Kodi е платформа за мултимедия , която се ъпдейтва на определен период . Инсталират се добавки , това е вярно , на всеки според нуждите .
Kodi е платформа за мултимедия , която се ъпдейтва на определен период . Инсталират се добавки , това е вярно , на всеки според нуждите .
Има български сайт за Коди, описано е инсталиране на адоните.Виж и в Ю туб.
Ето ти за филми и сериали...Инсталация на Exodus в Kodi (XBMC) | vGuides.net : IT статии, ръководства, съвети, уроци, новини
Няма лошо да питаш за Коди, това е най-важната програма за андроид тв боксовете. Попитай чичко Гугъл за добавката Specto, не е по-лоша от Eksodusa,особено за начинаещи.Иначе за боксове пишете на лични с това си изкарвам хляба,както и с настройката и. Amlogic s912 е доста по-добър засега за видео от Реалтеците 1295 като цена качество със сигурност. Щом Зидуто толкова време не могат да се оправят с видео проблемите описани по толкова сайтове,значи има още какво да се пипа. Да,ако са ти нужно hdmi record и openwrt-това ти е избора.Но за 2 пъти по висока цена от с912,не може да прави 2 пъти повече неща-факт!
Един въпрос, може и да не е тук мястото, но да не пълня с глупави теми форума.
Ако си пусна филм от Беелинка с долби-ХД или някой друг аудио формат, който даден плеър/ресивър от хоум синема не го поддържа (свързани с оптичен кабел от беелинка към системата), ще върви ли аудиото както трябва или и самата система е нужно да поддържа формата? Или просто тогава се ползва само усилвателя на системата, а самия сигнал идва обработен от беелинка? Питам защото има вариант да се вземе качествена и мощна по-стара система, на която плеъра поддържа само долби, дтс и долби про лоджик 2, но има оптичен и коаксиален дигитални входове.
Извинявам се за "лайкския" въпрос, но не ми е ясно.
Благодаря!
Първо по оптиката не върви хд звук , а само ядрото му . Трябва да е хдми връзката . Иначе ще се чува обикновен долбу или дтс , ако ресивъра има нужните кодеци . Самия Беелинк ще пусне " суров "звук към ресивъра ( пастру ) или прави даунмикс до стерео , но това са настройки от плеъра .
За сега съм се спрял на : Beelink GT1 Android 6.0 TV Box Amlogic S912 Octa Core ,
X92 3 Г ОЗУ 16/32 ГБ Smart Box TV Android6.0 2.4/5.8 ГГц .
Ще се ползва KODI , гледане на филми искам да поддържа 4K HEVC 265 , HDR, HDR 10 , VP9-10 да няма проблеми с български субтитри , DTS Decoder защо не и Dolby Atmos. Важно е да има и текуща поддръжка с ъпдейти на устройството.
Гледам някои са с 2GB RAM други с 3GB RAM –има ли значение , даже някои са с DDR4 , а не DDR3 . Устройство с Amlogic s912 ли е най- добрият вариант на този етап. Бюджет някъде около 200лв. .
За тези пари - да ! Иначе има и с чип на Реалтек , Хайсиликон , Рокчип . И с друга цена , освен някоя промоция , че се нароиха вече и тях по много . Но сериозните фирми си имат цена и поддръжка с ъпдейти и имаш и ухо към форумите .
За чип Amlogic s912 няма значение дали е 2 или 3ГБ рам , чипа поддържа 2 !
Атмос защо ? Трябва и ресивър за това + допълнителни колони . И се плаща и лиценз и няма как да е ниска цената . Иначе има , ама 400 лв !
Разглеждаш 4pda, има цял раздел за андроид боксове/приставки/ виждаш с този чип кои 3 са най-популярни и купуваш някой от тях.Ще разчиташ на подръжка от голям форум и много къстъм фърмуер.
Спрял съм се засега на Beelink GT1 Ultimate – не зная дали е добър избор за парите си . Искам да запитам няма ли такива TV box-вe базирани на Windows , или те са с по-малко възможности в сравнение с Андроид . KODI за Windows имам на лаптопа. От къде е най- добре да поръчам Beelink GT1 Ultimate с доставка до дома за да не се разкарвам по митници, не съм пазарувал от китайски сайтове .Мога да помоля познат да го поръча по ebay ,но не зная дали излиза много по-скъпо.
Добър избор !
Има и с Вин и с Интел процесор , ама има и цена , не питай ! И аз имах Коди на лаптопа , но не е пригоден за малки екрани .
Поръчка от някой европейски склад , Геарбест примерно и нямаш грижи . Става и от Китай , но и късмета е намесен . По принцип всичко над 30$ подлежи на митническа обработка , а дали се спазва , не винаги , практиката го е доказала .
И да е от ибей , пак ще тръгне от Китай , но цената от $ става в паунди , примерно т.е. по-скъпо .
Магазин За 160 лв е при теб , без излишни грижи !
Този пост е редактиран от civica; 25-03-17 в 23:23.
Защо трябва да е Ултимейта, 3 гб рам не се подържат и са само маркетинг , ГТ1 е с 25 лева по евтин ,ще си купиш еърмаус за тези пари.
Да , в коментарите си civica и nassko1 твърдите ,че 3ГБ RAM за чип Amlogic s912 е безмислено ,защото поддържа само 2GB. Реално имат ли нужда тези TV Box-ове от 3ГБ ram или 2 са напълно достатъчни. Освен разликата в РАМ-та имали някакви други разлики между Ултимейта и ГТ1 - примерно ъпдейти за Ултимейта по-дълго време или до Андроид7.
Вълнува ме един въпрос - Имам свален Lucy 2014 2160p 4K UHD BluRay HDR10 HEVC BT2020 DTS , пускам го през външно устройство примерно Beelink GT1 на ТВ , което не е 4К , а е full hd 1080p , ще се възпроизведе ли изобщо. Преработва ли се сигнала от 4к в 1080р за да се възпроизведе и ако се преработва къде става , в TV Box-a или в ТВ-то.
Ако го имам същият филм ,но full hd 1080p и споменатият горе ,но се гледат на ТВ full hd 1080p , ще има ли разлика в картината в полза на 2160p 4K варианта.
Нямам 4к телевизор.но бокса си чете Ултра HD, разлика в качеството не видях ама и аз пробвах само Lucy.