Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 28

RQ: филм на две ПС едновременно по LAN мрежа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2005

RQ: филм на две ПС едновременно по LAN мрежа

Искам да питам дали може да се направи така че един филм да може да се пусне едновременно на два компютъра свързани с LAN връзка

без такива отговори едновременно да се старая да ги пусна и двата трябва ми някоя програма

ако има някой който знае такава или има време да ми обясни дали мога да го направа по друг начин да пише

2.  

3. Тук е от
    Apr 2005

Re: RQ: филм на две ПС едновременно по LAN мрежа

моля някой модератор да премести темата че се обърках и не знам как да я изтрия ако мога

4. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от niggaz_nature
    Искам да питам дали може да се направи така че един филм да може да се пусне едновременно на два компютъра свързани с LAN връзка
    без такива отговори едновременно да се старая да ги пусна и двата трябва ми някоя програма
    Ми то и да я преместят, аз това пак не мога да го разбера... Не можеш ли по-точно да кажеш какво искаш - да върви филма "из мрежата" и второто РС, макар и по-късно, като се включи, да може да се гледа филма на него? Ако е така, ти трябва videostreem server да си ти се намира. Windows Encoder е такова решение.

5. Тук е от
    Apr 2005

искам от единия компютър да пусна един филм и той да тръгне в същия момент на другия така че да няма разминавания на картина и звук на двата монитора

6. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Е това вече аз си го представям така: по някакъв неясен за мен начин да се отчете времезакъснението на тракта PC1 PCI - PC1 NIC - Cable - PC2 NIC - PC2 PCI и следващите след него CPU, video + audio. И това времезакъснение като стане ясно колко е, РС1 да възпроизвежда със съответното времезакъснение, така, че да изостава толкова картината и звукът му, колкото и на РС2.
    Би ми било интересно да знам има ли такова решение?

7. Тук е от
    Apr 2005

незнам много объркано си го обяснил
    аз до сега се мъча по най простия начин пущам двата компютъра на пауза и се старая да ги пусна едновременно
    за това търся друг по лесен начин

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Ако имаш 2 телевизора и кабелна, то си направи следния експеримент: избери си една и съща телевизия, предавана по кабела и ефира, нагласи единия телевизор да я приема по ефира, а другия по кабела и гледай сеир. Кабелното разпръскване понякога достига до 1,5-2секунди закъснение.
    Това няма как да не се получи и докато информацията премине от PCI шината на РС1, през неговата мрежова карта, през кабела, през мрежовата карта на РС2, през неговата PCI шина до процесора му, а той да я препрати обратно през шината до видеокартата (че тя до монитора) и до звуковата карта. Все ще има някакво времезакъснение. И какво е то? Ми не знам, затова и на мен би ми било интересно да го разбера....

10. Тук е от
    Apr 2005

това с телевизорите е интересно
    аз сега както го правя като се получи малко закъснение от единия комп се получава същото ехо и като се разместят става голям смях и не може да се изгледа един филм нормално

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

На мен все още не ми е ясно с каква цел трябва да се направи това. Единствения смисъл е , ако няма втори компютър и филма да може да се гледа на два монитора. Но тогава не може да става въпрос за каквито и да било програми и тем подобни - просто един разклонител за монитори. А при условие, че два компютъра са вързани в мрежа не виждам никаква причина някакъв филм да се стартира синхронно и на двата.
    За какво служи това?

12. Тук е от
    Apr 2005

за да може двама човека на два компютъра да гледаме един филм едновременно и звука да се чува и от двата за това

(аз мога да пусна филма от единия комп на два монитора но не това е целта ) искам да стане през LAN за да може да се използва и другата звукова карта и в същото време мониторите да са раздалечени един от друг

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Според мен единственият начин да постигнеш това е чрез videostreem.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2005

videostreem - нямам си и на представа какво е това може ли да ми поясниш малко че да знам какво точно търся така ми е много трудно

16. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Поразгледай тук:
    http://www.videolan.org/vlc/

17. Тук е от
    Apr 2005

имам я програмата но не мога да разбера какво IP да напиша там и трябва ли да правя нещо и от другия компютър някакви идеи

18. Тук е от
    Jun 2004

Не мисля, че има такава програма, защото просто никой досега не имал нужда от такова нещо (а не вярвам и някой друг да има ).
    Доколкото разбирам - филмът се намира на едното РС. Ти искаш това РС да чете филма от един и същи файл, но да раздвои потока -> веднъж към същото това РС, втори път към другото по мрежата. Теоретично забавянето от преминаването през РСІ и NIC е пренебрежимо малко и двата би трябвало да вървят синхронно. Може би трябва да пробваш с Remote Administrator (radmin) и пак да се мъчиш да уцелиш двата да започват синхронно. С видеостриим - ти пускаш един филм да върви по мрежата, пък който иска да го гледа, да се включва. Така можеш да го гледаш на няколко РС-та едновременно и синхронно, но на самото РС, където е филма - не знам може ли (някой ако знае - да каже). Всъщност и аз не мога да разбера защо е необходимо това, ако сте в една стая - гледайте го на два монитора, ако сте в различни стаи - какво значение има точно секунда разминаване?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 05-08-15, 16:10
  2. 2 видео карти едновременно
    От lia във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 12
    Последно: 18-08-13, 02:39
  3. Едновременно сигнал от 39Е и 42Е?
    От citizen във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 13
    Последно: 19-11-11, 00:02
  4. 2 връзки едновременно?
    От peter_nn във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 23-09-07, 15:06
  5. Ако сме със Win XP и едновременно със 2000
    От georgikirchev във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 17-02-07, 11:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе