Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Внимание - некоректни клиенти !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Внимание - некоректни клиенти !

Въпрсната фирма е Теофилидис Риъл Естейтс
    София
    Внимавайте като им продавате нещо .
    Поръчаха он-лайн и като отидоха при куриера да си вземат стоката- се отказаха!

Не искам да обяснявам случая , просто Ви предупреждавам.

( като работиш с гърци е така - по-долна раса от тях не познавам. )
    Извинявам се на всички с гръцка жилка тук , но това ми е мнението и наблюдението през годините - не ми се сърдете, нищо лично против Вас!!!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Re: Внимание - некоректни клиенти !

не забравяй да включиш и италианците при тях ...

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ако искаш темата да се задържи и да не бъде изтрита обясни случая с подробности за да може всеки да си направи изводи, а не да се базира на личната ти преценка...

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@Крис -ще го обясня. Мисля че личната ми преценка е много обективна, за разлика от на други хора тук, без значение казуса !!!

въпросният клиент вижда оферта за 7" нотбук на сайта на фирмата в която работя и си поръ4ва два броя през новата ни услуга On-line поръчка.
    Свързахме се с тях и уговорихме да им изпратим два броя с куриер и наложен платеж .
    Извикахме куриера и пак им звъннхаме - и те потвърдиха изпращане то им. На другия ден куриера не ги открива и след обед отива някой който се представя като техен представител и отказва да вземе поръчката с думите че не са били това за което са говорили. При условие 4е всичко което искаха те - са го избрали от сайта ни. Не сме им го оферирали пряко- те сами си го поискаха и два дни по-късно казват че това не е така. И това става пак с няколко разговора.
    Нарочно не споменавам имена и не посочвам логове - не искам да доказвам каквото и да е. Както го казах - само Ви предупреждавам.

Цитат Първоначално публикувано от dash
    не забравяй да включиш и италианците при тях ...
    Това е твое мнение и ще те помоля да не го налагаш към моето.

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Личната преценка винаги е обективна за личността, която я дава и субективна за обкръжаващите го И твърдото убеждение на някого, че неговата е наистина и 100% обективна не говори за обективност

Както и да е, ето, че не е толкова сложно да се обясни с няколко реда, сега всичко изглежда по-добре. В интерес на истината си прав, преценката ти е обективна в случая и я подкрепям

7. Member
    Тук е от
    May 2002

Тук не съм много съгласен. Не са едниствения случай на отказали се , т.е нито са първия нито са последния. Да не забравяме все пак , че големия недостатък на пазаруването "онлайн" е именно , че не можеш да се докоснеш до стоката. Поради тази причина , ние съветваме винаги да дойде клиента до офиса( или дилъра в съответния град) , да си разгледа стоката , ако има въпроси да ги зададе и т.н.
    Не казвам разбира се ,че това е възможно за всички фирми.
    Мистър Техно малко се е поядосал (което е нормално за случая)  , но след като сте пуснали услугата , те съветвам да се приготвиш за още такива изненади.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Пак го казвам
    Разбира се че можеш да се откажеш. Но не и в последния момент - тогава си носиш отговорността за транспорта поне. Пчети точно какво са направили.
    Не искам да обсъждам дали е прав или не - просто казвам че не са коректни.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Рисковете на професията - при online пазаруване клиента не е сигурен че ще получи точно това което иска, а продавача не е сигурен в сделката докато не си получи парите... невиждам нищо странно да не кажа нередно в цялата ситуация. Като си се вързал на хорото ще играеш според правилата и рисковете.

@Mr.TECHNO ако искате да сте сигурни в продажбите online можете да въведете капариране по банков път преди пращането на стоката, но това няма да се понрави на част от клиентите.

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Никой не е виновен. Продавача се прави на пекан и продава онлайн - ами с куриер ли бе Я погледнете в другите държави какво значи онлайн търговия!

А че нямало варианти - никой не ви е виновен. С това че предлагате такава услуга, вие сами си поемате отговорност. Още повече - условията по изпращане, плащане и срокове на доставка са зададени то продавача! Е какво повече?

Все пак говорим за фирма, продавач ! Транспорта който ще понесе е ... колко лева? За стока за 1200 с печалба от колко?

За некоректност може да се говори ако някой се откаже след уговорка примерно от друго частно лице. Едно е да търгуваш нещо което не ползваш и да те вържат, друго е това да ти е работата ...

Дет се вика рисковете на професията. А тук загубата не е голяма.

Така че

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Кое от написаното по-горе не разбрахте ?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Кофти номер, но това са рисковете на онлайн търговията.

За сметка на това тя има мноооого преимущества - Вместо да се прави скъпо оборудван магазин (шоу-рум), наем на помещение, заплати на едни момченца и момиченца, дето мигат насреща, като ги попиташ нещо и прочее разходи, се поддържа един сайт с картинки и продавача може да си позволи да свали цената на стоката.
    Примери - колокото щеш. И за едната, и за другата страна!

Ако си купувач и искаш да пипнеш това, което купуваш, отиваш в съответния магазин, в съответния град, правиш съответните транспортни разходи, пипаш колкото искаш и купуваш каквото си харесаш със съответната надценка.

Ако си продавач и искаш да получиш парите кеш веднага и да не те разиграват, правиш съответните разходи (виж по-горе) и си връзваш гащите!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Aбе какво толкова ревеш, да питам и аз? В белите страни можеш да върнеш закупена и използвана стока, 30 дена след като си я закупил - no questions asked!

16. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Фанта защо въобще се обаждаш неподготвен?
    Ето ти един откъс от return policy на Walmart:
    Returns Policy by Department
    All merchandise purchased from Walmart.com may be returned either to a store or by mail within 90 days of receiving it, unless otherwise noted below. Additional guidelines are also noted below.
    ELECTRONICS
    Computer hardware: Must be returned with any included software within 15 days of receipt.
    Computer components and computer accessories: Must be returned within 45 days of receipt.
    Computer software: Must be returned unopened.
    Camcorders and digital cameras: Must be returned within 30 days of receipt.
    GPS units, digital music players and portable video players: May be returned for refund or exchange with receipt within 15 days.
    Свидетел съм бил и на по-фрапиращи връщания, които няма да описвам тука, а също и лично съм връщал закупена стока. Така че не прави изказвания от рода на кое е вярно и кое не.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Eто заради тази нелоялност : 50% авансово плащане , ако посмее да се откаже клиента после.
    За да не съм голословен - има запитване; изготвя се оферта . Има потвърждение от клиента и 50% авансово заплащене или в брой или по банков път. След това започва процедура по доставка. Клиента се отказал - не може и да става дума затова след като всичко му е сдъвкано и описано.
    Пр. решил клиента да си поръча транспортна лента / ама има ленти дебели и 3 м и до 10-12 мм; има с широчина 350;500 и т.н - 1000мм. решил да се откаже - ами аз тази лента в къщи ли да си я нося ?? Или др. вид стока .
    на клиента му е предоставена пълна информация за стоката- аз не съм виновен, че той не е в час / бих казал един вид малоумен. примерно не може да отидеш да си поръчаш лек автомобил и те питат с какъв двигател - еми някакъв / ама дизел или бензин, 1л или 2,5 л - все тая. купува най- евтиното и после - ама тази кола не върви , ами как да върви с моторче 1л натруфена със екстри кола??.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от naskop
    Фанта защо въобще се обаждаш неподготвен?
    Ето ти един откъс от return policy на Walmart:
    Свидетел съм бил и на по-фрапиращи връщания, които няма да описвам тука, а също и лично съм връщал закупена стока. Така че не прави изказвания от рода на кое е вярно и кое не.
    Айде опитай се да го направиш това в някоя бяла страна !
    Особено ако директно си заявил стока, която ти търсиш и избираш и след това се откажеш даже да я приемеш!
    Искам да ти видя примера нагледно ( ако може запис ) щото ми писна от хора, дето говорят само да не заспят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Софт за комуникация с клиенти
    От ops5 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 25-07-11, 22:20
  2. LG лъже клиенти, не иска да поддържа продуктите си
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 4
    Последно: 12-12-10, 00:47
  3. Отговори: 0
    Последно: 03-12-10, 08:19
  4. Отговори: 21
    Последно: 15-12-05, 19:14
  5. Правила за клиенти.
    От fori във форум Мрежи
    Отговори: 33
    Последно: 15-04-04, 11:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе