Нещо не се получава инсталирането на 7082. Като разархивирам tar.a се появяват доста файлове докато при другите фърмове само един. Като пробвах да инсталирам ми показва началният надпис и дотам. При другите фърмове съм нямал проблеми с инсталирането. Да не би да трябва да ги карам наред фърмовете докато стигна до 7082 ?
МОД: Не се прави така. Инсталационният файл е "install.img" и него копираш директно на флашката. Той не трябва да се разархивира, освен ако не искаш да модифицираш фърма ;-). Няма нужда да преминаваш през други фърмове - това се прави само когато се сменя буутлоудъра, а тук няма такова нещо. Сменяй с 7082, виж резултата и ако няма промяна върни 5992. За пореден път те съветвам да ги направиш и двата ъпдейта през сейф процедурата и ако я беше прочел сега нямаше да питаш.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332736260[/time]_________________________________________________
Така правя , Досега съм инсталирал 4-5 пъти без проблем. Дърпам рар-а , разархивирам и се получава "install.img" . Обаче на 7082 дърпам "install.tar ( не знам каква е разиката между рар и тар) и като го разархивирам ми излизат 11 файла. Къде бъркам в случая ?
МОД: Не знам откъде дърпаш фърма, но от линка в 1-ви пост на тази тема можеш да изтеглиш само "install.img" на 7082 и няма какво да разархивираш.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332732720[/time]_________________________________________________
Точно от там го тегля но ми излиза като tar а не img , нямам идея защо Промених го ръчно и стана. Звука е по същият начин. Винаги тръгва тихо , после се усилва сам. Някой път не иска да се усилва и като сменя от LPCM на Passthrough се оправя но после не мога да намаля звука от дистанционното на дивата. Реагира само ако го сложа на 0 , тогава спира звука. Това го прави ако аудиото на филма е долби дигитал , на ДТС няма такива ядове. Така ще се гледа (слуша) явно , пробвахме всичко възможно като варианти`
МОД: Ако преди тегленето на фърма Windows-a ти предлага да го прекараш през Winrar (ако го имаш инсталиран) и той ти го разархивира до "install.tar" е възможно да се получи това за което казваш. Най-добре е да запазваш директно линка. Сега те съветвам да изтеглиш филм със същата аудио кодировка и да видиш дали ще има същия ефект - трябва да си сигурен, че проблема не е от филмите. Другото е да дадеш линк или името на филма и да пробвам и аз. А от кога е този проблем ? Ако нищо не стане, спокойно можеш да се обадиш в сервиза на Дейзи, да им обясниш какъв е проблема и да рекламираш плеъра - нали е в гаранция.
P.S. Както ти казах аз, а ето и колегата в следващия пост, проблема може и да е в някаква несъвместимост между плеъра (може би фърмовете - при тях не се променя толкова често аудио и видео съвместимостта) и ТВ-то, защото при мен и при другите го няма този дефект или поне никой друг не се е оплаквал. Каква марка и модел е телевизора ти ? Ако можеш пробвай го на друга марка телевизор пак по HDMI и тогава ще се разбере къде е точно проблема.