http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14847

lg_windows_8.jpg

Дългоочакваната премиера на новата Microsoft операционна система Windows 8 наближава. Което е чудесно за нас, потребителите. Хардурните прозиводители тепърва ще почват да ни изненадват с все по-интересен и авангарден хардуер, възползващ се от анонсираните тъч скрийн възможности на новата ОС.
Южнокорейците от LG не си губят времето и представиха два завършени продукта:
LG H160 е страхотен таблет трансформър - таблет с отделяща се QWERTY клавиатура. Машинката е с дебелина 15.9 милиметра и тегло 1.05 кг. Диагоналът на сензорния IPS екран на таблета H160 е комфортните 11.6 инча, а ъглите на виждане както се очаква от IPS матрица са 178 градуса. Таблетът е оборудван с Wi-Fi модул, USB и HDMI портове. Към момента не се споменава нищо за вграден 3G модул. Батерията на трансформъра ще осигури до 10 часа автономна работа. Редно е да се спомене, че устройството не е неочаквано - като идея и изпълнение прилича много на вече анонсирания хибриден ултрабук на Sony - Vaio Duo 11.
Второто предложение на LG е настолен компютър във вид на моноблок - All in One, който ще се разпространява под името LG V325. Компютърът е оборудван с 23-инчов екран, естествено с тъч скрийн възможности за да се възползва в пълна степен от интерфейса на Windows 8. LG V325 е базиран на трето поколение Intel Core i5 процесор в комбинация с видеоускорител nVidia GeForce GT640M. Интересна подробност е, че моноблокът идва с вграден ТВ тунер, превръщайки го в пълноценен мултимедиен център.
И двете устройства ще се появят в магазините съвсем скоро - в деня на официалното представяне на Windows 8 на широката публика.