Ето и един линк от мен с десктоп за новия фирм на Diva като смимката отдолу HD резолюция - http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1308323180x.png
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Ето и един линк от мен с десктоп за новия фирм на Diva като смимката отдолу HD резолюция - http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1308323180x.png
Сложих най-новия официален фирмуер за Дивата (v7.5.0_r2285)
Не мога да скрия възхищението си
Ако преди 1 година, когато се сдобих с този плейър съм предпоалгал че нещата ще стигат чак толкова далече ... Не съм ползвал други SDK4 фирмуери, за последно бях с V4 на mede8r, но реших да експериментирам и останах приятно изненадан
Разликите за мен:
1. Екранни менюта с 8 entry-ta на екран - и забележете - точно там където наистина трябва list view - в music player-a все едно някой ми е прочел мислите.
2. Директориите излизат в icon view (в Windows термини) като при наличие на картинка илиза тъмбнейл. Така при директория с филми излизат картинките в директорията на филма (ако има такава) при директориите с картинки излизат тъмбнейли на първата картинка, на директория с музика илиза картинката (примерно обложка) от директорията ако има такава разбира се. Като се влезне в таква директория също е в icon view, но като се плайне някоя песен се влиза в list view като отдясно е лист-а, а в ляво е таг-а - красота, интелигентна красота
3. При пускане на мп3-та няма забавяне като при предишните (всъщност този проблем го има само в предишните фирмуери). За съжаление отново по цифровия изход има изрязване на началото на песента ... ще се слуша както винаги през аналоговия изход При натискане на next/prev най накрая екрана е синхронизиран и се вижда коя е избраната песен. Визуализацията на таг-а е леко изрязана, но според мен това ще го оправят, важното е че това е първия фирмуер, в който виждам истински music player !!!!
4. Бутона Menu - истинско меню !!! - при музика дава Repeat One, Repeat All, Shuffle което е супер, а при плейване на DVD и видео файл излиза опция за прескачане към title menu-то и root menu-то (при DVD) избор на аудио и субтитри, опция за Видео настройки - brightness, contrast и прочие - ЕВАЛА !!! Всичко е супер лесно и много интуитивно и на всичкото отгоре работи !!!
5. Не ми се стори фирмуера да е фрапантно бавен, но 1 път ми заби и плейъра се рестартира ... ще го преживея - стига да не го прави на всеки 10 песни
6. Това което не разбирам, е защо около browser-a или music player-a има толкова много място, което не се ползва рационално !!!! Така излиза, че от цял екран само на близо 1/4 се показва информация ... интересно ми е как са mede8er ? Има ли някой с техен SDK4 фирмуер ? Нека да сподели ... макар, че интернет глезотийките особено подкастите много ми се понравиха и надали бих минал към медер пак ...
Наистина си имаме близо перфектния фирмуер, поне според мен !!! Честито на печелившите избрали AcRyan клонинга наречен Дива
Сравних тези дни фирмовете за DIVA и А.C.Ryan на базата на SDK4 и се оказва че са почти идентични по функционалност и стабилност като A.C.Ryan-ския е по Българския защото си има тук там Български менюта :-) Аз лично се спирам на А.C.Ryan-ския оригинален SDK4-v7.4.3.r3966 фирм заедно с бутлоадера от amnonev който даде възможност да го качваме. Защо:
- по е "гъзарски" - менютата са по-изпипани -полупрозрачност, Glow, glass - ефекти, транзиции, текстове с висока резолюция, нали сме в ерата на Win7 E от всичко това малко страда скоростта в менютaта но за никъде не бързам;
- има си вграден YAMJ Jukebox - свикнал съм с него пък и тук вече е с по 12 обложки на екран;
- има си и Български в менютата - не че с Английски ще е по различно но все пак сме Българи :-)
Не съм опитвал как работят на безжично у дома съм навсякъде с кабел ( без тоалетната :-) и го предпочитам. amonev е прав вградения торрент клиент е по-стабилен, изтеглих няколко MKV-та безпроблемно което скоро не ми се беше сличвало и бях "отписал" вградения BT торент клиент.
Знам че има алтернативи но колкото повече тъпкаме плеърчето толкова по ядове дава.
Слагам и няколко мои снимки с PlayON A.C.Ryan SDK4-v7.4.3.r3966 фирм:
1.Основен екран менюто вече е вертикално (от начало ме стресна но бързо свикнах)
2.Jukebox YAMJ - вече с 12 обложки на екран: Дизайна на детайлното описание в Jukebox е по-модерен:
3.Снимките и видеото вече освен List и Preview имат и Thumbnails (минятюри) 10 на страница което е удобно и до известна степен замества Jukebox-а за филмите ако в папката с филма си поставите и картинка на обложката:
4.Музикален плеър (вече наистина прилича на такъв с 12-те песни в списъка в режим preview) - ако му бяха сложили и някакъв честотен индикатор който да се движи в такта на музиката щеше да е супер (обичам да има лампички и индикаторчета ;-)
Дайте малко подробности за интернет функциите на ПлейОн-скиа. Дивата 2285 няма да добавиш RSS . Тоест metafeeds не може да се използва. Как е при PlayOn?
Абсолютно идентични са.Първоначално публикувано от litoff
nestorbg55 -> огромно благодаря за скриншотите на един видях че плейонския фирмуер е дори с 12 entry-та на екран в music player-а спрямо 5 преди (спрямо 8-те на най новия оригинален фирм на Дивата и 10-те в по старите меде8ер-и)
Та изкуших се и сложих кракнатия буутлоадер и най-новия официален фирмуер от сайта на AC Ryan. На практика не само в music player-а се вижда повече информация - в повечето екрани се виждат по 10 тъмбнейла (при тъмбнейл режим) или 12 реда (в лист или превю режим) което си е постижение спрямо предните фирмуери!
НАЙ-ВАЖНОТО - Проблема със звука през цифровия изход, а именно досадното изрязване на първата половин секунда след пускането на песен е оправен!!! Ура
П.С.Докато сканира в началото е доста бавно всичко но след това отново не забелязвам драстично забавяне... и да има такова определено си струва.
Някой имал ли е следният проблем диода на дистанционото свети постоянно и разбира се не работи плеара е в гаранция ползван е много малко около двадесетина филма да са изгледани ако някой знае нещо по въпроса ще съм му благодарен въпреки че така или иначе съм решил да го продам за някакви пари и да сглобя компютър за целта.
Интересно, дали новата ДИВА е придобила нови умения с новия чип? Такива като TrueHD Pass и DTS-HD MA Pass. И дали има увеличение на битрейта?
П.П. Извинявам се, но не уточних, става дума за Дивата с чип 1073 DDC+.
Не знам за нея , но знам че чипа 1185 си го може това / проверено с друг плеър / , но за сметка на това идва на висока цена с тия тунери !
Нещо много затихнаха нещата около новия DIVA Full HD Explorer. Някой знае ли нещо? Бяха обещали за тези, които поръчат до 31 май да има 50% отстъпка и да си ги получат на 15 юни. Сега гледам на сайта им само "Скоро в наличност" - http://www.topdigital4you.com/index....od=277&lang=bg
Мога ли да сложа в Дивата този твърд диск http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&pref=tops&i=538593 .Пише че е SATA 3
Аз съм със същия диск, работи перфектно. Само че имаш грешка, дискът не е сата 3, а си е сата 2. То си го и пише.Първоначално публикувано от VID
Колкото до новите фирмуери на базата на СДК 4 - не ги препоръчвам - или много бавни и бъгави или прекалено постни от към настройки. Всичките имат проблем с безжичната мрежа - ту я има, ту я няма.
Моят фаворит е ACR r.4824 - най-бърз и сравнително функционален, почти не забелязвам бъгове. На второ място поставям E-Boda HD_for_all_500_v7.3_v7.3.4.4.r4824, това е най-функционалният фирм, има си всичко, но е необходимо да се инсталира лоудъра на ебода, а и е малко бъгав - при стартиране често вместо да се зареди менюто, излиза черен екран (напомня ми на първия windos 98 с неговия син екран ).
И аз се връщам на ACR r.4824. Поиграх си една седмица с последния официален на Дейзи (базирания на СДК 4) и честно казано минусите ми идват повече от плюсовете. МНОГО бавен ми идва, при някои тежки Блу-реи се забелязва накъсване, проблеми с настройките и т.н. Ще ми е жал само за аудио плейъра - той ще ми липсва, но...
За всички които са изтеглили (преди 16.06.2011) и качили фирмуера SDK4-v7.4.4.r3966 European editionот страничката на А.C.Ryan с пачнатия бутлоадер от колегата amonev във форума им има следната забележка:
ЗАБЕЛЕЖКА: Качихме отново нова версия на фирмуера r3966 на нашата страница, която фиксира проблема с рестартирането някои от по-старите модели плеъри с чипсет (DA / DD). Моля изтегляне на фърмуера отново! (16.06.2011)
Привет,Първоначално публикувано от German
Очаквам конкретна дата за доставка, която разбира се ще публикувам и на сайта.
В директен отговор на въпроса, получи се непредвидено забавяне и очакваме плеърите към края на месец Юли.
Естествено, че всеки който е направил преордер ще си получи обявената отстъпката /не знам това с 50-те %, къде сте го видяли/, както и подарък, като компенсация за забавянето .
Поздрави