@zebra9
За по стария Live има така наречения b-rad (алтернативен) фирмуер но за този все още няма (или поне не съм намерил такъв). Иначе относно метода за флашване предпочитам технологията с качване от USB flash памет.
Преглед за печат
@zebra9
За по стария Live има така наречения b-rad (алтернативен) фирмуер но за този все още няма (или поне не съм намерил такъв). Иначе относно метода за флашване предпочитам технологията с качване от USB flash памет.
Мерси за отговора.
Да и аз така предпочитам, по надеждно е..
Но нещо при мен не се получи както го планирах.
Записах новия firmware на флашката и после му дадох да се ъпдейтне,
но се ъпдейтна през wirelessa от интернет вместо от УСБто..
Не ме пита от къде да се ъпдейтне, а направо тръгна да си го сваля от нета,
въпреки че на флашката му е записан новия firmware според инструкциите.
Може ли да споделите реални максимални скорости които постигате през WiFi? [към N клас рутер]
Иначе доволно бъгове има..
Особено един е много дразнещ, си играх 5 часа докато разбера какво става..
Репортнах го на WD инженерите да го фикснат.
Задния USB port е бъгав, когато към него е закачено USB 3.0 устройство се дъни брутално,
нищо не може да се плейне и плеъра забива до 15тата секунда след като пуснеш някой филм и след това закачения storage не може повече да бъде засечен, трябва да се разкачи и пак да се закачи.
И после пак същото се повтаря отново.
Ако USB 3.0 устройство е закачено на предният УСБ порт, няма никакви проблеми.
В първите 1-2 часа след като го получих щях да го ударя в земята, защото нищо не вървеше.
Но след това реших да закача устройството в предния УСБ порт и всичко започна да работи според очакванията.
След това прочетох във форумите на WD че е "known issue" и при всички потребители които ползват УСБ 3.0 compatible storage се получава същият бъг когато е закачен в задният УСБ порт.
Ако устройството е УСБ 2.0, няма проблем да работи ОК и в 2та УСБ порта.
Тествах с флашка усб 2.0 и наистина нямаше проблем в задния порт,
но в момента когато му закача усб харда който е УСБ 3.0 в задния порт и е дотам..
като го преместя същият хард в предния УСБ порт всичко си тръгва ОК.
Аз съм закачил usb 3.0 диск на задния вход и не съм имал проблеми никога. Предпоследния и последния фирм имат един много досаден бъг, като браузваш в папка с повечко на брой неща вътре, плеъра забива и се рестартира. WD знаят за проблема. Горещо препоръчвам на всички да си изключат досадната и бавна функция Media Library, плеъра "лети" без нея.
Открих и нещо интересно, което не е описано във функциите като съвместимост. Пуска passthrough DTS HD-MA от блурей, които са с меню.
Цитат:
Първоначално публикувано от dmodev
Късметлия си тогава :smiley:Цитат:
Първоначално публикувано от dmodev
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-Li...p/386113#M1910
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-Li...p/368213#M1577
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-Li...p/368209#M1576
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-Li...p/368207#M1575
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-Li.../319299/page/2
Аз съм с последния фирм, не ми се е случвало този бъг за сега, и дано си остане така :smiley:Цитат:
Предпоследния и последния фирм имат един много досаден бъг, като браузваш в папка с повечко на брой неща вътре, плеъра забива и се рестартира.
Да забелязах, изключил съм е вече :wink:Цитат:
Горещо препоръчвам на всички да си изключат досадната и бавна функция Media Library, плеъра "лети" без нея.
Даже някои от самите WD Engineers също е плюят много и са против нея :smiley:
:huh:Цитат:
Открих и нещо интересно, което не е описано във функциите като съвместимост. Пуска passthrough DTS HD-MA от блурей, които са с меню.
П.С:
Някой може ли да сподели file copy tranfer speed, от WiFi както и от LAN.
Чудя се дали да му пускам кабел към плеъра или да си остана с WiFi връзката.
Мерси.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334232495[/time]_________________________________________________
В момента през WiFi достигам тази скорост:
http://picbg.net/u/63453/50565/635945.jpg
@zebra Това 9MB/s си е 72.00 Mbps което си е много добро постижение за Wi-Fi през самбата. Би трябвало ако е и стабилна да гледаш през Wi-Fi мрежата и големи Блу рей релийзи без особени проблеми (гледам че ползваш TeraCopy за копиране което до известна степен ти подобрява стабилността тоест компенсира дроповете ако има такива).
Мерси, ще го имам в предвид.
А за медиа сървър да препоръчате нещо?
Инсталирах PS3 Media Server за тест, ама не знам дали това е най-добре да се ползва или нещо друго
Плейвай през самбата, не ти трябва друг сървър.
Имай предвид, че скоростта на трансфер при копиране и при стриймване може да се различава драстично.
Въпреки това, не мисля че ще имаш проблеми.
Здравейте, имам проблем с който не мога да се справя. В мрежа съм вързал хард диск и Media Player. При пускане на филм не ми разчита субтитрите под какъвто и да са формат. Просто горе в ляво ми изписва :Subtitri Off. Ако го пускам през флашка няма проблем. Благодаря предварително.
МОД: Спазил ли си условията за еднаквост на имената на филма и субфайла и да са в една папка ?
Oki.Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
А възможно ли е да се ползва нещо като:
Roline USB 2.0 to Gigabit Ethernet Converter
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=vi...gn=direct_link
и да се върже плеъра с 1GBit LAN към ПЦ чрез него?
МОД: Не става, фърма няма драйвери за такива устройства, но няма да имаш проблеми и с 100Mbit LAN за плейване на всички видове файлове през мрежата.
Ok, мерси
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334424360[/time]_________________________________________________
А пробва ли да натиснеш на дистанционното бутона "Subtitle"?Цитат:
Първоначално публикувано от zandov
Защото при мен субс не ги пуска автоматично.
И при мен при пускане на филм: "горе в ляво ми изписва :Subtitri Off",
след което си натискам бутона "Subtitle" и ги активира.
Ако филма съдържа повече от няколко субс, със следващи натискания на бутона "Subtitle" започва да ги сменя, докато си избереш желаните.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334429820[/time]_________________________________________________
Плеъра нещо не вижда shares по мрежата, някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Има ли плеъра някакви специфични изисквания?
МОД: Проблема е в защитите на Win7 (предполагам си с него). Прочети този пост, дръпни регфайла, инсталирай го, рестартни компа и си готов.
С XP SP3 съм.
МОД: Тогава провери 2 неща - името на работната група на уина трябва да е "WORKGROUP" и файъруола на лан картата трябва да е изключен. Правиш промените, рестартираш компа, след това плеъра и пробваш - трябва да стане.
Такава е работната група и файъруола е изключен.
Но не се виждат.
Да не би shares да са само ако плеъра е вързан по ЛАН, а не за WiFi?
МОД: Да не би в рутера ти да има забрана за достъп между WiFi и LAN устройствата (нещо от сорта на "Enable AP Isolation") ?
Имам е тази опция, но не е активна.
Сега тествах с нотебоок който вързах към рутера и шернах някакъв фолдер.
Но пак WD плеъра не го вижда.
Нотебоока е с XP SP3 и със W7,
и от 2те ОС пак не се вижда от плеъра.
Файъруола е изключен на нотебоока и при 2те ОС.
Пробвах и рег фаила който ми прати за W7 и рестарт,
но WD плеъра пак не вижда никакви шарес.
Но вижда медия сървар от W7 на нотебока и няма проблем да се свърже,
но не вижда шарес..
МОД: А кои папки си шернал и как ? Пуснал ли си от сетъпа на плеъра всички нет сървизи - Samba, FTP, UPnP ... и провери дали двата ти компа си виждат шерингите. Накрая рестартирай всички устройства - рутер, компове и плеър.
С десен бутон, и share.
Дал съм permission to "everyone"
Папките са D:\FILM, D:\FILM1
UPnP в рутера е пуснато, за другите 2 не виждам опции.Цитат:
Първоначално публикувано от mod
На самия плеър има само "network share server On/Off"
Рестартирал съм ги и 3те, без резултат.
По имена не.. По IP + името на share даЦитат:
Първоначално публикувано от mod
МОД: Това, че не ги виждаш по имена не е добре и май там е проблема. А как ги търсиш шерингите от плеъра - чрез Нетуорк браузера или създаваш шорткъти ?
Пробвам от работната група да ги access-на както и директно, т.е.:
\\COMP1\FILM1
\\COMP2\FILM
\\WD\1TB
така не могат да се открият, дава грешка.
докато ако вместо това напиша и пробвам:
\\192.168.1.100\FILM1
\\192.168.1.101\FILM
\\192.168.1.103\1TB
и компа и нотебока си влизат м/у тях, както и в WD плеъра.
Но по имена не могат да се видят.
А WD плеъра май само по имена търси щом не засича нищо
Сега видях в рутера тази опция: [Която ми е изключена в момента,така си е по default]
Не знам дали има нещо общо:
Binding Settings Help
ARP Binding is useful for controlling access of specific computers in the LAN.
MAC Address - The MAC address of the controlled computer in the LAN.
IP Address - The assigned IP address of the controlled computer in the LAN.
Bind - Check this option to enable ARP binding for a specific device.
Modify-To modify or delete an existing entry.
Add New.. - Click the Add New.. button to add a new entry to the table.
Enable All - Click the Enable All button to enable all entries.
Disable All - Click the Disable All button to disable all entries.
Delete All - Click the Delete All button to delete all entries.
Find - To find existed entry you want.
Example: If you want to use binding to assign 192.168.1.4 to PC A (MAC: 00-E0-4C-00-07-BE) and to keep other PCs from using the address. First, enable the "ARP Binding". Then add a new item in the binding table so that the table resembles the one below.
МОД: Да не би да имаш бутано нещо по комповете с някоя програмка (напр. XPAntispy) с цел повишаване на сигурността ? А рутера TP-LINK ли е ?
Не нямам такива или подобни програми нито на ПЦто нито на нотебоока.
Да, рутера е TP-Link model TL-WR1043ND
От плеъра има само един начин на търсене, като му дадеш "source",Цитат:
А как ги търсиш шерингите от плеъра - чрез Нетуорк браузера или създаваш шорткъти ?
и оттам си избираш "local storage", "media server", "online service", "network share".
като му дам "network share" излизат 2 нови опции "windows share" и "linux share".
И на 2те нищо не открива.
МОД: Нищо друго не се сещам, но не са наред нещата с този шеринг. Ако искаш ще ти пратя снимки на настройките на рутера, но предполагам, че проблема не е от него. А с последния фърм ли си ?
Да с последния фирм съм.
Да и аз мисля че е от шеринга нещо..
като че ли netbios name resolution не работи или порта на протокола[139?] му е блокиран.
Ще google да видя как мога да го фиксна.
Мерси!
МОД: Търси проблема в комповете, друго не мога да те посъветвам. Остава да смениш фърма и на рутера, ако не си го направил вече.
С този фирм съм.
Оправих проблема :Drinks:
Проблема и при 2та компа с общо 3те ОСа [2xXP SP3, W7]
беше че не резеловат netbios имена по мрежата, иначе всеки сам за себе си се идентифицира с netbios name.
Разрових се из нета и намерих други със същият проблем.
Проверих им нужните services който трябва да са пуснати за да работят ок,
а именно: Computer Browser, Server, Workstation, TCP/IP NetBIOS Helper
и на 2та компа бяха already up and running.
Т.е проблема не беше в тях.
После с "ipconfig /All" си проверих nodes type и на 2та компа,
и се оказа че оперират в грешния nodes type а именно "Peer to Peer".
И трябваше да се смени с "Broadcast", както е описано тук:
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;160177
Ето .reg file за бърза и лесна смяна,
copy/paste текста по долу[без "=====" отгоре и отдолу, само текста м/у тях] в notepad, после save.
после му сменяме разширението от .txt на .reg, после double click, confirm OK.
И рестарт на ПЦто.
==================================================
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters]
"NodeType"=dword:00000001
==================================================
Reg-a работи супер и нa XP SP3 и на W7,
и ми смени node type на "Broadcast" и на 2та компа с 3те ОСа.
И веднага и 2те ПЦта се видяха без проблеми,
както и всяко едно от тях видя и без проблем плеъра по име.
Плеъра от своя странна също веднага ги намери и 2те ПЦта,
с шарнатите неща на всяко едно от тях. [След въвеждане на user i pass за логин инфо към шаровете и 'remember me' да не ги пиша всеки път]
И всичко си дойде на мястото, тествах няколко тежки рипа и върви супер без никакъв лаг.
Шарнах инфото да е налично ако и някой друг се сблъска със същият проблем като мен.
Мерси за помощта :smiley: :Drinks:
Да винаги споменям имената на субтитрите да са еднакви с филма. Натискам копчето за суб, но нищо не става. Действа само ако е от флашка. Сега забелязвам че ДВД изобщо не иска да захапе, показва само секунда и край.
Ами явно нещо ДВДто не ти е наред.Цитат:
Също за какъв точно "Media Player" става въпрос?
ДВДто според мен си е наред след като тръгва на компа. Не пробвам само едно. "Media Player"? =Media Player Western Digital Live 2011 (WDBGXT)Цитат:
Първоначално публикувано от zebra9
Аха.Цитат:
През windows shares ли ги пускаш или през някакъв медиа сървар?
На мен ми правеше така когато ми беше бавна връзката с мрежовото устройство.Цитат:
Сега забелязвам че ДВД изобщо не иска да захапе, показва само секунда и край.
[Рутера ми беше сложен на криво място, тъй като бях ограничен от дължината на кабелите,
и имаше лош сигнал към плеъра, с играещ непостоянен трансфер от 2MB/s, тогава и при мен тръгваха за секунда и нищо пак се връщаше сам в основното меню] След като поставих нови и достатъчно дълги кабели които ми дадоха свободата да сложа рутера на подходящо място, тези проблеми изчезнаха.]
Как е свързан с плеъра, WiFi или ЛАН?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334396700[/time]_________________________________________________
П.С:
Някакъв друг гаден бъг забелязах преди малко.
При опит да плейна[или само на preview от менюто] един .mkv file по мрежата от shares,
с WiFi или LAN,[при отлична връзка с твърди и постоянни 11MB/s] случва се и при 2та варианта.
Плеъра не може да го плейне, тръгва да го пуска но само "мисли" "loading"..
и дотам. След това отказва да плейне каквото и да е било, без значение дали е от локал или от мрежата.
Трябва му full reboot да се оправи, със задържане на power button-а на дистанционното за 5-10сек.
И това се случва 10/10.
Същият file който го бъгва по този начин, няма никакъв проблем да се плейне ако е записан на USB HDD който е закачен на плеъра.
Репортнах тоя бъг на WD staffs преди малко, да видим какво ще кажат и дано да го оправят.
Свързан е само с кабели. Имах предишния модел на плеъра и нямах никакви проблемиЦитат:
Първоначално публикувано от zebra9
През windows shares ли ги пускаш или през някакъв медиа сървар?
С каква версия на фирм е плеъра?
Дай линк евентуално на това което не ти тръгва за да го тествам при мен.