Търся добър firewall и ако знаете линк с упътване за конфигурирането на firewall-а.
Търся добър firewall и ако знаете линк с упътване за конфигурирането на firewall-а.
за мен към момента като че ли най-добър е новия kerio 4. възможно е едва ли не всичко. има го на всяко free, а tutorial не съм срещал
Ако си напреднал Керио е твоята програма, иначе аз съм много доволен от Sygate.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Търся добър firewall и ако знаете линк с упътване за конфигурирането на firewall-а.
<div align="right">Originally posted by WarLord*-*03/05/2004*:* 20:25:08</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Добрия firewall е въпрос на субективно мнение. Почти всичките вършат работа (от известните). Проблема при firewall е настойката му. Това е трудната и мъчителан за маного юзери част. Аз например харесвам <font color="red">Outpost Personal Firewall Pro 2.1</font id="red">.
http://www.agnitum.com/ru/index.html
На мене McAfee Personal Firewall ми върши много добра работа.
Но попринцип съм съгласен със ru-boy, че всички по-известни
вършат работа. Най-добре си свали демо версиите на 5-6 FWта
и ги пробвай. После си избери една в зависимост от това какво
търсиш /по-малко памет да заема, по-добър GUI, .../
Искам да попитам ако някой е по-запознат с Kerio 4 - знаете ли засхто постоянно генерира някакъв трафик (~0,1-0,2кb/s) и иска връзка към нета нон-стоп, а ако му я откажа започва да бълва съобщения за грешки. Иначе много ме накефи интерфейса, но това ме дразни...има ли логично обяснение, защото се рових из нета за информация по въпроса, но не намерих нищо?!?