Радвам се всичко се е получило както трябва! Остава да изчакаме новия фърм от iNext (ориентировъчно след Великден)!
Преглед за печат
ами тествах го вчера и въобще не съм впечатлен. Работи добре, няма видими и дразнещи бъгове, но не виждам реална причина някой да сменя последния на iNEXT с този, абсолютно нищо няма да получи повече, даже напротив, интерфейса изглежда откровено по-зле. Решението на руснаците да сменят изгледа в iNEXT го приветствам. Оригиналния изглежда като софтуер на IBM правен през 80-те на фона на iNEXT. Определено лагва повече от iNEXT като се ровиш по менютата, а да не говорим, че не са разкарали малоумните съобщения за скоростта на мрежата горе на екрана при всяко пускане на филм, клип или каквото се сетиш, които нямат нищо общо с истината.
Мисля да не се занимавам повече с версия v9.5.42 r8010 - 31.03.2012 с добавен PlayRSS. Единственото предимство е добавения PlayRSS но като се има в предвид че е едномесечен трайъл не е много използваем. Мрежовите функции в тази версия са под всякаква критика. Супер бавен трансфер на файлове. Трансмишъна натоварва процесора твърде много а премахнатия бит торент клиент си е направо 100%това загуба. Друго добро в тази версия е супер стабилната работа на цифровите ефирни тунери като направих тест с едновременен запис на два различни канала и гледане на филм по едно и също време като машинката се държа геройски. Въпреки това се връщам на iconBIT HD600 - v.9.5.0.r.6094. В тази версия всички функции работят над средното ниво на качество и има много допълнителни интернет канали телевизии и други такива. Признавам че след като видях PlayRSS определено щеми липсва но от друга странане съм склонен да плащамабонамент. Без това 16 лв. на месец за кабеларкатасами множко и няма да плащам още. Ако имате някоя друга интересна версия на софтуера даваите я за проба!
Относно PlayRSS - нещо не си разбрал и прочел началната страница, особено българския текст. Никъде не пише АБОНАМЕНТ ! а дарение, еднократно, а и то не е абсолютно задължително. Радвам се че ти харесва. :)
Наистина не видях никъде задължение за плащане на абонамент но когато се логвам с плеяра ми пише на екрана ""Your Trial version will expire on 19-05-2013" затова се заблудих че е необходим абонамент. 100% поддържам системата с дарения защото знам че няма как всичко да е безплатно, разработчика също прави разходи както и влага много труд.
Изтегли този файл Dev-Host - IconBIT_boot_Diva.zip - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service разархивирай го на флашка и го пусни да се инсталира. След 10-ина секунди ще имаш лого от IconBIT. Пиши дали си успял.
Благодаря много - получи се! Успя да зареди дори текущия фирм на iNEXT. С бута на iNEXT не зареждаше друг фирм.
А предпочитам IconBIT, заради повечето приложения - най вече IPTV - със зареждане на M3U playlist и възможност за запис в .TS формат, TVonTOP и т.н.
Допълнено: Получи се ама не съвсем. Само смени логото, но не може да зареди фирма на IconBIT (нито който и да било друг, освен този на iNEXT)
Не държа логото да е на IconBIT или iNEXT, стига да мога да сменям фирмуера от време на време.
Аз току що го преинсталирах с последния фърм на IconBIT 10.1.1r10221 и съм с бутлодъра на iNext. Не даде никаква грешка. При теб какво изписва, каква грешка дава? Иди на инфо и виж версията на bootcode ако е от IconBIT е KIIE.0402.1057, ако е от iNext е KIIE.0402.5057
Не съобщава за грешка. След "update completed" се опитва да зареди и... дотам... черен екран.
Май най-добре да си върна бутлодъра на Дивата, само дето не знам от къде.
Свали последния официален фърм http://www.smartshop.bg/userfiles/pr...1.2.r10165.rar и в install.img замени configuration.xml от Dev-Host - IconBIT_boot_Diva.zip - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service Как се прави предполагам занаеш.
Така получаваш официален фърм с задължителна команда за презапис на бутлодъра, който ще стане IIIE.0402.2057
Здравейте аз искам да попитам дали е наясно някой как става с 3Д не искат да тръгнат субтитрите нещо спецялно ли трябва
Защо след като инсталирах iconBIT HD600 - v.9.5.0.r.6094 вече не мога да подкарам transmission или по-скоро не мога да го достъпа от компютъра? Направих му папките на диска но не мога да се свържа дава грешка connection refused
мерси за отговора
Здравей колега, от личен опит мога да кажа, че вървят 3Д - СБС. Субтитрите при мен си тръгват, но винаги се получава така, че ги показва като че ли през кадър. Получава се много неприятно трепкане, което дразни очите и е неприятно за гледане. В общи линии поради тази причина на 3Д в къщи се радват децата - анимация с дублаж и всичко е шест :)
Аз също не успях да намеря решение, но в интерес на истината не съм се задълбавал много. Ако някой колега знае как да стане фокусът - нека да ни светне :)