Първоначално публикувано от
stfn Преди време търсих отговор на подобен въпрос. При мен обаче не беше система за домашно кино, а цифров тунер за кабелна телевизия. Исках да го свържа с компютъра, за да мога директно да записвам филми на диска в цифров вид. Стигнах до извода, че няма как да стане или ще е много трудно да се осъществи и не си струва. В някакъв форум един тип доста логично обясни защо е така и аз съм склонен да се съглася: USB протоколът рабител на принципа "master-slave". Т.е. едно master устройство (най-често компютър) може да "говори" с едно или няколко slave устройства (периферия), най-често принтер, скенер, клавиатура, мишка, както и всякакъв вид устройства за съхранение на информация от рода на външни харддискове, USB памети, цифрови фотоапарати, MP3 плеъри и т.н. Според USB протоколът нямало как се свържат две еднакви устройста - примерно две master устройства или две slave устройства.
Моя тунер беше master устройство - USB порта му беше за включване на клавиатура и мишка. Щом казваш, че твоята система успешно се свързва с MP3 плеър (който е slave устройство), значи тя (системата) също е master USB устройство. Т.е. няма как да я свържеш към компютър, който също е master устройство.
Същият пич предложи все пак едно теоретично решение - междинно устройство с два USB порта, което е slave според USB протокола, но което може да се свърже едновременно с две master устройства (вероятно чрез два контролера или каквото е необходимо). Освен това в него трябва да има и някаква електроника (някакъв процесор с буферна памет), която да може да прехвърля данните между двете master устройства (по-точно между двата контролера), като те все пак не са в пряка връзка.
И накрая, едно очевидно решение в твоя случай - вземи си един външен USB диск, пълни го с филми и музика от компютъра и после си ги гледай/слушай на системата. На един съвременен диск можеш да събереш доста неща само с едно прехвърляне. Щом MP3 плеъра е тръгнал, би трябвало и с диска да няма проблем.