Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 110 от 188 ПърваПърва ... 60100108109110111112120160 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,636 до 1,650 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Re:Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Под "USB-то на мрежата" имах предвид USB порта на рутера, тъй като бях чел, че преноса на данни е по-бавен. Иначе сигурно ще се ориентирам към външен хард диск, тъкмо ще мога и да го пренасям наляво надясно ако ми се наложи.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Бавното USB беше v.1.1, но трудно ще го срешнеш в днешно време.
    Новите модели рутери може би са v.3.0, но и с 2.0 свързване няма проблеми за възпроизвеждането на филми с висока резолюция и многоканален звук.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

raziel66, само да попитам - ако рутерите с USB порт разполагат само с FTP сървър (не знам дали е така), как аджеба ще възпроизведеш от този сървър някой файл чрез свързания в мрежа плейър, че и да играе ролята на медиен център въпросния рутер? Освен това дали няма някакви рестрикции за различните видове файлове (дали например ще се показва субтитровия файл към някой филм, чел съм за подобни проблеми)? Не знам, за мен инсталирането на диск в плейъра и ползването на самия плейър за всякакви сървъри е по-удачния вариант, особено със съвременните плейъри, чиито процесори са значително по-мощни от тези рутерите. Ако пък много се бърза с някой торент, винаги може да бъде смъкнат скоростно на компютъра и оттам през FTP - в диска на плейъра. Пак ще стане по-бързо отколкото с клиента на кой да е рутер. А лично аз пък предпочитам плейъра да сийдва, вместо да работи нонстоп компютъра ми, никакви проблеми с жега и т.н.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от raziel66
    ...
    Новите модели рутери може би са v.3.0, но и с 2.0 свързване няма проблеми за възпроизвеждането на филми с висока резолюция и многоканален звук.
    Дори и USB 2.0, от коментарите в нета за рутера ми (TP-Link TL-WR1043ND) разбирам, че скоростта далеч не е тази, която се очаква за адекватно възпроизвеждане на full hd.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако държиш на мрежово решение потърси някакъв евтин NAS. Аз ползвам такъв за под 150 лв цена, за 2 твърди диска, вързан е в локалната ми мрежа, сложил съм му даже торент клиент, който работи със достатъчни скорости и плейвам всичко, което поискам.

7. Тук е от
    Oct 2002

Здравейте , кажете моля на player - a как му се пуска екранчето от пред

Разбрах ... не работи .

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Sep 2012

Re:Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2

Здравейте съфорумци. От седмица вече и аз имам този мултимедиен плеър и страшно съм доволен от покупката си, но си мислех да му сменя firmware-a. Четох доста из темата и стигнах до заключението, че най-добри като бързина са модификациите Mede8er v4 final и Flashstrong. Искам да попитам специално за тях трябва ли да се сменя bootloader-a или мога да остана с сегашния, който всъщност е последния v0202.1026L - оригинален на Дива. Искам и да попитам евентуално ако искам да си сложа firmware-a на колегата litoff знам, че трябва да се качи първо bootloader на playon!hd и после мод5 на колегата, ама дали няма да имам проблем с това, че съм с последна версия на боотлодър. Да не би да трябва да паравя даунгрейд и после или направо префлашвам с пачнатия v. 0202.1026L за PlayON!HD.
    Благодаря предварително.
    P.S. Нямам инсталиран хард диск ако това е от значение.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2011

@kirretto,
    не съм писал никъде, че това е най-добрият вариант. Дал съм просто пример, как може да се ползва външен хард свързан с рутер, ако рутера има USB порт.
    Освен това не бъркай DLNA с FTP. FTP сървъра нищо не възпроизвежда. Той само съхранява даден обем файлове, достъпни както за устройства от неговата, така и такива от други мрежи имащи права за достъп. Мултимедийният плеър след като се логне във FTP сървъра възпроизвежда избраното съдържание по същият начин, както го вижда и възпроизвежда от споделените папки в компютъра, с който е в мрежа.
    Ясно е, че всеки има различни предпочитания. За мен, например, най-удобно е WI-FI свързването, както в AP така и в Ad-Hoc. Скоростта ми на стриимване вече стига до около 50 Mbit/s и всичко освен Blu ray и 3D Blu Ray си го гледам /слушам/ безжично.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

@kirretto,
    не съм писал никъде, че това е най-добрият вариант. Дал съм просто пример, как може да се ползва външен хард свързан с рутер, ако рутера има USB порт.
    Освен това не бъркай DLNA с FTP. FTP сървъра нищо не възпроизвежда. Той само съхранява даден обем файлове, достъпни както за устройства от неговата, така и такива от други мрежи имащи права за достъп. Мултимедийният плеър след като се логне във FTP сървъра възпроизвежда избраното съдържание по същият начин, както го вижда и възпроизвежда от споделените папки в компютъра, с който е в мрежа.
    Ясно е, че всеки има различни предпочитания. За мен, например, най-удобно е WI-FI свързването, както в AP така и в Ad-Hoc. Скоростта ми на стриимване вече стига до около 50 Mbit/s и всичко освен Blu ray и 3D Blu Ray си го гледам /слушам/ безжично.
    Я сега внимателно прочети какво си написал.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Направо флашваш с пачнатия бутлоадер на Плейон и после инсталираш Мод5. За меде8ер не мога нищо да кажа.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Мултимедийният плеър след като се логне във FTP сървъра възпроизвежда избраното съдържание по същият начин, както го вижда и възпроизвежда от споделените папки в компютъра, с който е в мрежа.
    Не съм виждал плеър да възпроизвежда нещо по FTP. Самото име FTP означава file transfer protocol и служи за трансфер на файлове /логично/. По DLNA, освен ако на рутера не се сложи някакъв допълнител читав сървър нищо няма да стане. Най-добрия начин би било ако може да се сложи SAMBA сървър на самия рутер и така да се достъпват файловете от свързания диск.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Абе пичове, нещо не ми върви с тия 3D устройства. Дивата ми прави 2 проблема - единия, че като пусна 3д филм и ми оставя по 3 см черни линии от всички страни и нито зоом нито нищо помага. Другото което е проблем е, че през гигабитова мрежа като пусна 1080p и ми насича. Пробвах го на фабричния фърм и на iNeXT HD1 r8597 Alt. Давайте идеи.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2011

@regned, за елиминирането на страничните линии би могъл да пробваш с корекция на "Настройката размер на екрана" в меню "Видео". Хоризонталните черни ленти горе и долу, ги има или няма според самият филм. Освен това, когато се възпроизвежда 3D филм т.е. 3D Blu-ray, опцията zoom не е налична.
    Насичането би могло да го има, ако филма е със звук DTS HD-MA.
    Би могло, според това дали гледаш филм от Blu-ray ISO /или структура/ или rip на такъв.
    Според възможностите на компютъра, от който възпроизвежда през мрежата плеъра, предполагам, че би могло да се получи насичане, ако на хард диска, на който са споделените папки, се ползват и други приложения.
    Резолюцията не е причина. Аз не съм намирал досега филм с по-висока за да пробвам как е, но с 1080p никога съм нямал каквито и да е подобни проблеми.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

@regned, за елиминирането на страничните линии би могъл да пробваш с корекция на "Настройката размер на екрана" в меню "Видео". Хоризонталните черни ленти горе и долу, ги има или няма според самият филм. Освен това, когато се възпроизвежда 3D филм т.е. 3D Blu-ray, опцията zoom не е налична.
    Насичането би могло да го има, ако филма е със звук DTS HD-MA.
    Би могло, според това дали гледаш филм от Blu-ray ISO /или структура/ или rip на такъв.
    Според възможностите на компютъра, от който възпроизвежда през мрежата плеъра, предполагам, че би могло да се получи насичане, ако на хард диска, на който са споделените папки, се ползват и други приложения.
    Резолюцията не е причина. Аз не съм намирал досега филм с по-висока за да пробвам как е, но с 1080p никога съм нямал каквито и да е подобни проблеми.
    Благодаря за подробния и изчерпателен отговор.
    Но, 3D филмите ги гледам от iso-та и не говоря за лентите от горе и долу, а за това че в ляво и дясно има такива от по 3 см, като на филм който е с резолюция 1920х1080 забелязах че тези ленти съществуват и горе и долу. Настройката размер на екрана - направил съм я и червените линии са точно по краищата на телевизора.
    Колкото до филмите 1080p, тъпото е че имам един WDTV Live, който уж си оставих да си го ползвам в спалнята, а се оказа че той върти същия филм който е насичал на дивата без никакви проблеми.
    Може би по-късно ще направя снимки с черните линии и ще ги постна за да покажа какво имам предвид.
    Но проблема с мрежата е най-дразнещ и смущаващ предвид, че мрежата е гигабитова, уж дивата е гигабитова, а WDTV-то е със 100 мбитов лан а върти филмите без грижа.
    Ще правя още опити, но ще бъда много щастлив ако ми дадете предложения за решаването на проблема

18. Novice
    Тук е от
    Sep 2012

Благодаря ти колега litoff, за бързия отговор. Направих всичко както ми каза и както е описано в твоя сайт и всичко е страхотно сега. Много добра работа, адмирации за което.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе