Резултати от 1 до 5 от общо 5

Microsoft против заробването на термина App Store като търговска марка на Apple

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Microsoft против заробването на термина App Store като търговска марка на Apple

http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14346

Доста наглият опит на Apple да регистрира търговска марка App Store все повече изглежда обречен на неуспех след като на 10 януари и Microsoft подаде жалба в Бюрото за регистрация на патенти и търговски марки USPTO.
    Основанията на софтуерния гигант за напълно разбираеми - терминът App Store (магазин за приложения) се явява универсален и по тази причина не подлежи на патент. И в момента е използван от много фирми за тяхните онлайн магазини за софтуер. Майкрософт припомни и парадокса, че самият Стив Джобс е използвал термина App Stores, когато е обсъждал магазин за Android приложения!
    Скандалното искане за регистрация на App Store е подадено от Apple още през юли 2008г. В заявката е указано, че термина App Store служи за описание на дейност за продажба и доставка на програмно обезпечение за мобилни цифрови устройства и друга битова електроника през Интернет или други комуникационни мрежи.
    Както сами виждате, непростимо би било подобен термин да се присъди като търговска марка на дадена компания, пък била тя и Apple...

2.  

3. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Re:Microsoft против заробването на термина App Store като търговска марка на Apple

От близо 20 години ползвам и съм върл фен на Macintosh. Ама с тая простотия бай Стивън нещо попресоли манджата - имам предвид апликейшън стора. Не виждам отде накъде на операционната система трябва да и пука по какъв начин се снабдявам и инсталирам апликациите си, че и да ми ги заключва към хардуера. Омръзна ми от 20 и повече години да се надлъгваме с Уилям Гейтс, та сега и с Джобс ще почнеме

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re:Microsoft против заробването на термина App Store като търговска марка на Apple

Абсолютно съм съгласен. До скоро си слагах Cidia на телефона, сега и на компа ще трябва да си я слагам

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

...защото думата windows (прозорци) не е универсална и няма проблем да е патентована

6. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

По отношение на софтуер - не намирам каквото и да е универсално в нея. А патентът на Майкрософт не е върху думата, независимо от областта.
    Red hat също е доста универсално словосъчетание, което не пречи в дадена област да е запазена марка. А и какво се хвана за прозореца??? Все си мисля, че ябълка е значително по-универсално....
    Но в случая говорим за нещо коренно различно - за термин, който може да се използва от стотици фирми и няма как да стане притежание на една, колкото и нагла да е тя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung регистрира нова търговска марка - Core
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 1
    Последно: 28-02-12, 16:49
  2. Apple App Store вече работи. Новите MacBook Pro са тук
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 24-02-11, 18:51
  3. Отговори: 0
    Последно: 20-12-10, 11:07
  4. Microsoft vs. Apple
    От smart във форум Windows
    Отговори: 12
    Последно: 20-04-06, 11:45
  5. Регистриране на търговска марка
    От silverfox във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-05, 18:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе