Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 135 от 188 ПърваПърва ... 85125133134135136137145185 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,011 до 2,025 от общо 2808
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Здравейте При мен изникна един проблем и се чудя от къде да го подхвана та ако може едно рамо да ударите ще съм много благодарен та:
    Онзи ден си взех гигабитов рутер(ТL-WR1043ND) за да мога да плейвам блурей с мастер аудио по мрежата настроих всичко и пуснах един ремукс (Prometheus.2012.EUR.BluRay.REMUX.1080p.AVC.DTS-HD.MA.7.1-ExDT)~40Mbps (гледам през NFS)и след 1-2 мин.плеера заби(трябваше да го изкл.от захр.)пуснах пак филма наново и пак заби,пуснах от харда и се плейна филма без ядове,та реших да експериментирам.
    Свалих тестовите клипове Jellyfish и през NFS до 90Mbps се плейваха ок на 100Mbps заби след това реших да пробвам през самба до 70Mbps се плейваха от там нагоре вървяха но насичаха(но плеера на забиваше).
    Та последно пуснах филма (Prometheus.2012.EUR.BluRay.REMUX.1080p.AVC.DTS-HD.MA.7.1-ExDT) през самба и вървеше ок като на някои места позасичаше,а през NFS заби отново целия плеер
    И сега се чудя от къде да подхвана проблема та дайте някакви идеи.
    Кабела ми е ftp cat5e фирмуера ми е iNext HD1 r9980 04.02.2013

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Re: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Колега @sx99, имай в предвид че LAN картата на Дивата е 100 MBit. Така, че опитай следното - влез в настройките (първото меню), иди до BD Lite Menu дай му Вкл. и след това Изкл. и опитай пак същите тестове. Твърдят (в руските форуми), че това леко помагало. Предполагам си тествал и с други фърмове, и драстична разлика едва ли е имало.
    Като крайна мярка е да пробваш да смениш бутлодъра, конкретно за този фърмуер с който си, съм писал как става (1-2 стр. назад). Но нека още някой да изкаже мнение.

4. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

ra6o74 мерси за напътствията ще ги пробвам и тях ,принципно бях чувал че картата в дивата не е гигабитова ,но няколко колеги тук от форума казаха че са подкарали блурейте безпроблемно със гигабитови рутери.Бутлодера ще го сменя при всички положения ,иначе с други фирмове съм тествал с обикновен рутер и общо взето фирма на инекста се държеше най добре,довечера почвам пробите пък да видим какво ще излезне.
    Най вече обаче ме човърка защо през nfs плеера забива ?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Моят рутер не е гигабитов, и идва слаб за стриимване към Дивата на блу рей с мастер аудио.
    Странно, но при wifi стримване към лаптопа на същият формат, се справя идеално.
    Не съм съвсем сигурен, че Lan картата на Дивата е 100Mbit, защото при свързването й с втората Gbit Lаn карта на дъното ми - стримвам 45 GB блу рей с мастер аудио с около 140 Mbit/s. Мистерии.
    Колега sx999, провери дали wifi мрежата е активна в Дивата и ако е така - изключи я. Скоростта на стриимване ще се увеличи значително.

6. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Отговор: Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

- - - - - - - - - -

Поднових тестовете на v9.5.42 r8010 - 31.03.2012 с добавен PlayRSS и мога горещо да го препоръчам на всички които искат да имат няколко хиляди телевизионни програми от цял свят + много други екстри.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от speshev Виж публикацията
    Защо след като инсталирах iconBIT HD600 - v.9.5.0.r.6094 вече не мога да подкарам transmission или по-скоро не мога да го достъпа от компютъра? Направих му папките на диска но не мога да се свържа дава грешка connection refused
    мерси за отговора
    Предполагам си пуснал трансмишъна от менюто на дивата и го достъпваш през www на порт http://IP:9091 или ползваш Transmission софтуер в windows. При мен и по двата начина става. Обърни внимание че е по добре да пишеш ip адреса на дивата а не името и. Различните фирмове сменят името а ip адреса си го задаваш така или иначе ти. То и името може да си сменяш разбира се от настройки.
    Този пост е редактиран от teolisie; 27-04-13 в 12:09.

7. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Здравейте , Колега sx999 , при мен също стоеше такъв проблем . Решението : Проверяваш всички връзки в мрежата с тестер и всяко кабелче да отговаря по еднакъв начин от другата страна т.е. розетката в стаята трябва да има свързани 8 кабелчета FTP на входа й , също толкова и подредени по същия начин на изхода , предполагам в друга стая. Трябва рутера да е с най-новия фърм и уиндоуса на компютъра свързан в мрежата да не е омазан . Това е . LANа на плеъра си е гигабитов , макар и доста на ниско ниво . Успех
    Този пост е редактиран от ceco7; 26-04-13 в 22:41.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Здрвейте много съм благодарен на всички включили се в моя проблем, какво направих до сега:
    тествах номера с изкл. на BD Lite Menu нямаше ефект плеера забиваиваше пак,след това вързах стария ми рутер wr941nd които е със същия процесор като на новия ми рутер(само дето не е гигабитов) и 40Mbps филм си вървеше без проблеми през нфс.
    След което изключих всичко което можеше (samba,android,ftp,wifi и.т.н.) и закачих пак гигабитовият рутер проблема пак си излезна наново.
    Та с 2 думи борбата продължава тези дни покрай празниците ще проверя кабелите и ще ги прекрипна на ново(хубаво е че не съм с розетки ),ще сменя бутлодера,и накрая ще сложа друг фирм да тествам.
    Молбата ми е ако може да ми кажете тези от вас който са подкарали през GBit блурей с МА успешно с какъв фирмуер сте та да не ги въртя всичките пак наново.

10. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Аз мисля, че няма значение с кой фърм си , при мен тръгна всичко с iNeXT HD1 r8597 Alt .

11. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от ceco7 Виж публикацията
    LANа на плеъра си е гигабитов , макар и доста на ниско ниво . Успех
    Lan-a може да е гигабитов, но контролера вътре със сигурност не е, вЕрвай ми Тествал съм го. Транфера е като при 100Mbit мрежа, макар че в нас съм си направил 1Gbit мрежа.

12. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от ceco7 Виж публикацията
    Аз мисля, че няма значение с кой фърм си , при мен тръгна всичко с iNeXT HD1 r8597 Alt .
    Аз също не вярвам да зависи от фърмуера. Сменял съм единствено кабелите със тип INC CAT.6 SSTP
    Със обикновен Lan кабел и при директно свързване, както е сега - максимума бе около 70 Mbit/s
    Ползвам фърм. на MagicBox HD1200 - HD1200_r8260, който ме удовлетворява напълно.

13. Тук е от
    Mar 2013

Да пуснат е от менюто на дивата софтуера и опитвам да го достъпа през клиента под windows. Въвеждам IP и порт, системата по принцип така е нагласена за да мога да го достъпвам от офиса и други места извън моя ЛАН. Имам два такива плейъра но за съжаление и при двата дава една и съща грешка connection refused. Да не би да има юзер и парола в тази версия? Не дава грешка timeout което ме кара да си мисля че transmissiona е пуснат и работи. Едната diva е вързана с лан кабел а другата е през wifi, т.е и двата варианта не работят. Не съм слагал ТВ антена и часовника не е синхронизиран. През web също не се достъпва. Какви са имената на фолдерите на transmission за тази версия?
    Този пост е редактиран от speshev; 28-04-13 в 12:25.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от teolisie Виж публикацията
    - - - - - - - - - -
    Предполагам си пуснал трансмишъна от менюто на дивата и го достъпваш през www на порт http://IP:9091 или ползваш Transmission софтуер в windows. При мен и по двата начина става. Обърни внимание че е по добре да пишеш ip адреса на дивата а не името и. Различните фирмове сменят името а ip адреса си го задаваш така или иначе ти. То и името може да си сменяш разбира се от настройки.
    Здравей teolisie, аз имам абсолютно същия проблем като speshev.

Ruslan

16. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Здравеите пак пиша само че този път с положителен отговор та какво стана :
    вчера вечерта съвсем случайно изрових от един шкаф един 6 метров супер застрелян utp кабел и реших с него директно да пробвам какво ще се случи сложих го аз и пуснах пробите, плеера заработи перфектно никакви забивания ,насичания и.т.н,пуснах няколко пъти 120 Mbps фаил с медузите никви ядове и един 42гб блурей които го въртях около 1 час също никакви ядове с него, та ясно стана че проблема е в кабела.Днес си донесох лан тестер за да видя къде ми е проблема,Закачих го на кабела и тестера каза че всичко е ок(има сигнал и правилна подредба) ,прегледах пак подредбата на око всичко беше ок нямаше окиси или нещо от рода по буксите,но все пак прекрипнах кабела(нямах друг избор) и всичко си доиде на място вече почти 1 час въртя пак блурей и всичко е на 6.
    Относно картата в плеера ми се струва че е гигабитова защото в рескю монитора на уиндоуса като пусна тежките тестови фаилове минава над 120 Mbps което ме навежда на мисълта че е Gb-това.
    Та като заключение искам да кажа ако някой за напред има подобни проблеми нека тества с различни кабели ,защотот в моя случай бях сигорен че не е от кабелите,тестера ми потвърди че всичко е ок ,но всичко се оправи след прекрипването.
    Още веднъж благодаря на всички включили се в моя проблем

17. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Честито, колега sx999.
    Директната връзка решава проблема, но ако не минава през рутер, някак не е завършено решение, когато говорим за домашна мрежа и споделянето на файлове между повече от две устройства.
    С изключение филмите на блу рей с мастер аудио, абсолютно всички останали видео и аудио формати се плейват перфектно и през безжична мрежа, дори и със супер смотан рутер като моя 150 Mbps. Срещаме в спецификациите на много рутери гръмки твърдения, че са супер за Full HD видео стрииминг. Ала-бала-портокала... Да си прочел поне за един, за който пише, че е супер и за HD MA стрииминг?
    Такова животно, поне до излизането на АС рутерите нямаше. Да им станат по-достъпни цените - какви ти са връзките и кабеляка в мрежата ще ти е все тая.

18. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

raziel66 Прав си колега аз още в началото като го тествах плеера със Wifi връзка сичко вървеше на 6 дори пуснах блуреи с МА и тои вървеше но от време на време зацикляше,та затова се хвърлих към Gbit връзка за да мога да гледам блуреите без да ги копирам на харддиск.
    Но се зарадвах малко рано проблема пак излезна,макар че вчера го тествах над 2 часа и нямаше проблеми днес седнах да гледам филм съвсем обикновен 5-6 mbit и животното пак заби догледах си филма през самбата и нямаше грижи, и аиде пак идват тестове, почвам да си мисля че има някви ядове с NFS сървара и GBit мрежата(сега ще сядам да чета за това )но все пак откакто прекрипнах кабелите през самбата 90 mbit вървят стабилно (а преди стигах макс 70 )

- - - - - - - - - -

Днес направих някои тестове и определено плеера забива от NFS сървъра след рестарт на пц-то всичко върви нормално,явно в някъв даден момент нещо се случва със сървъра,това явление се появява само когато е активна GBit мрежата на плеера,в един форум на медиер мисля че беше колегата се оплакваше от почти същият проблем но при него проблема се оправил със смяна на фирмуера,както и да е важното че единия проблем е отстранен а другия локаризиран и лека полека ше го отстраним.
    Този пост е редактиран от sx999; 01-05-13 в 20:41.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе