Единият ми партишън (D беше 140 GB но след една проба за инсталация на UBUNTU и после FIXMBR и такива работи от Recovery Console на Win XP CD , а бе след много манипулации тип проба-грешка... стна така , че вместо 140 GB D: имам 140 GB Unallocated space... когато с Partition Magic или друга програма от този тип опитам да му направя функцията UNDELETE на този UNALLOCATED SPACE забива след известно време.... хубава пък програма като Active @ Partition Recovery въпреки , че проработи първият път когато C и D ми бяха се съединили в едно (пак след неуспешна инсталация на UBUNTU и такива...) този път не бачка като и тя след известно време забива докато сканира това 140 GB UNALLOCATED SPACE... кажете как да го направя този UNALLOCATED SPACE на NTFS и всичко да тръгне по старо му... вярвам , че може след като бях съединил C и D и после се оправи мисля , че и това може... но как...
друга информация:
- Partition Magic и еквивалентни програми ми дават само Undelete и Create опций за този UNALLOCATED SPACE
- след толкова много манипулации разбира се има някой грешки в Partitiona
- всички файлове от този UNALLOCATED SPACE ги виждам перфектно както си ми бяха в D-то... и мога да ги ресторна с програми за изгубени или изтрити файлове , но разбира се не искам а и не мога защото другият ми дял е 2 GB ....
разполагам с Hiren CD 7 което смятам , че има всичко което би ми било нужно.... и ще опитвам разни работи докато някой тук ми даде решение как точно това UNALLOCATED SPACE да го превърна в работещ NTFS без да си губя информацията разбира се
един друг въпрос. ако го направя на нов NTFS дял и го форматирам... ще мога ли с някоя програмка да върна после всички данни както преди.....
МЕРСИ много предварително на всеки който се отзове с полезна информация по въпроса.