Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
@frizera -> Добре дошъл във форума и честита придобивка !
Проверете валидността на файловете и тогава се сърдете на Дивата ;-) Доста често проблема е в самите субтитиращи файлове. Щом сте потребител от една седмица, ще трябва да прочетете темата (1-ва и 2-ра част или поне решенията на основните проблеми в 1-ви пост), защото иначе ще трябва да повтаряме всички решения на проблемите отново. Проверете следните неща:
0. Предполагам, че сте направили правилните настройки в самия плеър - кирилица за субтитрите и изключен аутоенкодинг
1. Ако субтитиращия файл е архивиран (rar/zip) го разархивирайте в същата директория където е видео файла
2. Проверете дали имената на видео файла и суб файла са абсолютно еднакви до разширението им (например video.mkv / video.srt) и са в една и съща директория. Най-сигурно е преименуването, като маркираш в режим редакция името на видео файла до разширението и го пейстнеш в режим редакция върху името на суб файла пак до разширението
3. Пробвайте да смените разширението на суб файла от *.sub на *.srt или обратно. Това помага, когато е объркан формата на субовете и тяхното разширение
4. Отворете самият суб файл с текстов редактор (напр. Notepad) от компа и вижте дали наистина е текстов файл със субтитри и ако не е си изтеглете нови и пак ги проверете по познатия вече начин
5. Една от най-добрите програми за създаване, редакция, проверка и обработка на субтитри е Subtitle Workshop
Ако тези условия са изпълнени, то проблеми със титрите няма.
:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от dzver
След тест и на двете версии впечатленията ми са следните:
1. Субтитрите и при двата фърмуера не са чисто бели а отново сивеят.
2. Новият интерфейс GUI 2.0 е много добър и функционален.
3. За съжаление и при двата фърмуера плеърът се рестартира, когато си поиска, което най-вероятно е причинено от сканирането на харда, което не може да се изключи от менюто, независимо, че има опция.
4. Забавянето на менютата не е толкова фатално, но постоянните рестарти скапват цялата работа.
5. Не съм тествал уай-фи, лан и т.н. защото по-горните неща ме накараха пак да си върна старият но изпитан 3.04 v2.
:Drinks:
Не е от сканирането на харда. Аз нямам хард в Дивата, но и при мен се рестартираха често. Лично мен забавянето ме дразни много. Докато не излезе по-стабилна версия се връщам на старата (Iconbit 5059), от която съм доста доволен.
Сканирането успях да го изключа от менюто /фирмуера на Айкънбит/. Проблем с рестартирането нямам. Вече седмица никакви проблеми, тегли си и торенти.
Здравейте,
Някой имал ли е следния проблем:
при опит за плейване на FLV файл, се изписва съобщението: "Грешен файл".
Това се получаваше с Firmware v7.0.14.r3240, а за нещастие и сега, след като го смених с Firmware v7.3.14 r4821
Пробвал съм с различни файлове, свалени от различни места - резултата за съжаление е винаги: "Грешен файл"
Ако някой се е сблъсквал с този проблем и го е решил, моля да сподели как го е направил.
Още няма начин за автоматично стартиране.. работи се по въпроса и вероятно в следващата версия ще рароти.
@Hell Благодаря за напътствията,които си описал но са абсолютно правилни настройките и файловите формати.Всичко си съвпада с филма,знам за rar & zip... , но факта си е факт. Днес съм малко болен и се прибрах по-рано и установих ,че имам още един проблем : не мога по никакъв начин да видя Дива от компа. Рестарти не помагат,а от нея виждам и оперирам с всичко на компютъра ми. Дори в момента точи 2 филма, а на компа се сваля една игра за хлапаците в къщи.Опитах се да намеря bootloader за Playon r4824+ , но не успях. Някой ще помогне ли малко? Благодаря и приятна вечер на всички!!!!
П.П. Пробвах и чрез IP да се свържа ама пак не стана?! :081:
Виж дали на Дивата Settings>Network>NAS трябва да е ON. Ако не става пробвай да достигнеш Дивата чрез FTP.
Абе то било под носа ми ама аде!? То докато свикне човек и ... влака минал :yahoo: NAS беше изключен. Благодаря все пак :Drinks:
Обаче тези субтитри ми таковаха играта.!! Четох нещо някъде тук за някаква редакторна програмка дето работи по субтитрите ама не мога да намеря темата или програмаката.Иначе всичко е паснато както му е реда :името на субтитрите и името на филма са абсолютно еднакви до точката и запетаята , главната и малката букви, ама не и не. :taz Имам цялата колекция по Стивън Кинг и там на някои епизоди имат други не. На компа е ясно че всичко е ок. Какво да правя вече нямам идея. За сега се отказвам от повече опити и отивам дасе гътна. Иначе мога да споделя , че днес като се върнах просто включих Дива от дистанцията,включих модема, и след около 5мин. установих че тя се е вързала и си точи филмите които вчера беше отказала да сваля ( беше разкачила ). Не съм пипал абсолютно нищо по нея дори жената по грешка бе дръпнала адаптера. И когато при включването проверих дали има трансфер - нямаше такъв и я оставих просто да свети. След малко забелазах лек шум от харда и о като проверих отново тя беше на половината от задачите. :ole Цяла вечер тя сваля аз ръчкам из нея като редактирах субтитри и прехвърлях такива,после пуснах филм - никакви проблеми !?!?!?! Бях чел че това ги товари много ама аз за сега виждам че държи и ще я тормозя докато разбера къде е предела и. Не съм променял нищо освен версията на софтуера и (мисля че бях писал в първото ми включване тук) , но за всеки случай ще я отбележа пак : v7.3.14r4821 и bootloader 0000.0202.1026L ама сутбитрите ги нямааа :yikes
е хайде лека нощ от мен и успешен ден утре на всички
Цитат:
Първоначално публикувано от frizera
Аv7.3.14r4821 и bootloader 0000.0202.1026L ама сутбитрите ги нямааа :yikes
Дай най после линк към едино филмче с едни от субтитрите които не ти излизат че да видиме за какво става на въпрос че вече съм изгледал 200 филма и не съм имал проблем със субтитри с Дивата. А ти за една седмица и намери проблемни. Ми че те са един прост текстов файл в края на краищата и ако не се справим с тях с какво ли. :Drinks:
Опитвам се на плейвам филми през UPnP, като използвам различни DLNA сървъри. Всичко е ОК, с изключение на субтитрите. Няма ги. Трябва ли да направя нещо специално, за да тръгват и субтитрите автоматично. Пробвал съм с Windows Media Player под Windows 7 и с руския Домашний Медия-Сервер
П.С. Ако гледам през мрежата, всичко си върви както трябва със субтитри.
@frizera -> в поста ми за субтитрите и в 1-ви пост съм дал линк към една от най-добрите програми Subtitle Workshop за обработка на субтитри. Въпреки твърденията Ви че всичко е както трябва, според мен са объркани форматите на суб файловете. Послушайте съвета ми да смените разширението от sub на srt или обратно и кажете резултата.
@kamelot -> Не всички медийни сървъри поддържат субтитри. Погледни тук и тук.
някой опитвал ли се е да плейва филм към телевизора си и в същото време да си плейва на пц-то през мрежата друг филм.
Забива ми мрежата в този случай ?
Дали някой е имал подобрн проблем. С media8r v4beta6 bootloader 0000.0202.1026L
@topche -> няма как да не забива мрежата. По този начин натоварваш процесора на плеъра на макс и той блокира. Използвай времето си за по-креативни експерименти ;-)
Цитат:
Първоначално публикувано от Hell
@topche -> няма как да да не забива мрежата. По този начин натоварваш процесора на плеъра на макс и той блокира. Използвай времето си за по-креативни експерименти ;-)
:offtopic:
използвах го ..... от тогава имам син на 5.5 години :), който иска да гледа филмите си докато аз гледам нещо друго