Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 125 от 188 ПърваПърва ... 75115123124125126127135175 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,861 до 1,875 от общо 2808
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)

Здравейте, реших да пробвам BastCastle 1.02 hotfix , но ми даде грешки при разархивирането и тогава пробвах MoS Mede8er 1000X3D . Както винаги Mede8er е много лек фърм сравнявайки го с всички други дотук и също така добър интерфейс , не много претрупан с екстри , точно по моя вкус . Проблема с обърканите бутони на дистанционното го реших с универсалното дистанционно, което ползвам по принцип, като си копирах нужните команди на съответните места . Оказа се малко неудобство - харда на плеъра не се вижда на компа, но се вижда асоциацията с библиотеката на WMP в МУЛТИМЕДЙНИ УСТРОЙСТВА при мрежата . Защо е така , дали някой е имал този проблем ? Въпреки това копирах 3 филма от компа на харда на плеъра чрез него и това стана сравнително бързо .Около 6 Gb за приблизително 10 мин. Мисля , че това е моя фърм , очаквам и други мнения за MoS Mede8er 1000X3D мод фърм .

МОД:

Изтегли отново фърма на Секатор и пробвай.

- - - Обновено - - -

MoS Mede8er 1000 3D (22.12.12) има CEC функция и може почти изцяло да се контролира от ДУ на тв. Устройството се добавя с име CSS5123 към основното меню на тв. Наложи се да инсталирам допълнително Samba и Transmission през WEB приложението moServices (има доста приложения, които не са инсталирани). Transmission обаче ми иска потребителско име и парола(torrent/1234). Продължавам с разучаването
    Здравей , как да инсталирам Samba , чрез MoS . След това ще ми се вижда ли харда на плеъра от компа ?
    Този пост е редактиран от Hell; 20-01-13 в 18:00.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Първо от меню настройки Web Remote го променяш на ON. След това на компютъра в адрес бара въвеждаш IP на Дивата (например 192.168.1.100) и влизаш в moServices. Ще видиш приложенията и тези които не са инсталирани някои от тях може да ги инсталираш (вкл. Трансмишън и Самба). След като инсталираш Самба харда на Дивата ще го виждаш като мрежово устройство (Самба Процес на дивата също трябва да е ON).

Засега се отказах от този фирм. защото имам проблем с предаване на 3Д сигнала към телевизора.
    Този пост е редактиран от podredko; 21-01-13 в 12:42.

4. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Благодаря много, стана самбата и харда се вижда вече. Изникна проблем след рестарт на плеъра - харда стои като папка но не се отваря т.е. няма връзка и влязох отново в moServices и рестартирах самбата и се оправи .Така ли трябва да я пускам всеки път? В SETUP на плеъра не откривам samba on ,off , влизам през компа или през плеъра в moServices и така я рестартирам отново, дали в самбата е проблема като версия или друго ?
    Този пост е редактиран от ceco7; 21-01-13 в 14:34.

5. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

В "Настройки" - ‘Network’ - ‘Samba Process’ - on, би трябвало да е...
    Иначе пробвай да присвоиш име на мрежовото устройство (map network drive) с буквата с която дивата си "вижда" харда през мрежата -при мен е U: .
    Инфо и ръководство има във форума на "mede8er".

6. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

В ‘Network’ просто няма ‘Samba Process’ , но това не е голяма беда , въпреки неудобството . Важното е че има 2 варианта на копиране в харда , през менюто на плеъра или самбата . Може и в следващ фърм това да се реши , има във фрума на Mede8er страхотни кожи за този фърм 1000X3D / MED600X3D Skin Pack downloads

PS Как се променя гласуването в анкетата за фърмовете или не може?
    Този пост е редактиран от ceco7; 21-01-13 в 16:16.

7. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте, аз също съм нов собственик на този плеър.В момента съм с фърмуера на iNeXT HD1 r8597 Alt.Плеъра е свързан безжично в домашната ми мрежа.Безпроблемно вижда шернатите папки в лаптопа ми (Windows 7), но не мога да видя харддиска в Дивата.Разбрах, че това ще стане със Samba, но не ми е ясно как да я инсталирам.Пробвах и чрез UPnP програма (XBMC), също не го вижда.Даже не вижда плеъра.И още нещо Свалям някой филм на Дивата през Трансмишъна и след това като искам да заредя субтитри, примерно от споделените папки на лаптопа, не вижда файла.

8.  

9. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Фърмуера на iNeXT HD1 r8597 Alt си има самба , включи я ако не е и готово

10. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Здравейте!
    Вчера излезе новата beta на Украинския iNext HD1 - версия 9980! Добавили са IPTV с 97 канала всички дублирани на руски!
    Ето линк, готов за инсталиране на Diva-та: Dev-Host - iNext_v2.0_r9980.zip - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service
    Предварително моля модератора на темата да го качи в първия пост. В момента го тествам - има BG-меню, нов интерфейс, Youtube XL, Глав ТВ и др. Самбата е стартирана (т.е. компютъра вижда плеъра и обратно).

11. Тук е от
    Dec 2011

Евалата ra6o74.Великан си.Аз съм с декемврийския айкон също качен от теб и съм бая доволен.Бих те помолил преди да кача
    инекста да споделиш първоначалните си впечатления относно работата на дивата с този фърм,приложенията и дали не прави засечки, рестартове и други подобни прелести.Особено ме интересуват интернет приложенията.И още веднъж сполай ти.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от zmej6 Виж публикацията
    Евалата ra6o74.Великан си.Аз съм с декемврийския айкон също качен от теб и съм бая доволен.Бих те помолил преди да кача
    инекста да споделиш първоначалните си впечатления относно работата на дивата с този фърм,приложенията и дали не прави засечки, рестартове и други подобни прелести.Особено ме интересуват интернет приложенията.И още веднъж сполай ти.
    Инсталацията минава както обикновенно - за около3-5 мин., плеъра се рестатира и следват първоначалните настрйки. Нямам втрешен хард, но през мрежата от шернатата папка чете включително и субтитри. От свързаните през USB хардове също е без забележки. С фърма от IconBIT забелязах че има едва доловими премигвания на картината, със съшите файлове тук това го няма. Случайни рестарти нямам до този момент, както казах самбата работи и от PC към плеъра. Глав ТВ се ъпдейтна до последната версия 2.5.1 и работи без забележки. Най-много ровичках из IPTV приложението - с ОК бутона се извиква списъка с канали, с INFO се извиква информация за текущото предване и кога започва следващото. Каналите не само Руски има и Eurosport, FoxLife, Discovery, NatGeo и още доста, общо 97. Твърдят че може да се добави и плейлист от текущия интернет провайдер (Мегалан например). Има 7-8 чисто филмови канала (2 са HD, но трябва добра връзка - моята е 100МВ и понякога засичат). Другите интернет приложения са UA Online2 (Украинско - не съм го пробвал), AccuWeather, Picasa, Flicker, ShoutCast radio, Youtube XL и още няколко. Ще се опитам да добавя и IconBIT Media - IVI.ru и останалите.
    За сега това от мен! Успех!

P.S. По спортния канал Спорт 1 (има го и в HD вариант), дават Формула 1 директно! Ако при превключване на каналите няма звук - натиснете два пъти бутона "Play/Pause"
    И за да не спамя темата: "Нажимаем кнопки FR и FF в списке каналов чтобы вызвать список плейлистов", т.е. натискайки бутони за превъртане напред/назад сменя предварително заредените плейлисти от някои провайдери, НО работи само default-ния!
    Този пост е редактиран от ra6o74; 24-01-13 в 15:40.

13. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Благодарности на @ra6o74 за отделеното време и труд. Гледам не си забравил руския и след 20 г.

Линкът е вече и в 1-ви пост последен в списъка.

От мен да добавя бутоните на дистанционното за управление на IPTV (на руски):

Доступные диалоги-действия:

OK - список каналов.
    Нажимаем OK в списке каналов чтобы запустить канал.
    Список каналов листать кнопками LEFT и RIGHT.
    Нажимаем кнопки FR и FF в списке каналов чтобы вызвать список плейлистов.
    При отсутствии каких либо диалогов кнопки UP-DOWN переключают каналы с выводом краткой информации включая EPG (автоматически исчезает спустя 5 секунд или по требованию пользователя).
    Цифровые клавиши так же переключают каналы если вы ввели число до трех знаков переключение произойдет с небольшой паузой если три то сразу.
    Закрыть список кнопкой BACK впрочем так закрывается любое окно в данном приложении.
    STOP - Выход из приложения.
    AUDIO - выбор звуковой дорожки.
    INFO - информация о потоке, а так же EPG на сейчас и скоро (пока не отобразится EPG управление блокируется).
    INFO - при открытом списке каналов отобразит текущее EPG если данные доступны (управление не блокируется).
    BACK и HOME - выход из приложения если нет дополнительных действий.
    Отдельно кнопка ZOOM для быстрого увеличения, по-умолчанию масштаб 125%
    SETUP - вызывает меню настроек (изображение, звук, соотношение сторон и масштаб).
    REPEAT - Переключение между двумя последними каналами.

Списък на добавените IPTV:

IPNET.TV (http).list
    IPNET.TV (udp).list
    Kolir.TV.list
    Maryno.Net.list
    MyNet.UA.list
    Powernet.list
    QT.net.list
    Satelit Servis.list
    Sevstar.list
    Social.TV.list
    Stels Player.list
    TeNeT.list
    Velton (Донецк).list
    Velton (Полтава).list
    Velton (Харьков).list
    Альфа ТВ.list
    Глобал сити нет (Ильичевск).list
    КолирТВ.list
    Кристалл.list
    Ланет Нетворк.list
    Макснет.list
    Тис-Диалог (Калининград).list
    Триолан (Киев).list
    Триолан (Полтава).list
    Триолан (Харьков).list
    ФРИНЕТ (O3) (ТВ plus Киев).list
    ФРИНЕТ (O3) (ТВ, ТВ plus и Радио).list
    ФРИНЕТ (O3) (только ТВ).list
    Шура.TV.list

14.  

15. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Вече всичко му работи на iNext на предната версия не разпознаваше 3D iso...Благодаря, @ra6o74

16. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос - защо с новия фърм на INEXT ми иска парола при влизане в мрежата , отначало на компа , след това и за споделените папки ? С iNeXT HD1 r8597 Alt не беше така , а направо се отваряше WORGROUP без проблем. Оправих се с влизането , но не е удобно така всеки път да се логвам.Това ми се случи и с последните фърмове на Icon Bit и Magic box. Благодаря на ra6o74 за труда и дано не се засегне от въпроса ми .
    Този пост е редактиран от ceco7; 25-01-13 в 01:13.

17. p1
    p1 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Здравейте.След многото положителни отзиви и аз реших да си купя плеъра.Речено сторено - вече е вкъщи.Бях прочел някъде че чете всичко което му се пусне и това ме нави още повече.Да ама не.Оказа се че филмите които не чете ТВ и тази тухла не ги поддържа.Става дума за някакъв профил базелин 3 и 4.Другото което забелязах че понижава малко качеството на картината в сравнение сплеъра на ТВто и другия ми плеър Апейсър 601.Надеждата ми беше че след смяна на софт. може да разчете някой кодек но уви.Пробвах няколко и последно се спрях на продижи 4.0.4 или нещо такова.Като пренебрегна тези минуси които изобщо не са малки в моя случай машинката е страхотна.Само за сега не успях да я накарам да види мрежата с уин.7 .С този софт. 2 или 3 пъти ми се рестартира сама докато се ровех из менютата - това нормално ли е ?

18. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ceco7 Виж публикацията
    Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос - защо с новия фърм на INEXT ми иска парола при влизане в мрежата , отначало на компа , след това и за споделените папки ? С iNeXT HD1 r8597 Alt не беше така , а направо се отваряше WORGROUP без проблем. Оправих се с влизането , но не е удобно така всеки път да се логвам.Това ми се случи и с последните фърмове на Icon Bit и Magic box. Благодаря на ra6o74 за труда и дано не се засегне от въпроса ми .
    В първия пост има раздел КАК ДА...? Там има обяснение как да си направиш линк в плеъра към шернатите папки!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе