Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 40

Media Player LG DP1BPBC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    200
    #1

    Media Player LG DP1BPBC

    http://lgartcinema.com/

    HD МЕДИЯ ПЛЕЙЪР
    FULL HD 1920X1080
    ИНТЕРФЕЙС: 2xUSB, HDMI, COMPOSITE;
    ПОДЪРЖАНИ ФОРМАТИ:
    AУДИО: MP3, WAV, WMA, AAC, AIF, M4A, FLAC, OGG, MKA
    ВИДЕО: MPEG-4/2/1, DivX, VC1, H.264, MJPEG(SD), AVC
    VOB, RMVB, x264, VC-1, TS, M2T, M2TS, ISO, H.264, MKV
    СНИМКИ: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
    SUBTITLE: SRT, ASS, SUB, SMI, SSA, PGS
    ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ

    да го отпочваме -
    поносим дизаин , сигма дизаин 500 мегахерцов процесор - има го в ТМ на поносима цена - ако някои го притежава да сподели как се държи

    субтитри - размер позиция , BD-ISO търкаля ли , BD папки отваря ли , менюта на BD показва ли - има сили ама дали фърмуера му е пипнат като хората
    онлаин радио , флак и апе върти ли като хората

    това убиеца на пуканката ли е ?

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    104
    #2

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Явно се започва някаква мода да няма Лан и Дива имат подобен плеар без Лан как ще ги гледаш тези Блу-рей като няма как да се качат като няма мрежови възможности с флашка някак си е смешно.

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    906
    #3

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Защо да няма мрежова функция? Има, поне този плеър има. Има и 2 usb порта, можеш да сложиш както флашка, така и външен хард диск (хард диска е ntfs много ми се ще да чете и още някаква файлова, ситема примерно тази от макинтошите или ext3, но ако имам възможност ще тествам). По същество, мой приятел си купи. Не съм ползвал мрежовата функция понеже където живее още не са пуснали интернет но доколкото видях си има интерфейс за windows share или още известни като smb. Това което съм пробвал свири доволно. mkv-та с h264 (avc) звук AC3 или aac или там каквото са сложили ... до сега не е имало проблем. Плеърър не се ползва за декодиране на звук а се извежда passthrough към рисийвър, така че това не мога да коментирам. Свири блурей файлове от хард диска, без менюта, т. е. влизаш в STREAM папката и си пускаш m2ts файла, от него можеш да си избереш звук и субтитри.
    Проблеми има със субтитрите от тип .srt (с графични си е ок), няма заложен локал за български субтитри (абе всъщност няма и utf8 което ми изглежда крайно тъпо) Проблема го решавам, като отворя субтитрите с някой редактор на субтитри и ги съхрня с руски локал CP866 така няма проблем с тях, понеже този локал го има за руските субтитри. В менюто има опция за ъпгрейд по интернет, силно се надявам да пуснат някой хубав ъпдейт за да се оправи проблема със субтитрите.
    По мои наблюдения чете avc и h264 правилно кодирани филми, това го казвам, понеже имаше 2 филма които плеъра на компютъра ми, който ползва хардуерно ускорение на видео картата не искаше да ги свири (ползвам smplayer с VDPAU) просто прескачаше фреймове и зависваше, докато други плеъри които ползват процесора за декодиране на видеото ги свиреха, въпросните файлове не свиреха на медиа плеъра и пак предизвикаха нещо като зависване, не ми се чакаше да видя дали ще ги просвири и го изключих от захранването и пак го включих.
    С 2 думи ... доволно работи с тази условност за субтитрите.
    BD-ISO не зная какво е, предполагам имате предвид имидж на блурей диск, ако е това не съм пробвал.

  5. Member
    Тук е от
    Jul 2005
    Мнения
    200
    #4

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    браво - ето едно сносно ревю
    ми да BD-ISO е исо на блу реи диск -можеш и сам да си направиш такова със ImgBurn например ако имаш истеглен някои блу реи филм

    а и друго - можеш да пробваш дали върти блу рей филмите като папки

    не намерих как със Subtitle Workshop се сменя кодировката на руски локал - би ли ми обяснил с коя програма го правиш ???

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    906
    #5

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Ползвам Gnome Subtitles понеже съм с Ubuntu, ще погледна дали работи Subtitle Workshop с wine и да проверя как ще стане с нея, принципно се отварят субтитрите, после се съхраняват с друго име и се избира encoding какъвто си пожелаеш, би трябвало всяка програма да го има.

    EDIT: Странно, в subtitle workshop няма опция за избор на енкодинг, има някакви ограничени които не вършат работа, като cyrilic Намерих някаква програма, която има за избор на енкдинг Subtitle Processor http://sourceforge.net/projects/subtitleproc/
    Не мисля, че е нужно да е точно руски език, аз избрах него просто, понеже ми се стори най-близък до българският.

  7. Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    164
    #6

    Re:Media Player LG DP1BPBC


  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    906
    #7

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Цитат Първоначално публикувано от centurionX
    Прочетох поста ти...но не можах да се справя с енкодинга на субтитрите...пробвах и Субтитле-процесора..-импортнах srt файла и го сейвнах във формат Cyrillic Russian866...но не се получи-пак маймуняци!С уиндоус 7,съм!
    Плеърчето се оказа много добро..но субтитрите остават проблемни-дай някаква идея!
    OK
    Значи, експортваш субтитрите в тамкаквотобеше866 (май в тоя "събтайтъл процесор" го пишеше IBM 866) за удобство променяш името на файла, примерно ако файла е gataka.srt го правиш на gataka.centurionx.srt като преди последната точка няма голямо значение какво ще напишеш, добре е да е кратичко, за да го виждаш като сменяш субтитрите. Слагаш субтитрите стандартно в папката със видео файла. После в плеъра пускаш филма, с бутона за субтитри, започваш да ги сменяш (мисля, че беше натискаш го веднъж и после от кръстачката назад/напред се сменяха) като стигнеш до твоите субтитри (ще ги познаеш, понеже ще пише centurionx или там каквото си го кръстил) ги оставяш тях, навигираш в менюто за субтитри (май по-доло беше) енкодинг или език на субтитрите беше не помня, избираш от там руският език и би трябвало да нямаш вече маймунки, веднъж просвирен файла, помни тези настройки и не се налага при всяко пускане на СЪЩИЯТ файл да го правиш (понеже за друг файл трябва пак да избереш субтитри и език, за да е ОК)
    Избягвай да кръщаваш файла със стандартните за плеърите съкращения за език, gataka.bg.srt, gataka.bul.srt, gataka.rus.srt понеже, плеърът ще ги познае като езика на съкращението което си дал и ако в самият mkv или m2ts или там какъвто контейнер е видеофайла има субтитри със същия език от съкращението което си направил, ще се чудиш кои са твоите. В mkv-тата можеш да си поставиш idx субтитри (графични) и си ги чете като обикновено двд субтитри (нормално де, нали са снимки на букви остава да обърка енкодинга на снимките )

    Пуснах му интернет, не намира ъпгрейд за firmware-a но то ми казва, че го няма на USB носителя, което ме навява на мисълта, че изобщо не търси в Интернет. Пуснах един сърч в гугъл, някакъв обяснява, че го имало плеъра само на френският и испанският сайт на LG и там най-вероятно никога нямало да има нов firmware (не зная как го е решил това, но го беше написал) нищо чудно да се окаже еднакъв с някакъв друг (друга марка/модел) и да ползват еднакъв firmware. Не съм търсил още по тези сайтове ъпдейти.
    Гледат се нормално видеофайлове в youtube от плеъра, снимки в пикаса не съм пробвал, както и там третата интернет екстра (не помня кой сайт беше). Закачен в домашната мрежа, може през компютър да се влиза в хард диска(овете) и да се трие/записва и т. н. (което може би е удобно, но си мисля, че ако бяха сложили начин да се слага парола и/или поне смяна на WORKGROUP-а щеше да е малко по-сигурно)

  10. Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    164
    #8

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Благодаря!Справих се!Във форума им..подробно е обяснено всичко!

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    906
    #9

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Цитат Първоначално публикувано от centurionX
    Благодаря!Справих се!Във форума им..подробно е обяснено всичко!

    Човек, кажи ми, че се шегуваш, защото ще откача, ако наистина си чел в корейския форум и си разбрал как било добре обяснено Е има вариант да знаеш корейски, но някак си не го вземам на сериозно. Все пак ако си разбрал, кажи има ли нов фърмуер и въобще, тегли ли се от някъде или той самичък се ъпдейтва, понеже нямах време/нерви да проверя в "оня" сайт, а търсих набързо само линкове и не намерих.

    BTW Я обясни, кои са тези плеъри които накъсват, понеже друг не съм ползвал и нямам идея, на този както писах по горе, някой DTS филми не иска да ги свири, въпреки, че не би трябвало да има вина плеъра, понеже подава на ресийвъра звука, но на ресийвъра си стои PCM 2.0 вместо DTS и не се чува нищо. До сега май на 2 филма ми се е случвало само.

  12. Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    164
    #10

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Спокойно просто в търсачката им се въвежда (XF) и отдолу излизат архивите с отделните версии!Ще ти изпратя на лични линкове към двата най-нови фърмуера!

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    906
    #11

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Благодаря за линковете, както казах за първи път ползвам такъв плеър и ме притеснява, че сайта си е строго корейски и се чудя дали е възможно да са изрязали другите езици от фърмуера и да остана капо ако сложа по-новият ще е доста грубо след флаша да ми излезе един китайси език и от там ... оправяй се. Надеждите ми са да включат в ъпдейтите точно фиксове за енкодинг на субтитрите, да включат поне един utf8 ако не искат cp1251.

    Прегледах форума и линкове от него, доста плеъри работат с ext3. Имам външен диск на ext3 и още не съм пробвал дали ще го чете, че ми е голяма мъка тоя ntfs , като почна да копирам по него и много ми пада скростта, в началото бива 15-17 МБ/с после пада и стига до към 5-7 МБ/с понякога, но често ми държи 10-13 МБ/с (естествено това си е проблемен нтфс драйвер в Ubuntu, не е обща болест, но на мен ми отнема доста време да ги копирам филмите). За сравнение върху външния ext3 хард диск, скоростта ми е 28-30 MB/с

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    164
    #12

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Не....няма изрязано нищо в интерфейса откъм езици!В новия фърм...просто по-бавно се зарежда .mkv контейнер!За сметка на това e оптимизиран- Samba Server!

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    906
    #13

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    Гледам има нов firmware от тази година , не съм го пробвал, а и ми е трудно да намеря нещо като ченджлог


    DP1 펌웨어 V2.02.11
    바이오스/펌웨어 V2.02.11 32.4MB 2011-01-03

    http://www.lgservice.co.kr/cs_lg/dow...;cCatCode=SW10

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    181
    #14

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    На Италианския сайт на LG има всички ъпдейти излезли до сега:
    http://www.lg.com/it/support/product...roduct-profile
    http://www.lg.com/it/support/product...roduct-profile

  18. Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    164
    #15

    Re:Media Player LG DP1BPBC

    От вчера е налице най-новият ъпдейт!
    http://lgartcinema.com/bbs/board.php...e=B10&wr_id=87

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. WD HD Media Player
    От katalino във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 09-08-10, 17:07
  2. Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
    От MrMyr във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 13-08-07, 16:34
  3. за WindoWs Media Player 10
    От shutdawn във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 14-05-05, 16:10
  4. MEDIA PLAYER-SUB
    От Ivoo във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 18-12-03, 22:28
  5. media player 9
    От medunski във форум Общ - софтуер
    Отговори: 12
    Последно: 04-01-03, 01:51

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе