Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
И аз като останалите, @dzver подаде пръстче а аз да му отхапя ръката - може ли да така както се е получило вече с хубав интерфейс и български менюта и бързината на IconBit-ския фърм, като си махнал някои неща да се сложи YAMJ Juxebox че ми харесва да се грижа за обложките и описанията на филмите а го има само в Play!ON-ския фирмуер който си е "леко" "лагав" и само заради това съм с него? :sad: ?
@dzver - твоят фирм как се слага СЛЕД айкънбит - v7.5.2.r4387, или ВМЕСТО него? Направи ми впечатление, че е с почти 2 пъти по-малък обем?!? И още един лаишки въпрос - трябва ли да се мине и през бутлоадера на айкънбита, или не е задължително? И последно (засега) - някъде из руските форуми четох, че след инсталиране на v7.5.2.r4387 плейъра иска да се форматира диска - това лекиНко ме притеснява... щото отиде всичко...
Цитат:
@dzver - твоят фирм как се слага СЛЕД айкънбит - v7.5.2.r4387, или ВМЕСТО него?
Еми той е абсолютно същия с разликата, че съм редактирал някоя и друга картинка :wink:
Цитат:
Направи ми впечатление, че е с почти 2 пъти по-малък обем?!?
Поизтрил съм работи, които не ползвам като Video podcasts, Audio podcasts, Buddy link. И съм сменил оригиналния шрифт, който е с необяснимият за мен
размер от 22 МБ с обикновен Arial, който е около 750 кб.
Цитат:
И още един лаишки въпрос - трябва ли да се мине и през бутлоадера на айкънбита, или не е задължително?
Аз съм с моднатия буутлоудер на amonev с картинката на дива.
Цитат:
И последно (засега) - някъде из руските форуми четох, че след инсталиране на v7.5.2.r4387 плейъра иска да се форматира диска - това лекиНко ме притеснява... щото отиде всичко...
Не съм много сигурен, ако ще обновяваш от по-ниска версия. :cheesy:
Цитат:
Първоначално публикувано от dzver
Тъй като вече съм с последния фърмуер от айкънбит - v7.5.2.r4387 и според мен е най-доброто засега :grin: с едно малко изключение - интерфейса ме дразнеше изключително много и като цяло това синьо ми бъркаше в мозъка :2guns: и реших да барна тук-там някоя картинка :cowboy: Редактирах леко и българското меню. Поизтрил съм и някои неща, които не ползвам в интернет менюто - Video podcasts, Audio podcasts, Buddy link :rolleyes: За фон ползвах картинката на nestorbg55 няколко страници по-назад. Попромених и грозните икони като плей, пауза, стоп, превъртане и др.
За няколко дни бях на почивка и се оказа, че тук има развитие в положителна посока. Благодарности на колегата "dzver" за моднатия фирмуер. Изглежда супер. Ще се тества още довечера :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от nestorbg55
За всички които са изтеглили (преди 16.06.2011) и качили фирмуера SDK4-v7.4.4.r3966 European edition от страничката на А.C.Ryan с пачнатия бутлоадер от колегата amonev във форума им има следната забележка:
ЗАБЕЛЕЖКА: Качихме отново нова версия на фирмуера r3966 на нашата страница, която фиксира проблема с рестартирането някои от по-старите модели плеъри с чипсет (DA / DD). Моля изтегляне на фърмуера отново! (16.06.2011)
Може ли да се намери този фърм от 16.06.2011, защото го няма във форума на Плейон. Хареса ми, но като инсталирам този който има, постоянно ми се рестартира Дивата.
Цитат:
Първоначално публикувано от litoff
Да това съобщение което бях писал вече е поостаряло и аз съм с бетата за която пише litoff и въпреки че е бета и си има недостатъци е по-стабилна от официалната за която питаш а иначе на дизайн е като официалната.
Благодаря за отговорите. Пробвах бетата 4585, но проблема не се реши, рестартирането продължава. Върнах се към 4824, която няма никакви проблеми.
За да работи спазвай стъпките: 1-во пачнатия фирм от 1-ви пост, и веднага след това 4585
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1311844471[/time]_________________________________________________
Искам да споделя с всички вас фирма на плейон 4585 с добавен от мен Метафидс бутон и изнесени директории за РСС на диска, като с малки познания и редактиране на текстовите фаилове всеки ще може да си добавя свои РСС-и, на мястото дори на моите.
След инсталиране на фирма само трябва да се свали и scripts.zip и да се разархивира на твърдия диск с директория /scripts
Това са линковете за двата файла:
http://dox.bg/files/dw?a=50823c25a3
http://dox.bg/files/dw?a=2c30b3ea94
Оригиналните интернет медия са запазени!
Надявам се, че ще сам полезен на някой от вас, както вие на мен :)
fw_HDS6L-20110620-v7.5.2.r4387
Здравейте,качих този фирм обаче незнам как да се свържа с торен програмата бихте ли ми казали?
Ай пи то което получава е например 192.168.1.147
пиша го в браузъра обаче не става.от настройки бклучих БТ торента.
Здравейте,
някой има ли който е в течение какво се случва и кога ще пуснат на пазара Full HD Explorer??
Някой с по вътрешна информация, че не си купувам тази Diva само поради това че не чете MTS ( а всичко от камерата ми идва MTS).
Mерси предварително!
За mts - сигурен ли си, че като преименуваш файла с на m2ts/ts не тръгва? Така е ставало на всички плеъри, с които съм се сблъсквал и такъв тип файлове.
Цитат:
Първоначално публикувано от brabusbg
някой има ли който е в течение какво се случва и кога ще пуснат на пазара Full HD Explorer??
Колега brabusbg , а защо го чакаш , купи си друг - явно има проблем , но никой не казва какъв ! Плеъри има много , на цени разни , а и тази Дива е клонинг , само името и е оригинално !
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
За mts - сигурен ли си, че като преименуваш файла с на m2ts/ts не тръгва? Така е ставало на всички плеъри, с които съм се сблъсквал и такъв тип файлове.
Ами... колега не знам дали става! Някой който има и може да пробва.... ще бъда благодарен да сподели!
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Колега brabusbg , а защо го чакаш , купи си друг - явно има проблем , но никой не казва какъв ! Плеъри има много , на цени разни , а и тази Дива е клонинг , само името и е оригинално !
Ами не съм чел много за тези плейъри... просто съм попрехвърлил някои и видях че DIVA-та се справя с всичко и всички мои изисквания (с изключение че не чете MTS).
Като пари също е съвсем прилична!
Цитат:
Първоначално публикувано от brabusbg
Ами не съм чел много за тези плейъри... просто съм попрехвърлил някои и видях че DIVA-та се справя с всичко и всички мои изисквания (с изключение че не чете MTS).
Като пари също е съвсем прилична!
Ами направи го , попрочети малко и ще видиш , че има какво да научиш ! Това , че нещо не се чете от плеъра се оправя с един ъпдейт на софтуера / е не винаги ! / или се добавят и нови неща ! Като пари има доста с такава цена ! Успех !
п.п. Сега погледнах в сайта им и интернет-магазина - лошо - нито ново инфо , нито наличност , нито възможност да се поръча ! Не бих разчитал на него - търси алтернатива !