Не знам "header compression" точно какво значи. Не обръщам внимание на компресията. Пиши линк на филм и ще пробвам.Първоначално публикувано от zac
Не знам "header compression" точно какво значи. Не обръщам внимание на компресията. Пиши линк на филм и ще пробвам.Първоначално публикувано от zac
Здравейте отново,
взех си преди една седмица ASUS O!Play HDP-R1 с Фирмуер 1.33. Предполагам, че е този. В настройки пише: "system update 01.33p".
Проблемът е, че не чете голяма част от субтитрите. .str не чете във всички случаи. Ползвам една програма за субтитри и от там прехвърлям като ненормален в различни формати, които невинаги тръгват.
Няма никаква логика в субтитрите, които тръгват и тези, които отказват. Пробвах с всякакви разновидности на .sub (SubViewer1,2, DVDSubtitle, TmPlayer), на .txt, .ssa.
Дайте идея какво да правя. Благодаря предварително!
В какво се изразяват бъговете? Нахвърляй няколко.Първоначално публикувано от rostim
Интересува ме, дали е по-проблемен от така прехвалената DIVA, на която все нещо и дооправят...
Благодаря ти за съвета. Яд ме е, че не ги чете, все пак съм давал пари. Пък и не намирам логика защо не иска. Иначе чете всички видео формати, което съм пробвал досега.Първоначално публикувано от carp
Навсякъде пише че чете .SRT да не би фаила да ти е с друго име - трябва да е същото като филма. Или пък не ги включваш. При Дивата специално трябва да включиш външните субтитри от дистанционното - външни субтитри.
1. някой MKV. файлове не могат да се превъртат на повече от х2 или да идеш на точна минута. Ако спреш филма поПървоначално публикувано от gainer
средата и resume не работи. Ако си на 58 минута х2 ще чакаш 29 минути.
2. на някой филми няма звук през оптиката ако е на RAW режим трябва да е на STEREO.
3. не винаги загасва след натискане на бутон OFF, дава син екран и след 10 секунди тръгва пак.
Това се сещам за сега. Ако имаш нещо определено в предвид питай.
този например:Първоначално публикувано от rostim
Going.Postal.2010.BDRip.AVC.AC3-RETAIL.torrent
Размер 6.60 GB (7,090,251,448 байта)
https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=248265
P.S.
във форума пише че при HD2 e OK
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?..._id=19&model=O!Play HDP-R1&page=1&count=16
Yes, the officially released HD2 firmware contains the MKV Header Compression Fix. The Asus firmware for R1 and R3 units do not have a fix, and still contain the MKV Header Compression Bug. If you have an R1 or R3 unit, you can try installing a modified HD2 firmware which fixes the MKV header compression bug. However, the HD2 firmware has its own set of bugs that may or may not be a deal breaker for you. The only forum online I found that discusses running modified HD2 firmware on R1 and R2 units is right here ---> http://www.moservices.org/forum/viewforum.php?f=10 Good luck!
Чете го. Пробвано.Първоначално публикувано от zac
Как стриймвате mkv и m2ts файлове от ПЦто си за да ги види Асуса? С Windows Media Centar-а не става...?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298403060[/time]_________________________________________________
Хора, дайте малко активност
С горния ми въпрос се оправих, но се сблъсках с друго разочарование, а имено че не праща DTS звук към ресийвъра ми! Вързал съм го по HDMI към телевизора ми (Pana Viera 50G20), а телевизора с оптика към ресийвъра ми. Независимо каква настройка дам в сетъпа на Асуса за HDMI (HDMI LPCM, HDMI LPCM MULTI CH или HDMI RAW) праща обикновен стерео сигнал към телевизора!![]()
Как да изкарам многоканален звук от Асуса през HDMI?
P.S. През оптиката (SPDIF RAW) няма проблем, но така трябва да свържа директно Асуса към ресийвъра на друг вход и всеки път, като гледам през него да превключвам...
Здравейте,
някой успял ли е да се свърже от компютъра през плеяра към външен хард, чрез телнет? Ако да помагайте, че тоя телнет ми е пълна мъгла.
gainer: Не съм на 100% сигурен ( нека знаещите да кажат ) но си мисля, че телевизора ти не предава DTS-а към ресийвъра. Ако ресийвъра има HDMI защо не включиш по нормалната схема плеър HDMI-->ресийвър HDMI-->TV HDMI?
Alex1: Не мисля,че можеш да се свържеш по telnet със хард диск. Със рутер, PC, NAS - да, но харда няма операционна система.
Затова използуваш операционната система на плеяра или поне така си мисля. На първата страница има препратки към руски форуми и там хората твърдят, че може. Аз стигнах донякъде, обаче нямам никакви познания за телнет и очевидно не мога да се справя сам
поздрави
Alex1, какво точно искаш да постигнеш като се вържеш с telnet? За да стане връзката, трябва да плеъра да ти е свързан към мрежа, от менюто за настройките може да видиш IP адреса на плеъра и от друг компютър правиш telnet към този адрес.
Искам да речем да тегля филм и той да се записва директно на хард диска, като той си остава свързан към плеяра. Плеяра ми е свързан към мрежата чрез рутер, знам му йп адреса, въвеждам го в телнет и се свързвам с него. От там нататък става трудно - трябва да се напишат някакви команди, които да осигурят достъп до харда, така че той да стане видим от компютъраПървоначално публикувано от naskop