И да допълня нали имаш представа кой попълва базата на Вики и колко меродавно е позоваването на нея.
Изпратено от моят LG-K350 с помощта на Tapatalk
И да допълня нали имаш представа кой попълва базата на Вики и колко меродавно е позоваването на нея.
Изпратено от моят LG-K350 с помощта на Tapatalk
npb Ще кажеш ли какви са ти основните настройки на плеърът. Интересува ме за аудио изходите и звукът като цяло, резолюцията на екрана и т.н., нещо се оказва че съм по-тъп от колкото си мислех. Как е при тебе езика на менюто, Български и Английски смесено
. Като цяло доста неща не са ми ясни ама ще видим до къде мога да я докарам сам, ще питам де ако ти се занимава може да бутнеш едно рамо.
Аз имам ресивър и настройките са
Бързи настройки
Аудио
HDMI audio - RAM
Downmix HD Audio - изключено
Audio sampling control - вкл.
USB Audio - изк.
SACD audio - вкл.
Display
HDMI Mode - Auto
Advanced settings и трите вкл.
Playback
Automatic frame rate и двете изк.
Bookmarks - вкл.
Default language – trak English, subtitle – external
Stream player - Nuplayer картината е по детайлна при него
Настройките на Андроида
Аудио
HDMI Rx Audio format – RAW Задължително за ресивър.
HDMI AUDIO SWITCH – вкл.
Бързите настройки и много други неща са на английски и само някои са на български. Но това не е проблем. Резолюцията ресивъра чрез телевизора е определя сам и е максималната за телевизора и не се променя ат филмите които гледаш.
- - - - - - - - - -
Проблема с времето го оправих с нова апликация за времето от тяхния форум. Вече работи.
Този пост е редактиран от npb; 17-01-19 в 08:59.
При пускане на филм един или два пъти картината премигва в началото. Това много ме дразни и за това съм ги изключил.
Бих те посъветвал да включиш АФР нали подръжката му е основно предимство на Риалтек и Зиду в частност.Премигването е резултат от наглася ето на кадрите според филма, най често 24, но има други варианти.С АФР си най близко до кино и виждаш филма както е искал режисьора .Но ако не те кефи гледай си така.
Хубав ден.
Изпратено от моят Mi A2 Lite с помощта на Tapatalk
Automatic frame rate наистина трябва да е включена, въпреки премигването на екрана при мен е така и възпроизвежда файловете в оригиналната резолюция и кадрова честота.
Иначе когато е изключено при мен всичко е в 4К без значение какво му пускаш.
Поздрави на @npb за споделеното!
Аз също подкрепям @nassko1 за всичко казано. И също според мен АФР трябва да е включен. Иначе обезсмисляш до някъде медиа плеъра.
Нямаше ли го X10 в английски сайт за 350лв. с доставката до БГ? Тук гледам 500лв. му искат....
Сега открих че в бързите настройки в менюто под Automatic frame rate има същото такова само че за време. От него можеш да си избереш 1 или 3 секунди забавяне и това с досадното премигване на екрана изчезва. Принципно опциите са от 1 до 15 сек.
Здравейте! Поздравления на автора за темата и разясненията относно плеара. Имам един въпрос относно друг подобен плеар, а именно Zidoo X9s. Мисля да го вържа посредством кабел в рутера. Така би трябвало да виждам цялата домашна мрежа, та въпроса е дали ще имам проблем с плейването на филми и клипове с резолюция 1920х1080. В момента имам Movie station 1000 на MSI. През него гледам всичко в домашната мрежа, но всичко от 1920х1080 на горе започва да го накъсва. По този повод мисля да го подменям.
Плеарът може ли да се управлява от мобилно устройство (телефон/таблет) без да е включен телевизор? Има ли някакво приложение за андроид/иос, каквито има за dune и popcornhour? Идеята е да се ползва и като музикален плеър.
[QUOTE=pulsedriverbg;924312]Не би трябвало да прави проблем. Зависи и с какво достъпваш естествено.
Предполагам в андроида на устройството има някакъв видео плеар. Или по добре да ползвам някое по-добро приложение?
MurreyМоже но Управлението през телефон/таблет не е удобно. Преди имаха тяхно приложение което работеше добре, но вече не се подържа. Аз исталирах SPMC и KORE на телефона но след всяка песен избрана от КОРЕ спира музиката и трябва посо(иш коя да свири. Ако имаш съвременен ресивър ползвай BubbleUPnP. Само с него слушам музика от ПС, НАС, телефон. Не пускаш телевизор, само си включва ресивъра на нужния вход и можеш докато слушаш да си търси друга песен. Усилваш намаляваш звука прескачаш напред назад по песните, много е удобно.