Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 120 от 188 ПърваПърва ... 70110118119120121122130170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Цитат Първоначално публикувано от zmej6 Виж публикацията
    Здравейте.Ползвам фърма на INeXT.Намерих на iNeXT Testing lab. Лаборатория тестирования программного обеспечения. най-новия INeXT FW v2.0_beta 2r 9757 от 10.12.2012г. и след регистрация го свалих. Искам да попитам някой по сведущ от мен дали мога да го кача на DIVA-та направо или да не рискувам. С фърма на INeXT от пъви пост съм доволен. Могат да се ловят бая руски програми и да се гледат филми онлайн от руски видеотеки и всичко това става по WI-FI мрежата. С DIVA Explorer имаше големи ядове в това отношение, да не говорим за безпричинните блокажи.
    Здравей! Точно този фърмуер съм пробвал да го модифицирам, инсталира се но след като зареди на телевизора не излиза картина. Явно разработчиците от iNext този път са го заключили само за техните плеъри. Писал съм по руските форуми, но и при тях не тръгва. Последния работещ на Diva е 9017.
    Предлагам да тестваш фърмуер от IconBIT, който предлага същите онлайн екстри. Има ги в първия пост, ако ти хареса съм готов да кача и последния 9739.

2.  

3. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

@ra6o, ако не ти представлява трудност, качи 9739...Благодаря!

4. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от alphabeta Виж публикацията
    @ra6o, ако не ти представлява трудност, качи 9739...Благодаря!
    Ето линка: http://dl.dropbox.com/u/64262799/Ico...2)_2.02_RU.zip

P.S. Махам всички стари версии на фърмуерите. Акаунта ми е само 2GB. Ще кача и 9788 на MagicBox HD

5. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте,

Обмислям покупката на подобен плеър и след известно четене и запознаване с материята реших да се спра на дискутирания тук модел. Прочетох цялата тема и имам няколко въпроса:

1. В един пост прочетох, че при продължително ползване на вътрешен харддиск (мисля да сложа 1TB) плеърът прегрява. Колко точно се има предвид под "продължително ползване"? Да речем след 4 часа гледане от вътрешния хард ще прегрее ли опасно или не?

2. Всички фърмове от първия пост на темата могат да се инсталират директно без да се модифицират? Питам, защото спрямо анкетата мисля да сложа "iNeXT HD1 r8597 Alt", поне докато чакам да пуснат нов от Diva.

3. Има ли някаква особеност при инсталацията на фърма или просто го мятам на USB флашка, свързвам я към плеъра и инсталирам съдържанието? Не видях туториал по въпроса, ако има такъв моля за линк.

6. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Накратко:

1. Плеърите са направени за продължително ползване, разбирай че могат да не се изключват въобще. Прегряването може да е следствие на няколко фактора или комбинация от тях - близост до отоплителен уред или пряка слънчева светлина, затворен малък обем (шкаф), неподходящ вътрешен хард диск (препоръчително е да се използват "зелена" или "еко" серии) или повреден (блокирал) охлаждащ вентилатор вследствие износване или запрашаване. Ако са спазени всички препоръчителни условия плеърът няма проблем с прегряване.

2. Да, ползват се директно и се вече модифицирани. Ако има някакви особености, то те са описани предварително.

3. Има инструкция за флашване в секция фърмове в 1-ви пост на темата.
    Този пост е редактиран от Hell; 28-12-12 в 10:49.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Ето линк за най-новия фърм на MagicBox HD: http://dl.dropbox.com/u/64262799/HD1...788_151212.zip
    Линк за най-новия на IconBit: http://dl.dropbox.com/u/64262799/Ico...2)_2.02_RU.zip
    Линк за iMAX 3D i18D: http://dl.dropbox.com/u/64262799/iMA....1.8.r9753.zip

МОД:

Всички линкове са вече и в 1-ви пост

Има и Bast Castle 1.02 hotfix от 13.12.12

Този пост е редактиран от Hell; 28-12-12 в 12:38.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012

Като,сваля този готов регфайл от първа страница,какво се прави с него,защото не мога да свържа плеъра и компа в мрежа.Плеъра показва папки с филмите и като дам да се отворят ми иска парола на мрежата,име и незнам какво да пиша.

МОД:

След като изтеглиш регфайла, кликаш 2 пъти върху него, даваш "YES" и след като се инсталира задължително рестартираш Уиндоуса (версия 7) и след това плеъра. Ако няма ефект, пробваш с ръчните настройки. Ако и това не помогне - бозата е за преинсталация.
    Този пост е редактиран от Hell; 28-12-12 в 17:09.

10. Тук е от
    Dec 2012

@Hell благодаря за отговорите. Купих плеъра и дори му сложих фърма. Сега ме интересуват следните две неща.

1. Понеже ще вземам хард утре погледнах в плеъра как се закача. Махнах капачето отстрани и видях, че няма шейна. Трябва ли да си купя отделно или мога да закача харда директно без нея. Под "шейна" имам предвид металната пластина, на която се закачат хардовете и се плъзгат, за да се свържат със съответното устройство.

2. Изпитвам трудности при свързването по LAN-а. Погледнах едно твое мнение, в което си дал линк към тема, в която е обяснено как става споделянето на файлове. В нея има линк към описание как се прави това под Win 7, но като натисна на линка ми зарежда отново същата тема. В момента съм на следното положение. Закачил съм LAN кабел към плеъра и рутера му дава IP. Пусна ми някакви приложения за времето и тн, които трябва да видя как и да оправя, но това не е важно в случая. Интернет има на устройството. Пуснах си мрежата на компютъра, за да видя дали го открива като устройство и не го открива. Във файловия мениджър като дам филм и избера "Network" ми отваря две икони - едната е Shortcuts, а другата Workgroup. Като избера Workgroup не виждам компютъра, а на него съм активирал споделянето на файлове.

Ще помоля, ако може нов линк към туториала с ръчно настройване на споделянето на файлове.
    Този пост е редактиран от drebenk; 28-12-12 в 23:43.

11. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте
    Имам два проблема с този player.

1. Скоростта на download през вградения торент клиент е по-малка от на pc-to. ( и двете са закачени с кабел към рутер)
    2. След като смъкна нещо с вградения торент клиент на външен хард диск след изключването на player - а файловете са изтрити и няма нищо. (смъквам с Transmission remote)

Някой знае ли какъв е проблема.
    Благодаря предварително

пс: с последния оригинален фърм съм (08.08.2012 - 9193 май беше)

МОД:

1. Скоростта на теглене по принцип е по-ниска при плеърите, причина - по слабия процесор и е нормално да е така
    2. Провери си диска за грешки и дали не ти е проблемен кабела
    Този пост е редактиран от Hell; 30-12-12 в 12:19.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от drebenk Виж публикацията
    @Hell благодаря за отговорите. Купих плеъра и дори му сложих фърма. Сега ме интересуват следните две неща.

1. Понеже ще вземам хард утре погледнах в плеъра как се закача. Махнах капачето отстрани и видях, че няма шейна. Трябва ли да си купя отделно или мога да закача харда директно без нея. Под "шейна" имам предвид металната пластина, на която се закачат хардовете и се плъзгат, за да се свържат със съответното устройство.

2. Изпитвам трудности при свързването по LAN-а. Погледнах едно твое мнение, в което си дал линк към тема, в която е обяснено как става споделянето на файлове. В нея има линк към описание как се прави това под Win 7, но като натисна на линка ми зарежда отново същата тема. В момента съм на следното положение. Закачил съм LAN кабел към плеъра и рутера му дава IP. Пусна ми някакви приложения за времето и тн, които трябва да видя как и да оправя, но това не е важно в случая. Интернет има на устройството. Пуснах си мрежата на компютъра, за да видя дали го открива като устройство и не го открива. Във файловия мениджър като дам филм и избера "Network" ми отваря две икони - едната е Shortcuts, а другата Workgroup. Като избера Workgroup не виждам компютъра, а на него съм активирал споделянето на файлове.

Ще помоля, ако може нов линк към туториала с ръчно настройване на споделянето на файлове.
    Извинявам се, че отговарям аз , защото въпроса е към Hell
    1. Плеъра си има собствена пластмасова шейна вътре ,тя се вади и в нея се монтира харда, после се пъха навътре по правилния начин и се връзва директно в конекторите на плеъра . Ако няма шейна като отвориш капачето значи липва окомплектовка и се обърни веднага към продавача.
    2. Плеъра не винаги на 100% показва компа , някой път зачезва от WORKGROUP , но след рестарт и на двата уреда се оправя . Ако все пак вече компа е налице и не можеш да влезеш и си направил всичко в разширените мрежови настройки , то това е провокирано от антивирусната програма и взаимодействието й със защитната стена .
    3. Мисля, че проблема в момента с LAN мрежата се причинява и от липсата на хард . Самбата не работи коректно без хард.
    Виж това указание , върши работа AC Ryan Forum - View topic - [HOW TO] Share Folders on Windows 7 with youtube tutorial Успех
    Този пост е редактиран от ceco7; 29-12-12 в 01:59.

13. Тук е от
    Dec 2012

@ceco7 благодаря за инфото и линковете. Шерването не мисля, че ще е проблем, защото аз така или иначе ще опитам през FileZilla да копирам файлове на харда на плеъра. През деня като го взема ще драсна дали е станало.

Колкото до шейната мисля, че няма, но може и да не съм видял правилно. В общи линии след като махнах страничното капаче имаше просто някакви пластмаси от вътрешната страна близо до капачето и май това беше. Стори ми се прекалено празно, но е възможно и аз да греша. Ще проверя през деня отново и ще пратя снимка, ако трябва.

Ето изглед на това, което виждам аз като махна страничния капак.

5669959P.png

Снимката я взех от клип с представяне на iNeXT HD1. Предполагам харда се пъха директно и тези черни пластмасови неща от вътрешната страна на отвора служат, за да го центрират.
    Този пост е редактиран от drebenk; 29-12-12 в 13:29.

14.  

15. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Това по средата е шейната за диска, вади се, монтира се диска в нея и се връща обратно.Тя се движи по релси и ако диска е сложен правилно, директно се свързва към плейъра.

16. Тук е от
    Dec 2012

@alphabeta, а как точно се вади? Питам, защото опитах да хвана пластмасовите неща отвътре и да ги издърпам напред, но като че ли няма наченки това да може да се случи. Да не се отвиват винтовете от долната страна на корпуса (то май това си е долната му страна) и това така да пада?

Оп, няма значение, оправих се. Просто тези пластмаси трябвало по-внимателно да ги преместя една към друга и така се освобождава шейната. :D

17. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Някой знае ли как се прави джубокс?

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Hell Виж публикацията
    Това не е файла от компа ти, а от вътрешния хард на плеъра - този начин не върши работа, само те заблуждава че е през мрежата (някои фърмове го дават като "C", други го идентифицират като мрежов "D"). Трансферът от 3-8Mb e ужасно недъгав - имаш проблем с мрежата си -> прегледай кабела към плеъра, принципно трябва да е поне Cat5e и се използват и 8-те жила за гигабитовата мрежа. Ако имаш възможност размени местата на единия комп с плеъра и тествай.
    Здравей Hell ,
    Оправих проблема като свързах както трябва мрежовите кабели в розетките . Имаше две розетки с по 4 жила , а останалите объркани като подредба , така че с помощта на пач тестер си играх 6 часа и резултата е налице. Сега вече всичко е наред . Мерси за помощта .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе