Колеги,
Почнах да се изнервям от проблемите с eject-ването на USB HDD на моя WDTV Live и също така от копирането през мрежата към диска със скорости от 4 макс 5 МБ/с. Искам да го пооправя това, по най-практичния начин
1) Взимам рутер с USB 3.0 порт, някой от D-link серията
Проблем остава скоростта, защото WDTV Live няма 1 GB порт, т.е мак теоретичен трансфер е 8 MB/s - ако плейвам по мрежата няма ли да е проблем за релийзи при които стрийма е нещо близко като MB/s?
2) Oставам си с Dir 600, който поддържа N стандарт, и си купувам NAS, какви са читавите алтернативи без да надхвърлят 200 лв? Проблемът със скоростта остава, защото рутерът ми е с 100 Mb/s портове
3) Сменям и плеъра, да поддържа Gb порт, тогава и рутера освeн USB 3.0 трябва да поддържа Gb порт -
Харесват ми тези новите рутери на D-link облите, не мога много да схвана кой размер кой е, защото трябва да влезне в ниша на шкаф, която е 13 см, за мен последния размер трябва да е дълбочина , нали така?
- - - - - - - - - -
Сега прочетох, че макс пикова стойност на bluray e около 40-50 Мb/s т.е 100 Мb/s ethernet е повече от достатъчен за stream. Отиваме само на рутер със USB port, другото няма да го пипам