http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14209

Google се опитва да предприеме крути мерки спрямо "черната оптимизация" на страници, която води да заблуждаване на системата за търсене. От компанията обещават, че парадоксът - повече негативни мнения - по-добри резултати вече е отстранен.
За какво всъщност става дума:
Редица некоректни Интернет търговци отдавна са превърнали лошите отзиви срещу тях в печеливш бизнес модел. Досега, Google не взимаше под внимание същността на написания текст, той просто го индексираше и вързваше с ключови думи от него, което спомагаше за издигане на некоректните сайтове в резултатите на търсачката, благодарение на множеството негативни мнения.
Новият алгоритъм ще е значително по-умен и справедлив. С помощта на стилистичен и синтактичен анализатор страницата на търговеца ще се проверява в детайли, ще се отчита смисъла на самите мнения, както и пълната им липса. Според Google, системата е достатъчно напреднала за да преценява отзивите като истински или лъжливи и по този начин ще способства за изграждането на действителен рейтинг на онлайн магазина.
Да се надяваме, че алгоритъмът наистина ще сработи и ще ни помогне да се пазим от некоректните търговци.