Вижте резултатите от анкетата: Кой фърмуер използвате на Diva FullHD

Гласували
198. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009

2 1.01%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010

6 3.03%
  • Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011

11 5.56%
  • Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011

9 4.55%
  • Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011

5 2.53%
  • Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011

6 3.03%
  • Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011

8 4.04%
  • Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011

1 0.51%
  • Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011

7 3.54%
  • Друг базиран на PlayOn!HD

4 2.02%
  • Друг базиран на Diva

5 2.53%
  • Друг базиран на E-Boda

2 1.01%
  • Друг базиран на MedeOn

2 1.01%
  • Друг базиран на Iconbit

4 2.02%
  • Друг базиран на Asus

1 0.51%
  • Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012

12 6.06%
  • Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)

5 2.53%
  • Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)

107 54.04%
Страница 85 от 188 ПърваПърва ... 3575838485868795135 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 2807
Like Tree45Одобрявам

Media Player - DIVA (всички модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2

Според мен ние сме най-големия форум за разискване на RTD1073. При нас може да се намери от пиле мляко за тези плеари. Вярно е че има един два, в които се разискват по-задълбочено техните възможности, но при нас всичко е събрано на куп. Радва ме факта, че и чужденци четат информацията събрана от нас.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

Никой не прави трагедия, мислех че ще е полезно да дам информация за въпросния Privileg . Не само аз съм си купил въпросния плеър, може да е полезно инфото за него ако не е изтрий мнението ми не ми пука. Както аз така и други са се питали дали може като на Дивата да се сменя фърма. Все пак благодаря за информацията която си предоставил за плеърите базирани на PlayOn.

МОД: Най-малко теб съм визирал за така наречената от мен "трагедия". Леко шеговития ми тон е насочен към всички, които са искали да си закупят този модел плеър, а не са проверили на място какъв е точно процесора на модела и са се осланяли на непроверена информация. Всички които са казали нещо по този въпрос са добавили, че информацията е взета от Интернет и не са го видели лично. Най-важното е, че крайния резултат е положителен и вече има утъпкана пътека за други собственици на този модел и то благодарение на теб (риска да си прецакаш плеъра) и отчасти на нас за предоставената информация и софтуер.

4. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост

Пробвах се да сложа v9.5.56 r7547 - 22.02.2012 но не става. Появява се the software dismach the firmware в момента в който вдига WIFI то и до тук.

МОД: Фърмовете от секция "Cloning" са от други плеъри, но са заключени за определените марки и засега не могат да се инсталират успешно на Експлорера (с изключение на 5992). Търся начин да ги отключа за да можем да ги ползваме и ние.

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Новата модификация v9.5.00 r7547 - засега е неуспешна.

6. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Пробвайте тази модификация на 7547 и кажете дали инсталацията е успешна.
    Линка не се отваря!!

МОД: Тегленето е както на другите подобни линкове от 1-ви пост - заместваш "файър.ком" с това - (картинката я има прикачена в края на 1-ви пост, защото във форума не могат да се изписват сайтове за свободно качване на файлове - ограничението е от чичо Гошо)

За съжаление при инсталацията на v9.5.42 r7547 резултата е същия the software dismach the firmware . По време на самата инсталация на екрана пишеше, че се инсталира v9.5.56.r7547 което малко ме изненада. Ако проблема е в заключения boot loader не може ли да го сменим с друг по подходящ. В крайна сметка хардуера в diva е аналогичен на съответните подобни устройства и би трябвало да може да се инсталира и техния boot loader и съответния фирмуер. В сайта на фантек има инструкция и boot loader, но не смея да го инсталирам, че да не омажа машинката и да не мога да я върна после към нормално работещо състояние.
    Сега ще се помъча за известно време с v9.5.42 r7082 и после ще видим. Пусто като съм фен на последните версии, пък били те и с бъгове

7. chi
    chi е офлайн

Тук е от
    Dec 2009

от доста време не съм посещавал темата , но след като днес сутринта ми "изгоря" и втория 1TB WD Green (и двата си заминаха на Дивата) се поразрових и попаднах на следните теми :

http://www.silentpcreview.com/forums...er=asc&start=0

http://www.networkedmediatank.com/pr....php?tid=20686
    http://icrontic.com/discussion/81134...-drive-failure

Преди си мислих че е заради NTFS драйвера на линукс и просто файловата система се скапва. Но сега съм сигурен че просто този модел дискове не се харесват с линукс и живота им значително се скъсява заради
    постоянното паркиране/разпаркиране на глави
    Извинявам се ако вече е разискван този въпрос , просто нямам време да изчета всички постове.
    Поздрави

8.  

9. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от chi
    от доста време не съм посещавал темата , но след като днес сутринта ми "изгоря" и втория 1TB WD Green (и двата си заминаха на Дивата) се поразрових и попаднах на следните теми :

http://www.silentpcreview.com/forums...er=asc&start=0

http://www.networkedmediatank.com/pr....php?tid=20686
    http://icrontic.com/discussion/81134...-drive-failure

Преди си мислих че е заради NTFS драйвера на линукс и просто файловата система се скапва. Но сега съм сигурен че просто този модел дискове не се харесват с линукс и живота им значително се скъсява заради
    постоянното паркиране/разпаркиране на глави
    Извинявам се ако вече е разискван този въпрос , просто нямам време да изчета всички постове.
    Поздрави
    Това конкретно за 1TB варианта ли е? С 2ТВ дали ще е същото, защото мисля да си взимам пак WD Caviar Green, но 2ТВ?

10. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Не се мъчете засега, като изкарам читава модификация ще ви дам линк.

11. chi
    chi е офлайн

Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivoant
    Това конкретно за 1TB варианта ли е? С 2ТВ дали ще е същото, защото мисля да си взимам пак WD Caviar Green, но 2ТВ?
    ами незнам за кои варианти се отнася , може и новите партиди да са оправени , наистина нямам представа.
    Публикувах информацията зада имате едно на ум при купуване на диск от тази серия, особенно ако оставяте Дивата като мен , да работи
    постоянно зада сваля торенти. Предполагам че ако само се пуска да се гледат филми няма да му се скъсява толкова живота на диска, но кой знае.
    Аз лично си купувам друга марка/модел диск тия дни.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Публикувах информацията зада имате едно на ум при купуване на диск от тази серия, особенно ако оставяте Дивата като мен , да работи
    постоянно зада сваля торенти. Предполагам че ако само се пуска да се гледат филми няма да му се скъсява толкова живота на диска, но кой знае.
    Аз лично си купувам друга марка/модел диск тия дни.
    По принцип колкото по-често се гаси и пали плеъра респективно хард диска толкова повече му се скъсява живота (пускане, развъртане, влизане в оборотен и температурен режим, паркиране и позициониране на глави....всичко това износва). Най-зле на хард диска влияе системното прегряване. Много често плеъра се поставя върху ресивер (усилвател) който отделя топлината си нагоре т.е към плеъра, или върху някакъв мек материал (каренце :-) което пречи на отворите отдолу които и без това са малки. Моето решение е че съм поставил допълнителни самозалепващи се по-високи гумени крачета около 10мм (оригиналните са много малки и с тях плеъра лежи почти на долния си капак) така че въздуха отдолу да се засмуква по-свободно. От както ми изтече гаранцията все са каня да направя повече отвори но все го отлагам (ще се сетя когато ми замине харда ). На A.C.Ryan PlayOn HD Mini2 отдолу капака му представлява направо почти решетка толкова много са отворите (е вярно че той е без вентилатор но пък е и без HDD).

13. chi
    chi е офлайн

Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    По принцип колкото по-често се гаси и пали плеъра респективно хард диска толкова повече му се скъсява живота (пускане, развъртане, влизане в оборотен и температурен режим, паркиране и позициониране на глави....всичко това износва). Най-зле на хард диска влияе системното прегряване. Много често плеъра се поставя върху ресивер (усилвател) който отделя топлината си нагоре т.е към плеъра, или върху някакъв мек материал (каренце :-) което пречи на отворите отдолу които и без това са малки. Моето решение е че съм поставил допълнителни самозалепващи се по-високи гумени крачета около 10мм (оригиналните са много малки и с тях плеъра лежи почти на долния си капак) така че въздуха отдолу да се засмуква по-свободно. От както ми изтече гаранцията все са каня да направя повече отвори но все го отлагам (ще се сетя когато ми замине харда ). На A.C.Ryan PlayOn HD Mini2 отдолу капака му представлява направо почти решетка толкова много са отворите (е вярно че той е без вентилатор но пък е и без HDD).
    за това си прав колега , но това което съм постнал като линкове по горе и причината да сменя 2 диска за 2 години е съвсем друга.
    на кратко : при WD Green серията дискове , понеже са супер пестеливи , са решили да сложат idle time (време на бездействие ) преди да паркира главите 8 секунди (или нещо от сорта). Проблема идва при някои дистрибуции на линукс (вероятно Дивата е с такава) , които на всеки 10 секунди обичат да си сверяват някакъв кеш с хард диска и го пингват. Резултата е : като не гледате филм или не се сваля торент на дивата диска на 8мата секунда паркира , 2 секунди по късно линукс го буди и така на всеки 10 секунди.
    Броят здравословни цикли на паркиране/разпаркиране на главите е примерно 6-700К . С това темпо се достига доста бързо.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

от казаното в тези два поста

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    По принцип колкото по-често се гаси и пали плеъра респективно хард диска толкова повече му се скъсява живота (пускане, развъртане, влизане в оборотен и температурен режим, паркиране и позициониране на глави....всичко това износва)
    и

като не гледате филм или не се сваля торент на дивата диска на 8мата секунда паркира , 2 секунди по късно линукс го буди и така на всеки 10 секунди.
    Броят здравословни цикли на паркиране/разпаркиране на главите е примерно 6-700К . С това темпо се достига доста бързо.
    за мен извода е че е по добре като не се гледа филм (торенти отдавна се отказах да тегля) е по добре да се изкл плеъра.
    В такъв случаъ ще има само 2 цикъла (1 излючване и 1 включване ) вместо на всеки на всеки 10 сек.

Прав ли съм?

МОД: Абсолютно си прав. Другата алтернатива може би е да се използва опцията за гасене на диска в сетъпа.

16. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Няма ли вече някой, който да е свалил и инсталирал успешно моднатия v9.5.00 r7547 ?
    Опитах но пак изписва the software dismach the firmware и до тук. При това излиза само на AV на HDMI е черен екран.
    Сега пак ще пробвам че май съм объркал версиите и ще пиша.
    Не съм ги объркал. Просто за сега на става.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

По отношение чупенето на хард дисковете ми направи впечатление наблюдението което беше описал преди няколко седмици колегата в цитата отдолу:
    Цитат Първоначално публикувано от frizera
    Един въпрос към всички колеги : Преди да инсталирам v7.4.4.r7317 когато изключа плеъра от дистанционното след няколко секунди ясно се чуваше щракване от него и всички шумове (вентилатор хард ) спират. Сега пак спират но го няма това щракване (като на реле) и непрекъснато имам проблеми с връзките - Samba , FTP и други ядове. Проблемите се решават за кратко ако дръпна кабела. Вчера инсталирах по стар фирм - 4824 и въпросното щракване се завърна. При вас така ли е? Някой обръщал ли е внимание на подобно поведение на плеъра? Възможно ли е да се получава някаква несъвместимост между хардуер и софтуер в този случай?
    Е те станаха повече въпросите ....

МОД: Щракване може да има само от изключването на хард диска - това е паркирането на главите. Релета в плеъра няма.
    Да наистина имаше щракване (чукване) при изключването на плеъра с фърмовете с SDK3, което и на мен ми правеше впечатление и при случай че в плеъра няма релета и щракащи елементи оставаше наистина да е от ударно паркиране на главите, което ми се струваше нередно в ерата на модерните високотехнологични хард дискове (някога мноооого отдавна първият ми HDD беше 20MB - не 20GB a 20MB и тогава щракаха и беше нормално но сега не е редно да има такова нещо). Така че е възможно и това системно екстремално паркиране на главите (със звук) при изключване да е довеждало до преждевременно износване и повреждане на хард дискове.
    Хубавото сега е че в последните фирмуери щракането го няма пък и Spin down функцията която бе включена като възможност (може би не случайно ) да се увеличи живота на хард дисковете за нашите плеъри.

18. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

........ Хубавото сега е че в последните фирмуери щракането го няма пък и Spin down функцията която бе включена като възможност (може би не случайно ) да се увеличи живота на хард дисковете за нашите плеъри.
    [/quote]
    Искам да добавя, че заради въпросното "цъкване" върнах по стар фирм на база SDK3 за да се убедя,че не пиша тук глупости. Резултата е че "цъкването се върна". С r7317 обаче няма такъв шум изобщо.Само ще споделя,че ми се натресе една голяма изненада с моя хард. Имах 85 филма с общ размер около 730GB и реших да си правя Thumbnails на тези които нямат и пуснах ThumbGen на автоматичен режим.След 5-6 мин. на дисплея се изведе съобщение за някаква грешка - не и обърнах внимание. Реших че е проблем на програмата и спрях до там.Компютъра е с Win7. Решавам на другия ден да ъпдейтна джубокса, но използвайки лаптопа който е с Win XP и стартирах YAMJ. Като стигна до някъде изведнъж екрана стана син и имаше съобщение за грешка относно "здравето" на компютъра ми с указания какво да направя,че да се реши проблема.Грешката е 0x00000050 т.е. проблем с графичния драйвер. Изпълних указанията, но нямаше промяна. По късно забелязах,че проблема го има не само ако се опитам да ползвам YAMJ , но и когато просто разглеждам папка Movie или когато ползвайки ThumbGen маркирам с кои филми ще се занимавам или ако му пусна антивирусна проверка. И така докато забелязах кой филм като посоча се бъгва всичко.Включвах харда на много компютри с Win XP и винаги едно и също с един и същи файл (филм). С Win 7 няма проблеми, но не можеш нито да преименуваш,нито да го местиш,нито да го триеш този файл.Пробвах и с компютър на който има инсталиран линукс и забелязах че там моя хард не се появява изобщо като NTFS или като сторидж устройство.Явно е някаква емулация на NTFS...... Както и да е. Сега нещата минават под ножа на Format HDD. Каквото спасих добре дошло. Сканирал съм няколко пъти за грешки чрез плеъра и винаги съобщава че проблемите са отстранени, а с Win 7 винаги намира 2 проблема и веднага ги поправя- т.е. показва поне колко дефекти е открил...... :rolleyes: Пропуснах да отбележа че всеки път връзката е с USB кабел защото Самбата буквално отказва да работи,а и всичко става много по-бързо. Някой форматирал ли е (работещ диск не нов) с r7317 ? Ако аз съм първия ще пиша какви са резултатите (то е ясно де какво губиш ),но се надявам да има промяна ако някъде са останали разни останки от други фирмове из партитишъните......

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе