Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от Emil88
Здравейте,
имам намерение да си закупя: Diva - FullHD Multimedia Center (+ HDMI 1.8m + 500GB HDD - 299.00 лв)
Въпроса ми е ще може ли този вграден хард диск да се разпознае от компютъра ми и директно да си качвам филми на плеъра.
п.с. Накой да го е срещал с по-ниска цена?
Благодаря !
Да,разпознава се като диск.Директно би могло да се каже ако по време на свалянето на файла плеъра ти е вързан с компа и зададеш на торент клиента да сваля в харда му,но според мен не е практично.Втория начин да използваш вградения торент,става и през мрежа и през USB от харда на компа към този в плеъра.През USB ще имаш мноого по-голяма скорост на прехвърляне.
Това е вече нещо !!! Изчетох коментарите на всички относно този фирм и тук намирам решение на текущите ми проблеми . В момента го свалям , но само на едно място тук: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg553916 виждам някаква последователност за инсталация . Трябва ли да я спазвам като слагам моднатия фирм и какъв ( ако трябва да е различен ) да е буутлоудъра . Питам защото този въпрос не се коментира към момента . Може би този : буутлоудър 0202.1026L от PlayOn - 10.06.2011 ???? :huh: :huh: Аз сега съм с този: буутлоудър 0202.1026L от Diva FullHD - 03.12.2010
Цитат:
Първоначално публикувано от nestorbg55
... сега съм с новия на PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 07.02.2012 моднат от litoff с многото добри и-нет линкове (пък и Youtube-то си работи веднага). .... базата на SDK4 фърм аудио плеъра си е вече истински плеър без пукания и загуби между песните пък и добрата поддръжка на субтитри с всичките им екстри (наклонен, удебелен...) ми допада доста въпреки че е по-лагав и мрежово не съвсем стабилен (и нищо че няма синхронизиране на дата и време :-memnon )
Слагаш 1-во пачнат буутлоудър 0202.1026L от PlayOn - 10.06.2011 (линка е в първия пост и не забравяй да промениш името на URL адреса) по стаднартния начин за качване на фирм и след това слагаш някой SDK4 фирм :)
Тази последователност я бях дал, когато имаш проблем с изключването, нея не я гледай :)
Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост
здравейте,
моите коментари и въпроси с надежда да ги видят авторите и да направят подобрения
- официалния ъпдейт се инсталира успешно
- след това youtube тръгна, но практически неизползваем при wireless поради слаба скорост към рутера въпреки че са на 10см. след свързване с кабел към рутера всичко върви добре, браузвам и папките на лаптопа(който е wireless) и интернет доколкото може
- интернет браузърът няма flash и не отваря youtube и vbox7.
- internet radio върви но шрифтът е много дребен и не се чете от канапето което е мега досадно ако искаш да видиш кой пее в момента. български станции явно не са листнати и не се ловят въобще.
- безжичното включване както казах прави всичко много бавно (например списанието elle почва да зарежда едни проценти...)
- вентилаторът се чува как работи, което е странно за устройство което стои до ТВ
- по youtube приложението имам доста забележки - не може да се логнеш, не може да си пуснеш плейлист, не мога да открия как след свършване на клип да го рестартирам. освен това въпреки че съм избрал опцията в settings да свири наред - спира след края на първия клип и настава тишина
- 1 път успях да крашна тотално
- форматите наистина ги отваря(например на канон MOV), което е супер
така че ако може да се увеличи шрифта ще е добре:)
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoant
Слагаш 1-во пачнат буутлоудър 0202.1026L от PlayOn - 10.06.2011 (линка е в първия пост и не забравяй да промениш името на URL адреса) по стаднартния начин за качване на фирм и след това слагаш някой SDK4 фирм :)
Тази последователност я бях дал, когато имаш проблем с изключването, нея не я гледай :)
Абе малко късно видях че си писал :Drinks: :Drinks: :tongue: Вече инсталирах всичко по начина който си описал и за сега работи . Не съм тествал още нищо защото имах да си оправям някои неща на компа и сега тиви-то само свети.... :cheesy: НОООО ВНИМАНИЕ !!!! По време на инсталациите след като сложих въпросния буут забелязах , че от 300GB свободно място останаха само 5,2 GB и реших че е евентуален бъг на буутлоудъра. Но след като сложих 7.3.4 r3582 положението остана същото :huh: и реших да спазя съвета за ваденето на харда, като инсталацията протече успешно!!! И при мен показалеца не беше стигнал до края , но ми изведе , че инсталацията е приключила успешно (някой по назад беше писал май за нещо подобно и описваше че е имал проблеми... ). И както вече писах още не съм тествал след монтажа на HDD-то . Само ми допълва фона зад лаптопа :)) Почвам теста и ще пиша относно промяната в капацитета на харда .
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329775659[/time]_________________________________________________
Относно харда и сега се вижда , същото :sad: :sad: :sad: :sad: Ще го проверя с кабела да видя как е ситуацията.... :embarrassed:
Като го закачиш на компа какво показва?
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СУПР яко си го барнал колега litoff Браво :thankyou- :thankyou- Е аз вече не виждам смисъл от булсаткома :grin: А къде са настройките на цвят,контраст..... Нещо не ги открих или аз самия се бъгнах вече :huh: angel
Мисля, че няма такива :) За бск зависи какво гледаш :D
Цитат:
Мисля, че няма такива :) За бск зависи какво гледаш :D
Дааа това е само шегичка!!!
Цитат:
Като го закачиш на компа какво показва?
Ами оказва се че кабела ми нещо се е прецакал , но като го направя като map диск през мрежата и се вижда същото с "абсолютна" точност. Как стана това не мога да се светна :sad: :sad:
Иначе си намерих настройките за картината . Не беше трудно ама нали все още се опознаваме с машинката. Всичко стана така че все едно си купих нов плеър. :ole :ole :ole
Между другото чаааак сега намерих папката Theatre и я изтрих ама не намирам разлика в работата.Оказа се че е направена скрита. Сега ще пусна един чек диск и да видим какво ще се получи на финала.
П.П. Само при мен ли не работят Megalan IPTV ?
Megalan IPTV работи само в мрежата на Megalan и може би Спектрумнет интернет доставчици. Има надпис в оранжево горе!
Нещо не мога да се свържа през IP . Влючил съм всичко ама ми казва че няма достъп. :embarrassed:
Цитат:
Първоначално публикувано от frizera
Нещо не мога да се свържа през IP . Влючил съм всичко ама ми казва че няма достъп. :embarrassed:
http://IP:1024/
Цитат:
Първоначално публикувано от litoff
Megalan IPTV работи само в мрежата на Megalan и може би Спектрумнет интернет доставчици. Има надпис в оранжево горе!
А нещо за достъп до neterra.tv може ли да се направи че моят доставчик пък предлага безплатен достъп на абонатите до TV програмите на neterra.tv :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от nestorbg55
А нещо за достъп до neterra.tv може ли да се направи че моят доставчик пък предлага безплатен достъп на абонатите до TV програмите на neterra.tv :Drinks:
Формата на стриима не се поддържа от фирмуера :(
Цитат:
Първоначално публикувано от litoff
Благодарско !!!! Сетих се че по-назад имаше отговор на въпроса ми , но преди да почна да го търся ти ми отговори. :rolleyes: :rolleyes:
А каво е необходимо да заработи джубокса? Сканира HDD и ми съобщава че няма някаква директория ли беше път ли не се сещам точно в момента!?