Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от litoff
Формата на стриима не се поддържа от фирмуера :(
Предположих че може да има нещо гнило, Нетераджиите са го направили малко екстравагантен, преди това доставчика даваше безплатен достъп до телевизиите на IPTV.bg (а те имаха опция за плейване с външен плеър който мяташе WMV стриим) пък после явно подписаха договор с Neterra и преустановиха free достъпа до IPTV за сметка на Neterra която щом и ти казваш е с неподдържан стриим.
Все пак отново благодарности и това което си барнал (и продължаваш да развиваш) е достатъчно добро даже и без Нетерата :Drinks:
Кажете какво бихте искали да добавям? Стриимовете които поддържа са mp4 , flv , f4v , mpeg , mov може да има и друг, но трабва да се пробва - задължително под http://
Очаквам предложения и теми кото да включа :)
Цитат:
Кажете какво бихте искали да добавям? Стриимовете които поддържа са mp4 , flv , f4v , mpeg , mov може да има и друг, но трабва да се пробва - задължително под http://
Очаквам предложения и теми кото да включа :)
А как стоят нещата с VBOX7 ?
От там ставаше. Май бях сложил клипове от там
Цитат:
От там ставаше. Май бях сложил клипове от там
Вярно че имаше . Ама ти си голям ентусиаст сега стоплям че за някои клипчета ти клипче по клипче качваш линковете. Преди около година имаше направено в Metafeeds линкче което позволяваше даже да се търсят клипове във Vbox7 но после изчезна.
Ето какво стана с моя хард: Снощи преди да легна пуснах да направи проверка за грешки и след около 5 мин. забелязах , че не се чува нищо освен вентилатора. Натиснах бутон на дистанционното и виждам че диода на плеъра премигва- значи не е забил и го оставих до сутринта. Като пуснах тв-то имаше съобщение че са открити грешки и процеса е приключил. Натиснах off бутона и отидох на работа. Сега проверявам и виждам че разполагам не 5,2GB , а с цели 430GB :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:. От това по-хубаво здраве !!!!
Така че когато се прави чек по добре да е през ноща когато не се използва машинката защото явно става бавно :Drinks: :Drinks:
Значи все пак HDD скана на плеъра работи, защото имаше назад хора, които се оплакваха от това :)
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoant
Значи все пак HDD скана на плеъра работи, защото имаше назад хора, които се оплакваха от това :)
Да точно така е работи ама току-що установих от къде по дяволите се появи това свободно място - няма я една много голяма част от филмите :monster :monster :monster :angry: :angry: Сам ли прецени че филмите са повредени този сканер не знам, но беше редно да попита какви действия да предприеме. Бях се подготвил за едно кино прясно свалено и откривам че видео файловете като съдържание са равни на нула байта :sad: Иначе основната папка на филма е непокътната. И така с всички филми които проверих до момента. Просто нямам думи. Като изтрия и имената на папките и тук там някой останал съпътстващ файл и току виж нещата станат 50/50 . А аз съм тръгнал да си диря нов 2ТВ-ов хард :081: :081:
МОД: Преди да направиш каквото и да е, повтори проверката с CHKDISK GUI за Windows от 2-ри пост. Но може и него да чакаш доста часове, имай търпение.
Яко стържене? Да не би харда да си е хванал пътя?
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoant
Яко стържене? Да не би харда да си е хванал пътя?
Не в този смисъл че е пътник ами започва да си издава неговия специфичен шум когато зарежда нещо с тази разлика че е много интензивен шума.
Къде трябва да е този "Html Index File" та да тръгне джубокса?
последна редакция ;) Намерих отговора за джубокса !! Ако някой има като моите затруднения ето отговора: www.acryan.com/downloads/YAMJ_User_Guide.pdf
Този линк го има още на първата страница :)
:) :) Дааа има го , ама като си изчел и двете части се затрупваш с инфо и накрая се обърках кое къде четох и полека лека стигнах до там. :cool: :cool: Понякога решенията са под носа ни ама ха де :huh: кой да види ....
Все пак ми отне около 2 седмици време...... Но щом се налага няма мърдане .!!!
Не знам как така при Вас върви скан диска... При мен всеки опит завършва след около 2 секунди и ми казва че грешки са били открити и отстранени, а проблемите си стоят, като го закача към ПЦ-то веднага ме пита дали да го сканира, пак оправя нещо и плейъра тръгва.... така доследващото пускане - пак при най елементарната операция забива, пак разкачане пак скан.... уморих се...
П.С. В момента плейъра не го позлвам активно - основно нато мрежов сторидж - чат пат копирам някакви неща или преглеждам за нещо през мрежата - Уви не си спомням кога за последно ми е притрябвало нещо от него и съм си свършил работата безпроблемно... нещо става но немога да разбера какво?!?! Ако някой има идеи да помага...
Ако копираш по мрежата на него създава проблеми. Самбата му не е наред много. Те за това сложиха скана. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от drianov
Не знам как така при Вас върви скан диска... При мен всеки опит завършва след около 2 секунди и ми казва че грешки са били открити и отстранени, а проблемите си стоят, като го закача към ПЦ-то веднага ме пита дали да го сканира, пак оправя нещо и плейъра тръгва.... така доследващото пускане - пак при най елементарната операция забива, пак разкачане пак скан.... уморих се...
Само като идея : правил ли си скоро формат на харда ? И още нещо - като си слагал различни фирмове изключваш ли диска в плеъра ? Мисля , че при флашването с вкл. диск не се отразява добре в последствие. Съдя по това което ми се случи тези дни с моята техника. Последния го инсталирах без диск , но преди това съм слагал 2 или 3 фирмуера + тези които са необходими за последния фирмуер. И ето проблемите започнаха.Изчезнаха видео файловете без папките им , джубокса отказва да намери Html Index File ( спазвам инструкцията която съм споменал по-горе ) , дори не се появяват показаните предложения за избор . Иначе YAMJ сама създаде папка "джубокс" ама тя е празна. Така че в момента коментирам с колеги ( на живо ) дали причината е инсталацията (флашване) с вкл. диск и това да предизвиква системата да "вижда" диска по друг начин и да променя клъстерите по начин който пасва към текущия флаш ( фирмуер ) и да се получава някакво объркващо натрупване , което да води до претоварване на ресурсите и съответно блокаж на системата. Аз загубих почти всичко ценно и мисля да форматирам само дето нямам програматор да изчистя и процесорите от остатъци от буутлоудъри и фирмуери и да започна на чисто. :cheesy: :cheesy: