http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14460

Добре, че са финландците от Nokia за да ни напомнят понякога, че телефонът е предимно за разговори и не е необходимо да е с 10-сантиметров екран и да струва 1000лева. Новото им предложение, Nokia X1-00 изглежда много примамливо, особено за бедничка държава като нашата. На очаквана цена от около 70 лева ще получите стабилен телефон с отлични музикални възможности и приятен, младежки дизайн. Телефонът има голям високоговорител на задния капак, който предполага доста силен саунд. Естествено, Nokia X1-00 има 3.5 мм аудиоизход, слот за microSD карта, FM радио и изкарани на корпуса хардуерни клавиши за управление на музикалния плеър. Екранчето е скромно, но напълно подходящо за този клас телефони - 1.8 инча, с разделителна способност 128х160 пиксела, способно да изобразява 56 000 цвята.
Телефонът не е особено компактен - 112.2х47.3х16 мм, но... за 70 лева - толкова . За сметка на това, както във всички евтини модели, и тук Nokia са наблегнали на сериозна батерия с капацитет 1320 mAh, която трябва да осигури невероятни времена - 1466 часа в стендбай режим, 13 часа разговори и 38 часа музика с едно зареждане!!!
Не е забравена и друга много приятна екстра, характерна за евтините Нокия телефони - вграденото фенерче. Като цветове на задния капак, Nokia X1-00 може да бъде оранжев, син или сив.
Телефонът ще е в продажба от началото на април, но само в определени страни, които все още не са уточнени.
Ами... това е - за 70 лева можете да получите свеж телефон, от който да говорите не по-лошо, отколкото от iPhone 4, можете да го правите в пъти по-продължително без зареждане, а като капак имате възможност и да слушате музика и да си светнете, ако закъсате в тъмното. За съжаление, телефонът не притежава едно основно качество, което е високо оценявано от болшинството потребители в България - не става за гъзарлък.


Повече информация и снимки:
http://conversations.nokia.com/2011/...x1-00-is-here/