Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 56

Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    138
    #31

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Ето и един изчерпателен анализ на програмата, направен от моя страна. Надявам се това да бъде полезно на всеки, който я ползва. Анализът е направен спрямо версия 3.0.0.



    1. Да започнем със целта на тази програмка:

    Не се заблуждавайте, безплатен обяд никъде няма и макар да изглежда просто като акт на добра воля, всъщност разработчиците от SoftDeCo експлоатират една проста, но също така гениална идея, от която дори и крайния потребител е доволен. Става дума за големия прозорец, който се появява в дъното на програмата. Защо ни позволяват да изпращаме безплатни СМС-и? Всъщност идеята е елементарна. Потребителят се радва на безплатни СМС-и, а докато ги пише и изпраща в този прозорец текат (по-скоро ще текат, тъй като първо трябва да се наберат рекламодатели) реклами, от които авторите на програмата всъщност ще печелят. Ако искате да се уверите в това, стартирайте програмата сега и наблюдавайте анонса:



    Это место под вашу рекламу ...

    50 000 показов в сутки

    78 стран мира

    150 000 пользвателей

    всего за $300 в месяц



    Принципът ни е добре познат от Mirabillis ICQ.



    2. Функционалност на програмата:

    СМС-ите може да се изпращат само на латиница, но това не значи че не можете да ги въвеждате на кирилица. Програмата разполага с отличен транслатор кир -> лат. Пробвайте го и ще се уверите. По моему това е много удобна функция.

    СМС-и може да се изпращат и към Глобул и към М-тел. Тествано е лично от мен към днешна дата.

    СМС-те пристигат почти веднага, но понякога се забелязват закъснения от 10-15 минути в пикови часове.

    Много важен въпрос е колко символа може да бъде дължината съобщенията. Според програмата максимумът е 200, но веднага може да се убедите в противното, ако пробвате да изпратите СМС от 200 символа. Той просто няма да пристигне. Проблемът е много прост. И двата български оператора поддържат СМС с дължина до 160 символа. Тогава максималната дължина е 160? Не точно поради особеностите на програмата. Тя добавя към всеки СМС следният низ:

    Message from: %подател

    където %подател се заменя с името на подателя.

    Тоест максималната дължина на СМС-а се изчислява по следната схема:

    160-[1+13(символ за нов ред+низа Message from+1(интервал)+?(дължина на името на подателя)]



    3. Накрая нещо интересно за тези, които се чудят как точно работи това нещо, както и за параноици на тема сигурност. Тук може да намерите лог от интернет активността на програмата при включване и непосредствено изпращане на СМС. Предполагам ще възбуди интереса на по-любопитните. Ако имате някакви идеи - казвайте.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #32

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Браво за анализа! [^]

    Ще направя един извод, който предполагам просто си забравил да добавиш :

    Програмата ще работи достатъчно дълго време!

  4. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #33

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Наистина изчерпателен отговор на въпросите ми Имах подозрения че загубването на смс-ите идва от факта че са с по-голяма дължина от 160 символа но предполагах че оператора просто ще ги отреже. Проблемът при този алкател си остава. Вместо в края са смс-а "Message from: %подател" е в началото му и смс-а продължава с последните букви от написаното без да е по-дълъд от 100 символа. Според мен също приходите на програмата ще идват от реклама и тя ще продължи да функционира (доказателство за това е и факта че е достигнала до версия 3.0) НО дали ще можем и ние да я ползваме. Програмата е на руски и рекламите са на руски тоест по този начин те правят невъзможно ползването и от американци германци французи китайци... (все едно ние да ползваме програма за смси с интерфейс на китайски) това че ние разбираме достатъчно от написаното за да я ползваме е просто благоприятно за нас стечение на обстоятелствата. Според мен създателите и се целят в руските потребители като им рекламират руски фирми. За тях българските потребители на този етап са просто чиста загуба на пари и в момента в който преценят че сме им излишни ще спрат смсите към +359 и ние пак ще останем на сухо за съжаление. Това е моето виждане на въпроса. Дано да греша. Ако някоя българска фирма направи подобна програма за смс-и с реклами на български форми не мисля че ще бъде на загуба, но като знам какви са ******и мобилните ни оператори може и да е невъзможно за осъществяване.

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #34

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Аз моя SMS го чакам от доста време

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #35

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    При телефоните Alcatel полето "Message from: ******" излиза в началото на смса и поради непонятни за мен причини първите 20 символа от написаното изчезват. Това означава че ако смса е от толкова символи получателят ще може да види само от кой е съобщението, така че ако пращате до някой който е с такъв телефон оставяйте 20 празни сомвола в началото за да може той да прочете цялото съобщение(това е при положение че името от което пращате е дълго 6 символа, ако е по-кратко например 5 символ може да оставите 19 празни символа в началото на смса и аналогични ако е по-дълго например 7 символа трябва да оставите 21 празни символа). Пробвал съм го при модели 310 и 510, но мисля че и при останалите ще го има като проблем.

  7. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #36

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Може би не съм чела достатъчно задълбочено темата, но не успях да разбера има ли лимит за броя SMS-си, които могат да се изпращат?

    Или отговора се крие в самото заглавие?

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #37

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Няма лимит в боя на СМС-ите, но не ти препоръчвам да прекалявяш.

  10. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #38

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Не се притеснявай за броя на смс-ите и да прекалиш и да не прекалиш еджа ли сте се отрази кой знае колко. Създателите на програмата обясняват че забавянето при прастането се дължи на това че потребителите на програмата са се увеличили с 25 пъти. Написах им за проблема с алкатела и за това че смсите с повече от x символа като x=160-(15+y) където y е дължината на името не се получават и отговориха че ще го оправят в следващата версия. Не се притеснявайте относно това да спрат международните смси защото самото описание на програмата е "Программка, позволяющая отправлять SMS-сообщения в любую точку мира".

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #39

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    то описанието на програмата се сменя мнооого лесно

  12. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #40

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Би било много наивно да мислим, че хората които са я създали тая програма не знаят че чрез нея се изпращат смси до България или до някоя друга страна... зависи изцяло от тях дали ще си променят мнението относно международните смс-и. Мен ми се струва че им е все тая до къде ще се пращат смсите. може би нещата стоят като с пращане на е-маили. А дали някой от нас ще праща по-малко или повече съобщения на фона на 150000 потребители (ако не и повече) просто ще е пренебрежимо малка разликата. Така че ако питате мен ползвайте колкото можете и докато можете.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #41

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Петков, неправилна ти е логиката според мен. На създателите им пука за другите страни дотолкова, доколкото все пак сме някакви потенциални потребители и няма да ни изрежат безпричинно. Но основният проблем е друг.

    И той е:

    Веднага щом Глобул усетят далаверата, те ще се свържат със създателите на програмата. При възможност ще употребят и натиск. Все пак това им бърка в дупето на досегашната политика спрямо интернет клиентите. Освен ако не са решили да си променят имиджа, "горивото" за реакцията би следвало да дойде от тях.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #42

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Дам няма да се учудя да го свършат това скъпите ни оператори, но не знам дали имат право да забраняват на някой да праща смс-и до тяхни абонати след като всичко е легално (все пак по някакъв начин тези които поддържат програмата плащат на някого за съобщенията) . Би било малко тъпо от тяхна страна да забранят номера им, но както казват руснаците "поживём - увидим"




  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #43

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    <font color="blue">//offtopic

    [Oops!] Когато виждате пред себе си отворена врата, минавайте през нея, а не си завирайте пръстите в пантите!</font id="blue">

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    147
    #44

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    Ето какво открих за тая програма:



    Адреси на програмата SMS-Gate.exe

    80.241.32.85 ns.softdeco.com

    212.76.1.162

    217.148.194.3 ip.217-148-194-3.sakhalintelecom.ru



    80.241.32.85 ns.softdeco.com

    212.76.1.162

    212.19.149.26 mail.host.kz



    Максимальная длина сообщения при отправке на телефоны:

    - не поддерживающие кириллицу - 150 символов

    - поддерживающие кириллицу - 70 символов



    . . . Намирам Сахалин телеком, Киргизтан . . .

    Освен това използва Mail to SMS и обратно. Предполагам че имат GateWay сървер със който се опитват да печелят от рекламодатели.

    Ето един линк - http://netwinsite.com/smsgate/

    Там е обяснено. GSM сърверът е SurgeMail.



    Глобул не могат да проумеят простата истина че ако искам да ме намерят безплатно ще предпочитам техните конкуренти. Въпреки че съм на Глобул, на всички познати обяснявам че няма да мога да им изпращам безплатни СМС-и от Интернет ако изберат Глобул.

  18. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    323
    #45

    Free Software 4 SMS 2 Mtel&Globul

    ot nqkolko dena ne moga da pratq sms-i ve4e((

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. mtel.bg
    От DENITO във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 02-07-07, 17:32
  2. Globul b-free - лъжат
    От ilhanbg във форум Технологии
    Отговори: 55
    Последно: 17-03-06, 23:18
  3. mtel - sms - ICQ
    От ivo80 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 17
    Последно: 05-12-03, 04:05
  4. Globul i Mtel samo v edna karta
    От magicman във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 28
    Последно: 17-05-03, 22:10
  5. Mtel sreshto Globul - Koi e po-dobriat?
    От Adasha във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 46
    Последно: 06-03-03, 01:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе