Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

RQ: филм на две ПС едновременно по LAN мрежа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2005

Re: RQ: филм на две ПС едновременно по LAN мрежа

така филма се намира на едното ПС пущам го от това пс например с crystal player и филма си върви и на второто пс пущам същия филм с неговия crystal player и ми трябва такава програма която да ги пусне едновременно да тръгнат и двата player а на двата компютъра че да няма закъснение в картина и звук
    има два усилвателя на двата компютъра и искам да се използват и двата едновременно и не ми казвайте да ги вържа към едното пс това е лесно но не там е въпроса

miroman пробвал съм вече с remote administrator но едно че не се вижда филма през него друго че там се получава голямо забавяне и да не говорим колко тормози ПС то и така че с него не става от къде си сигурен че само на мен ми трябва такава програма

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Влизаш чрез VNC от едното PC в другото и пускаш филма.
    ;-))))))))))))))))

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

vlc -> File -> Open и после даваш да го стрииймва... избираш си формат и готово... после на другите две пц-та гледаш пак със същата програмка... има я за уин и за линукс...

5. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

От програмите за remote достъп само Remote Anything е достатъчно бърза, за да пренася и видео.
    Закъснението в тракта за пренос не може да се пренебрегне. Всяко устройство си има латенция. И постепенно времезакъснението ще се натрупва.
    Така, че niggaz_nature, или сложи 3-то РС, което да е videostreaming server, и пусни филма на 2 еднакво бързи РС-та, или свържи двата усливателя с аудиокабел + мониторите в clone режим, или забрави за странната идея...

6. Тук е от
    Jun 2004

ОК, ето ти и друга идея:
    Направи едното РС видеостриим сървър, пусни филма по мрежата, на другото би трябвало да го гледаш без проблем. На самия сървър също пусни плеъра, пробвай да дадеш IP: 127.0.0.1 като IP за сървър - може пък и да стане

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от emos
    От програмите за remote достъп само Remote Anything е достатъчно бърза, за да пренася и видео.
    Това преполагам е към мен?
    Мнението за отдалечения десктоп го казах на шега. Не зная дали изобщо може да се пренесе звука чрез VNC, да не говорим, че за да се види картина при клиента, сигурно ще трябва да се настрои player-а при сървера не ползва "overlays".
    Просто ми се стори забавно това безумно решение, защото в крайна сметка то изпълнява условията от задачата. ;-)

Що се отнася до скоростта - тя не е проблем. Да речем, че при 100 Мбит връзка м/у клиента и сървера ще се осъществи реален трансфер 7-8МBytes/s (2/3 от теоретичния максимум). Това е предостатъчно за пренасяне на образ и звук.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Понеже съм го правил, пиша: айде пусни тази постановка, пък пак напиши!

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Мда, пуснах я. Всичко се потвърди точно, както бях предвидил и сега какво? Май е по-добре ти да не се обаждаш, когато не си на ясно?

11. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

ОК! Коя картинка за кое РС е?

12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от emos
    Понеже съм го правил, пиша: айде пусни тази постановка, пък пак напиши!*
    Струва ми се, честичко ти се случва да се изказваш неподготвен...
    А това с картинките - какво искаш да кажеш?

13. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

По-горе написах за закъснението при предаване, приемане и последващо декодиране и предаване на информацията към видео- и аудио- контролерите няма как да е еднакво при двете РС-та. Затова и предложих 2 еднакво бързи РС-та да теглят видеостийминг от 3-то РС, което е сървъра.
    А ако на РС1 се пусне remote access сървър, че с remote сесия към него да се гледа екрана му, това разминаване ще бъде още по-голямо - е това казах по-горе. Не мога да повярвам, че на никого не му се се случвало да се логва remote към някое РС и да чака, докато някоя флаш анимация не се извърти - чак тогава става възможно въвеждане на данни в дадено поле, например. Брадясвал съм. Не ни се задълбава при VNC как е, но по спомен позваха един и същи протокол - няма начин и при предложението на Ghost да не се получат изчаквания.
    Както и да е. Не ми се пише повече по темата. Най-малкото, че питащия така и не каза хардуерните конфигурации на РС-тата.

@ КрИс
    Доколкото съм разбрал, форумът е твой. И ти определяш правилата. Какво може и какво не може - както си е и редно.
    Няма какво да ровя, че да разбера кой първи е започнал да използва това "неподготвен". Имаше случай, когато модератор ме е коментирал така и впоследствие си е коригирал поста, както и други случаи, .... не ми занимава с цитирането им. Но наистина е масово....
    Майната му и на ситуацията.
    Друго да те питам, КрИс: ако сматяш, че с "неподготвеността" си преча, или замърсявам чисотата и възвишеносттана форума - кажи, най-ми е лесно да спра да поствам... какво толкова? Нито ще бъда първия, нито ще бъда последния! Бан пак върши работа, нали? Все пак "неподготвеността" ми е мой минус, нали?
    Стига толкова... изморен съм и вече се чудя защо написах това. Може би заради самия себе си!
    Айде, засега!

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Глупости, разбира се, че не мисля, че пречиш - напротив, в много случаи помагаш, но без да се обиждаш има и ситуации като горната, където ако Ghost не си беше направил труда да експериментира... участниците щяха да останат с впечатление, че коментираният начин е невъзможен. А то.. явно не е така.
    Ако имаш желание мога да ти покажа още няколко как да го кажа подвеждащи неверни отговора от теб, но не мисля, че е толкова важно..
    Защо споменаваш бан, чий бил форума и подобни.. - участваме равноправно, мисля всеки може да сподели какво не му харесва в събеседника без да го възприемаш навътре?

16. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

OK!
    Понеже ще излезе, че лайкам ей-тъй, реших да допиша...
    Въпреки, че все още не знаем какви са РС-тата на питащия, нека който може, да направи започнатия от Ghost екперимент.
    Добре е да се знае дали това изобщо може да стане и как: да няма десинхронизация между двете РС-та.
    Имаше възможност навремето да се занимавам по-отблизо с едни от най-надеждните системи за пренос на информация, по сериен протокол, разбира се. И тъй като и при тях не може да се избегне джитера (въпреки цезиевите часовници за синхроницазия), се въвеждат служебни байтове за "приплъзване", докато пристигащите байтове се синхронизират. Интересно ми беше и обръщането на внимание на факта, че това с цезиевите часовници има смисъл само, ако те са 3: работещ, работещ в резерв и изключен. И при отпадане на 1-я, 2-я да дава такт, третия минава в резерв на 2-я, а 1-я отива в сервиза.
    Та в нашите машинки няма такива работи... Няма как за час и половина да не се десинхронизират. Въпроса е по кой метод най-малко ще се забелязва това.
    А иначе проблемът с джитера е много сериозен. Нашего брата може да се докосне до него в ситуация като горната или в следната: аудиофили, които слушат AudioCD-та (доколкото изобщо признават AudioCD за технология), твърдят, че има разлика в звученето на копирани и оригинални дискове - най-вече в локализацията на стерео ефектите. И тази разлика е минимална, когато диска се чете и пише на един драйв. Точно заради по-малкия джитер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 05-08-15, 16:10
  2. 2 видео карти едновременно
    От lia във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 12
    Последно: 18-08-13, 02:39
  3. Едновременно сигнал от 39Е и 42Е?
    От citizen във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 13
    Последно: 19-11-11, 00:02
  4. 2 връзки едновременно?
    От peter_nn във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 23-09-07, 15:06
  5. Ако сме със Win XP и едновременно със 2000
    От georgikirchev във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 17-02-07, 11:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе