Ей, и сдъвкано ви го дават хората и пак не може да го глътнете сами ...

Линк Astone AP-100 1.7b firmware -> ******************.com/files/28120578...0_fw_v1.7b.zip

Цитат:

Първоначално публикувано от naumovi  
 здр.чета форума от ниаколко дни и сега се рег.имам го плеера от 10 дена сложих новиа фар. и има промиана особено за субтитрите щото много ме дразниха дано опражиат проблема с звука защото за мен е проблем слушам го през оптика на ресйвър ако звука е многоканален триабва рачно да избираш от мен.за да трагне и проблем с нета влизам си в компа стигам до шарнатата папка и до там повецхе несхте да ме пусне иска парола а ас ниамам такажа исклучен е фаерлола всичко си е както триабва стигам до папка видео и до там ниакакъв акъл да ми дадете

1. Да, проблема с ръчното превключване на настройките за SPDIF засега е така и мен ме дразни, ама ...
2. Сложи си наистина да имаш парола на акаунта си и пробвай пак да влезеш с нея. Ако не стане, значи имаш някакви забрани за достъп до споделените ресурси на компа си. Пробвай дали имаш достъп от друг комп (ако имаш такъв).

P.S.
Малко ти е интересен правописа, но поне не е на латиница ...
  сори за правописа аз съм с ларлес рутер плеера е включен кам рутера с кабел а лаптопа ми е безжчно да не е нешто от това а пък иначе бес проблем влизам в във флашката на плеера
   Цитат:

сори за правописа аз съм с ларлес рутер плеера е включен кам рутера с кабел а лаптопа ми е безжчно да не е нешто от това а пък иначе бес проблем влизам в във флашката на плеера

1. Връзките ти в мрежата са както трябва. Провери дали нямаш пуснат файеруол на рутера и виж му настройките, защото и от там може да се забраняват много неща по мрежата. Ако искаш дай марката и модела на рутера ако не можеш да се оправиш с настройките му.
2. Флашката е USB и няма нищо общо с мрежовия ти достъп. Тези неща са достъпни в плеъра по различен начин, но това теб не трябва да те вълнува. Оправи мрежата си, флашките и външните хардове ще се виждат винаги от плеъра ако са с коректен файлов формат.

!!! Важно !!!

Получих информацията, че ще има доставка на Repotec RP-WU5102 донгъл може би до месец. Ако сте решили да купувате USB WiFi за плеъра си, може да изчакате да го пробвам и да сте наясно. Ще ви държа в течение с информацията.

Абе няма ли програмисти и други компютържии дето да четат форума и тази тема ?
  брат ми е програмис ама го марзи много пак и сега сме скарани иначе щях да го накарам
  Струва ми се, че плеърчето доста загрява при работа...нормално ли е?
   Цитат:

брат ми е програмис ама го марзи много пак и сега сме скарани иначе щях да го накарам

Еееееее, то един програмист да има в БГ и него го мързи да бачка ...

Цитат:

Първоначално публикувано от UserBG  
 Струва ми се, че плеърчето доста загрява при работа...нормално ли е?

Нормално е, само на радиатор е чипа и то не от големите ... Температурата на повърхността на радиатора се движи в рамките от 48°C до 66°C градуса в зависимост от натоварването.

Ето и резултатите от тестването ми на филма Vertical Limit (BluRay Rip)

## Video : MPEG-4 AVC Video, 30519 kbps,1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
## Audio : Dolby TrueHD Audio English 1465 kbps 5.1 / 48 kHz / 1465 kbps / 16-bit (AC3 Core: 5.1 / 48 kHz / 640 kbps)

Плейва се видеото без проблем и най-важното -> звукът не излиза през оптиката към ресийвъра ми в режим SPDIF RAW! Ще чакаме ъпдейтите на фирмуера ...
  малко е омрял хуй :)  абе двд формата го плейва ама не като двд а като отделни фаилове нещо да кажеш по вапроса  ако намериш нови абдейти пускай ги на линк ако не е проблем
   Цитат:

малко е омрял хуй :)  абе двд формата го плейва ама не като двд а като отделни фаилове нещо да кажеш по вапроса  ако намериш нови абдейти пускай ги на линк ако не е проблем

За плейване на рипнато DVD с меню избираш файла VIDEO_TS.IFO
  а как стои въпросът със зуума - има ли някакви опции като 'overscan', 'stretch', 'fit to screen' и т.н.?
   Цитат:

Първоначално публикувано от OutCold  
 а как стои въпросът със зуума - има ли някакви опции като 'overscan', 'stretch', 'fit to screen' и т.н.?

Това ли е най-важното за плеъра ? Прочети темата и ще разбереш.