Всъщност, и аз това си предсттавям. И точно това е фантастичното и иновативното - не самото хеликоптерче, а системата, която го управлява, вертикалното планиране, картографската система.
За мен, ако наистина има идея това да се прави, то е в гъсто населени места с високи сгради. Теоретично, доставката може да е както до портиера, така и до балкона ако има такъв... В момента на доставката GPS засича координатите ти (тук трябва да повишим точността малко) и след 30 минути получаваш пратката точно там, в точката, от която си я поръчал без да губиш време да попълваш адреси. Ако системата отчете, че поръчката е направена от висок етаж на сграда без прозорци.. хм,м ще го мислим по-натамСвършват ти цигарите на тераса на ресторант на 100-ния етаж, заръчваш и хоп, идва хеликоптерчето на масата ти
Казваш малки пратки, така е - написано е - до 2.3 кг, което е 86% от пратките на Амазон. Проблемът с батериите е лесно преодолим със зарядни станции, пръснати нарядко в периметъра на действие. Проблемът с прашки и сваляне на дрони също - определя се височина на полет примерно м/у 120 и 130м над повърхността, ходи ги цели с камъчета. Отделно, дрончето има камера и изпраща директно данни във ФБР за покушителите при включване на авариен режим, ченгетата пристигат на минутата на местопрестъплението
С 10-ината станции, както казахме, не разполагаме с данни от Амазон, но мисля, че не съм далеч от предположението, че близо половината заявки са от има няма 10-ина области с 50км диаметър.
Мен идеята ме радва, и аз не се заяждам
Идеята с комина е яка - всички бъдещи сгради отгоре могат да имат тръбна система - като пристигне дрона пуска пратката в съответната тръба и по нея тя ти цопва в апартамента. Първата подобна сграда ще си вдигне цената на квадратен метър с няколкостотин $ заради екстрата.
След 10 години в обявите ще има - южно изложение, 2 бани, Prime Air Compatible в описанията
Да патентоваме идеята ако някой не го е направил.
Четвъртък, 18 часа, Халбите на Прага?
Или втори, следобеден, незаангажиращ вариант - събота, 15 часа, пак там?
Мога да направя резервация, стига грубо да уточним някаква бройка.