А защо се стига/налага това следващо преинсталиране? Иначе колегата benov е разяснил как да се реши този проблем :cool:.
Преглед за печат
Тук разискват този проблем - Med 600 with new Win 8.1 PC, slight issues . Колегата е решил проблема като е дал статичен адрес на проблемния компютър и е създал шорткът на плеъра към този статичен адрес . Това е варант за проблемно виждане на плеъра и компютър с win 8 , използващи samba протокол . Модератора съветва при настройка на мрежата за DNS сървър да се зададе адреса на рутера , и да се мапне в експлоръра на компютъра закачения към плеъра твърд диск /ако има такъв/.
Само да споделя без да споря за каквото и да е - при мен не помогна. В къщи само телефона ми ползва DHCP, всичко друго ми е на статичен IP(лаптоп, телевизор, плеър, сателитен приемник, ресивър, стационарен комп, принтер, NAS). Мапвах та ми бе писнало от мапване и всичко приключваше примерно след като лаптопа мине в sleep или не го пипам 20-30min. Паля го и ... нема мрежови устройства, интернет има обаче ... следва рестарт и всички устройства в мрежата са ОК. До следващият sleep.. голяма драма.
Както вече писах - четох форуми, променях какви ли не policy, настройки по мрежови карти, играчка с regedit.
Е не успях....
Накрая го наритах и сега съм със 7 точно поради тази причина.
Не съм пробвал 8.1 но предполагам, че бозата няма да е по сладка ;)
Ако колегата е по-упорит вероятно ще успее, но аз се отказах ...
Аз още си бутам ХР - то . Просто мернах , че има и други с тоя проблем ,но решението явно не е еднозначно. Ако има друг с Уин 8 да сподели какво е положението !
Другари, да не излезе реклама, просто искам да ви информирам http://t*****market.bg/products/0913...a-sata-3-5-2tb
ТОП Оферта е ! Аз вече се възползвах ;)
Диска е пребрандирано HITACHI, SATA, 6Gb/s, 5700rpm, 32MB и е 7W при seek !
Привет на всички.От днес и аз съм собственик на med800x3d.Имам и евтин 2тб. хард благодарение на колегата 'benov':BigGrin.Засега впечатленията ми са отлични,пуснах му всичко което имам до момента,доста бързо реагира което ми харесва много,превъртам напред назад,няма замисляне.Сега разучавам кое как,в главата ми е каша,досега съм нямал досег с подобно устройство.Още не ми се е изяснило как става работата със стриймването по мрежа,как от плеъра да видя компютъра и да плейвам от него разни неща.Имам рутер и плеъра и лаптопа са през WiFi.И тези самби,мамби,нас,трансмишъни,джубоксове ,сигурно те са ключа за това ама още не съм ги разучил.Ама така е,ше се борим като прасе с тиква известно време и ще се случат нещата.
Честито и със здраве да си го гледаш !
Шерни си папките(share, споделяне) с мултимедия на компа и ще ги виждаш. За да виждаш плеъра от компа трябва да му пуснеш самба протокола (SMB). Taка ще го виждаш от компа. Другото е копи/пейст от едното към другото устройство и обратно. Да не те отчайвам, ама това WiFI.... зор работе е по въздух, трябва си кабел и е добре да си е от бакър, а не от този по 20ст. метъра :-)
Най добре намери време и изчети това MED600X3D / MED1000X3D / MED800X3D
Ще намериш отговори на 90% от въпросите.
Хайде на новия фърм, добавен е нов и стар стил на обложките, авто изключване след 2 часа ако не се ползва и най - важното : субтитрите могат и да имат окантовка V3.0.6 - 6May2014 - X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3D
Бих казал, че най-важното е, че е решен проблема със зелените екрани при 3D възпроизвеждане на Top&Bottom и PGS субтитри!!!! Аз лично скоро не съм имал каквито и да е проблеми, но ще почакам малко преди да флашна машинката. Вече (даже от предходната версия) може спокойно да се въвежда текст през клавиатура (USB Wireless) в YouTube (HTML5) и в браузъра. Общо взето това е по-същественото. Използвам функцията за запазване и зареждане на текущите настройки и не мога да потвърдя дали Auto Standby е настроен на 2 часа и дали работи.
Колеги, никъде не намерих информация - на този плейър 2,5, или 3,5 инчов HDD може да се вгради? Искам да си ъпгрейдвам Дива-та с този модел, но не ми се изхвърля пълния с медия 3,5 инча диск...
Тук пише всичко :-) Mede8er - The greatest show on earth
Да споделя моите неволи с моя MED1000?! Пуснах един филм да се конвертира на компютъра, като бях задал изходния файл да се записва на харда в плеъра,а източника е на компютъра. Това съм го правил много пъти. Конвертирам само аудио потока от DTS към DolbyDigital и не се налага после да копирам. Файла е 5GB, а свободното място на харда в плеъра е 204GB от 2,75TB. Това го виждам на компютъра,тъй като диска на MED1000 е "мапнат". Хлапето си гледаше анимация на другия плеър, който стриймва от харда в MED1000. Той се явява като мрежов сторидж и работи 24/7 като съм му задал да гаси диска след 15мин. престой. Виждам че детето спи и спрях неговия филм и си пуснах от харда в компютъра ми друг филм пак по мрежата и се опнах на кревата. MED няма никакви други задачи за изпълнение, а програмата ми показа ориентировъчно време до приключване час и половина. На сутринта плеъра в спалнята отказа да се свърже с мрежовия диск (MED1000) и се започнаха проверки и рестарти, но резултата беше нулев. Нито компютрите нито плеърите в къщи искат да "видят" диска в MED. Разрових се в менюто на MED и забелязах, че липсват иконите в "моите фаворити" (игралните и анимационните филми са разделени), а в системните менюта няма нито FORMAT нито HDD Info. Като се влезе в "Браузър" също липсва иконата на вградения хард диск??? Префлашнах фирмуера, но не се промени нищо. Върнах една версия по-стар фирмуер отново без резултат. Извадих диска и го сложих в компютъра. Сканирах за лоши сектори, но нямаше нищо. Всичко записано на него си работи и се отваря. Върнах го обратно в плеъра, но без резултат. Отново го върнах в компютъра и премахнах от него една папка с размер 10GB. Не знам защо, но реших че е препълнен. Отново го върнах в плеъра и взема че се появи на хоризонта. Също така всички липсващи системни менюта свързани с вграден диск се върнаха на екрана. Влязох с лаптоп чрез мрежата в него и видях че Windows е създал папка found000, System Volume Information и Recycle Bin, като папка found000 беше с размер 300,00GB???? Като се направи една проста сметка излиза, че диска наистина е бил препълнен на повече от 100%. Изтрих found000 и веднага на лаптопа се появи свободно място на устройство "Z" 504GB. Само едно нещо не разбрах - защо по никакъв начин не бях уведомен, че диска се препълва? Защо плеъра отказа да вижда напълно диска и защо скри менюто за форматиране? Някой колега да се е сблъсквал с подобен проблем?
Може ли някой да каже как и къде да вмъкна стриймове за IPTV в плеъра ? PS: Разбрах как става и сега следва коректна и работеща плейлиста...
Преди време бях писал за моите неволи с Med1000X3D. Оказа се, че проблема не е в плеъра а в хард диска. Стигна се до там, че по време на възпроизвеждане филма изведнъж спира и всички преки пътища на "десктопа" водещи към места в хард диска изчезват. Никога не се оправя сам този проблем, дори и след рестарт на плеъра. Само когато се отдели диска от слота и се постави обратно има шанс да "запали" отново, но не винаги. Когато преместя диска в компютър всичко е наред до момента в който реших да му направя S.M.A.R.T. check-up и нещата лъснаха: липсваше температурния статус и понякога макар и за кратко изчезваше напълно комуникацията. Отнесох се към търговеца от който закупих диска преди около 8-9 месеца и го изпратихме за рекламация. Преди това ми бяха предоставени 3бр. празни диска по 1ТВ за да мога да си прехвърля файловете докато стария все още работи. Сега съм ги наредил в компютъра и стриймвам от там. Само дето се обърквам понякога кое къде беше... не ми се правят нов джубокс и преки пътища (фаворити), така ще е още за малко :rolleyes:. Пропуснах да посоча марката диск - Seagate Barracuda 3TB.
П.п. излезе нов фърм за тези които се вълнуват: V3.0.7 - 17June2014 BETA -X3D Series - for MED1000X3D - MED800X3D - MED600X3D няма съществени промени, така че аз лично го пропускам