Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
Привет колеги,
от някакво време се чудя дали на Дива-та може да се гледа хттп стрийм (примерно различните телевизии дават стрийм на предаванията си в реално време; не говоря за флаш нещата), технически не виждам проблем да не да се плейне, остава да се уточни метода и все пак някой има ли идея ?
Той метода е ясен - софтуера трябва да го позволява и съответно някой да се хване да го направи ! Има ентусиасти и успяват , но затова трябва да се разровиш из чуждите форуми ! Но за мен това е ненужна екстра -процесора е слабичък , за да обработва толкова инфо в реално време !
Така ли, затова ли вървят Eurosport и Discovery HD?
Колега , не казвам , че не става , но с друг по-мощен процесор е по-добре - не си ли съгласен ?
доста от фърмовете имат вече някакъв медиа сървър като например media tomb.
пробвал съм с румънския фърм на е-бода. там колегите са го направили изключително лесно. линка за стрийма се подава от компютър. ограничението при мен се оказа скороста на интернета който е от бтк ....
С metafeeds си се гледа прекрасно, но не всичко. Аз съм с фирма на ACRyan и стиимовете вржиат по-добре отколкото с предишните. На ебода не сам пробвал. А сет-топ-боксовете не са с по-мощни процесори :)
Цитат:
Първоначално публикувано от litoff
А сет-топ-боксовете не са с по-мощни процесори :)
Така е , вярно е , но са оптимизирани за тази цел и процесора не се тормози допълнително , но това са подробности и не са цел на тази тема ! А и процесора на Дивата вече остаря и си има заместник - 1185 !
Цитат:
Първоначално публикувано от hajigeo
доста от фърмовете имат вече някакъв медиа сървър като например media tomb.
пробвал съм с румънския фърм на е-бода. там колегите са го направили изключително лесно. линка за стрийма се подава от компютър. ограничението при мен се оказа скороста на интернета който е от бтк ....
абе и аз го гледах това, но ми се стори че не съм разбрал. Малко ми се губи идеята за какво от компютър да го давам на дива-та, ако има компютър направо ще го пусна от там към тв-то
от към хардуер няма спор че е повече от достатъчно, няма как дива-та да не може да плейне нещо в резолюция около pal при положение че пуска fullhd
идеята е да се направи списък от канали/стриймове и да елиминирам компютър + кабелна тв
като гледам най-доброто предложение е към нещо с метафийдс ?
Цитат:
Първоначално публикувано от Gog
идеята е да се направи списък от канали/стриймове и да елиминирам компютър + кабелна тв
ами румънците са го направили.
ако разгледаш фърмовете на е-бода (тези на vb6rocod и cipibad), ще видиш че там има доста линкове за live tv. проблема е че повечето са румънски и руски. във форума им постоянно има постове за добавяне на нови линкове.
amonev, мерси за точния фърмуер
и аз подозирах че някой вече го е направил, но не знаех къде да търся
за момента като че ли има проблем с получаването на dvb stream-a за субтитрите, когато идва като отделен стрийм, другото работи подобаващо
Някой случайно да знае от каде да си взема тих вентилатор за дивата (освн от сервиза разбире се ) или някаква идея как да го направя по тих?
Здравейте,
имам няколко въпросчета:
1.Къде се намира това меню: http://picbg.net/u/7404/4359/571430.jpg за да инсталирам тези неща!
2.Защо не мога да гледам клиповете като вляза в YouTube! Просто не могат да се заредят!
3.Защо не ми вървят FLV файловете?
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от digital11
Някой случайно да знае от каде да си взема тих вентилатор за дивата (освн от сервиза разбире се ) или някаква идея как да го направя по тих?
по магазините за компютри, но не техномаркет/полис и т.н а тези които сглобяват компютри и продават компоненти.
в магазините за електроника също има. най-добре отиди с оригиналния като мостра, че има много размери.
за да го направиш по-тих, може да го почистиш от праха и смажеш малко. от долната страна, под лепенката има малък отвор където се слага силиконова смазка. може и една капка "тънко" масло.
ефекта няма да е голям обаче. вентилаторчето шуми защото втулково (не е с лагер), малко е и работи на високи обороти.
Цитат:
Първоначално публикувано от brabusbg
Здравейте,
имам няколко въпросчета:
1.Къде се намира това меню:
http://picbg.net/u/7404/4359/571430.jpg за да инсталирам тези неща!
2.Защо не мога да гледам клиповете като вляза в YouTube! Просто не могат да се заредят!
3.Защо не ми вървят FLV файловете?
Благодаря предварително!
Еее никой ли не знае, никой ли не е ползвал БТ си на DIVA-та?? Никой ли не е имал проблем с клиповете от YouTube????