Заформя се спор
по форума, и сега защото е ДЕМОКРАЦИЯ нека да видим в анкета задоволството у потребителя
Ако има вече такава тема - моля модераторите да се намесят ...
Заформя се спор
по форума, и сега защото е ДЕМОКРАЦИЯ нека да видим в анкета задоволството у потребителя
Ако има вече такава тема - моля модераторите да се намесят ...
Ползвам Нортън от 3 години и вирус не съм виждал да оцелее повече от ден (сканирането ми е всеки ден). Това ми е достатъчно, за да не пробвам други антивирусни.
На други машини съм пускал Панда онлайн скан при проблеми и също съм много доволен
ОК - айде сега кажи за колко време ти сканира компа, колко памет заема и ресурси, колко забавя всичко
от 8 години използвам нортон, вирус само веднъж сам хващал за това време и то беше, щото го бях изключил. 3 дена по късно по време на регулярното автоматично сканиране вируса предаде богу дух. Упдейтите са много редовни...понякога има 3-4 на ден. Много удобен интерфейс, лесно за настройване на много възможности. Не ми е забивал никога.
По принцип не ползвам антивирусна, а само си държа инсталиран един F-Prot за в много краен случай...
Резултата от всичко това е, че хващам вируси максимум по веднъж на година и F-Prot-а си им вижда сметката...
благодаря на всички който участват и се артументират !!!
Mod EDIT Slero: Хайде задръж си благодарностите за накрая и недей да благодариш след всяко мнение...
Ще ви кажа нещо много интересно. Преди време имах страхотни проблеми с ПЦ-то си, (забиване на 2-3 часа и рестарт - здраво забиване) БЯХ с NOD32 с фикс-че които се упдеитваше всеки ден. Чудих се къде е проблема, преинсталирах драйвери, глупости, стигна се до там че си преинсталирах Уиндовса. Бях сигурен, че не е чирус защото както казах бях с NOD32
с последни дефиниции. Инстерното стана обаче след като си преинсталирах Уиндовса и след 3 дни имах абсолютно
същите проблеми и Компютър за преинсталация. Този път реших да сменя антивирусната. Сложих
Avast Pro едно пълно сканиране и тои ми хвана две вирусчета които NOD32 не намери. Един рестарт,
о6те едно пълно сканиране и компа ми тругна като нов. Само си правете изводите...
За NOD32 и сканирането му, както много хора казват бързо не значи качествено...
eTrust Antivirus
Гласувах за Нортън, защото автора явно е решил че Нортън Антивирус и Саймантек Антивирус могат да се вкарат под една категория, мнение което лично аз не споделям.
Тъй че аз съм за Саймантек Антивирус Корп. Едишън с две ръце (и два компа).
С Нортон 2005 сега , а и преди с старите му версии. Тромав ,бавен,хаби памет , ама пък сигурен.Досега само 1 път 2003 г съм лепвал някакъв вирус по ICQ то .Откри го ,но не можа да го изчисти и се наложи ръчно да го чистя.Тогава бях с Нортон 2003
Служебно на 2 та компа Панда Титаниум 2005 - голяма бела ще е след деинсталация./декември и изтича срока/
На 3 тия -новият е-Trust Antivirus"-от м-р Техно,* ама нищо не е открила досега въпреки ,че всеки ден има ъпдейт и взе да ме съмнява .Но иначе е много лека програма.
Гласувал съм за Нортон , за Панда и посмъртно няма да гласувам.
Три години бях с "Kaspersky" и нямах никакви проблеми, освен първоначално "забавяне" при пускане на компютъра.
От 2 месеца съм с "eTrust Antivirus", до сега новата антивирусна не ми се е показвала съобщение за намерен вирус, сигурно за да не ме притеснява.
Нортъна е боза поне по отношение на юзър интерфейса. С малко по ограничен ИЕ започват да му гърмят ActiveX-овете. Да не говорим как обича системни ресурси.
Иначе и аз съм супер доволен от Symantec corporate AV.
Така че и аз ще дам гласа си за Нортън въпреки че нямат почти нищо общо.
С две ръце, с два крака и с две глави твърдо подкрепям Симантеката антивайруз :Super:
честно да ви кажа само по форумите като чета се сещам за "Вируси"... друг повод съм нямал...
http://enterprisesecurity.symantec.c...geID=315&EID=0
Хаиде да налея малко масло в огъня като припомня годината - 2005 09
има минало ама ...