Кажете коя е най-добрата антивирусна програма според вас и дайте аргументи.
Кажете коя е най-добрата антивирусна програма според вас и дайте аргументи.
Най-добрата за последните тестове - http://www.virusbtn.com Иначе може да тестваш и сам да прецениш...
Панда Облак (не се хили - щото спазвам правилата и пиша на кирилица), аргументи няма да ти давам щото е без пари (а нали знаеш приказката за харизаният кон ...), ама ако все пак си капризен може да ползваш и тази на Майкрософт, тя също е без пари (само дето коня от харизан става на троянски)...
Трудно е да се лаже коя е най-добрата антивирусна. Това постоянно се променя. Им аконкуренция и всеки гледа да е първи.
Comodo - безплатна.
Иначе Avast
Eто и малко четиво за Панда та /Облак/ : http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41976.0.html
Вчера си казах я да я пробвам , ама при инсталация взе да ми иска да деинсталирам Аваста. Като знам какво тежко и бъгаво изчадие беше Пандата , а не мерси нека друг да я тества.Ако има поне 100 положителни мнения може да се позамисля.
от вчера сложих новата антивирусна на майкрософт - Microsoft Security Essentials. безплатна е (стига да минеш валидацията за "истинско" копие на уиндоус), доста лека, приятен интерфейс, сега остава да видим как ще се представи. след около седмица бих ти я препоръчал
Облака на Панда излезе преди 3-4 седмици от бета, аз го ползвам в няколко малки бизнеса тестово, имаше малки проблеми че се зарявяше надълбоко в инсталационните процеси/файлове и не можеше да приключи инсталацията успешно (disable/enable fix), друг проблем беше че при старт на компютъра изискваше връзка с интернет твърде рано и дисплейваше "Slow scan due to internet connection", но клиентите не са се обаждали да рипортват проблеми така че сигурно вече е оправено, беше класиран като 98% top score PC world free antivirus clients top chart. Много лек и приятен клиент (virus/malware) без да е излишно подозрителен като новото AVG.
ND32 - 2.70+Lavasoft(понякога). Това е комбинацията засега, ако щете вярвайте. Изпитано на повече от 1000 компa. Забравете S&D и другите подобни. Реклама: NOD32 2.70, Avastxxx, Pandaxxx, McAfee(Stinger, питай Google за сегашните вируси), а пък на сайта http://f-prot.com/ може да се провери за последните версии на вирусите, и как да ги махнеш ръчно. Реклама: Много е Важно да изпозлвате NOD32-v2.70. Има го в всички торенти. Не се залъгвайте с по- новите версии. Свалете го. Това работи. Малко по-късно, ще ви дам адрес за AdWare(Lavasoft).Намерете си NOD32-2.70 и ако не може да се ъпдейтва ще ви дам адрес:
мдааа много яко, бравос развесели галерията
Инак по темата.
Аз ползвам, от известно време, Norton Internet Security 2009, и не ме е срам, да го кажа
би ли казал какво иска от гледна точка на хардуер, че с последният нортон 2004 с който съм се занимавал харчеше ресурси колкото фотошошПървоначално публикувано от fXOrange
ами не знам, не съм го засичал изобщо, инак намирам, че е много по лек от предишните версии, и доста ефикасен.Първоначално публикувано от glarus
Моята версия е пробна, за 3 месеца, която върви със CD-то на дъното ми, за туй просто го сложих, да го пробвам и съм доволен.
Нортона е една от най-леките заедно с Есет, ползвам я от година -сега съм с версия 2010, за мен тя е еталон : лека , ефикасна и недосаждащаПървоначално публикувано от glarus
В интерес на истината чичко Нортън не съм ползвал от няколко години , наблюденията ми бяха , че с всяка следваща версия става все по тежка и тромава. От тогава си ползвам Аваст и с малки забележки не мога да се оплача.
На лаптопа съм с Avast от 3 години и никакъв проблем.
От известно време съм сложил на 15-на от компютрите в мрежата Panda Clouds и за сега се справя много добре.