препоръчайте софтуер за правене на панорамни снимки. аз пробвах panorama maker и panorama factory, обаче не мога да намерялекарство за тях.
препоръчайте софтуер за правене на панорамни снимки. аз пробвах panorama maker и panorama factory, обаче не мога да намерялекарство за тях.
Имам някаква програмка от диска към фотоапарата Канон. Обединява няколко снимки, само трябваше малко да се застъпват и после ги разглеждаш с QuickTime мисля. Фотото малко ги изкривява и понякога се нуждаят от допълнителна обработка преди свързване. Ако е това което ти трябва пиши!![]()
Пробвай с тази версия на Panorama Maker 3
http://85.187.38.250/
Компютъра ще ми е включен до довечера.
Програмата се казваше Photo Stitch 3.1 ... снимките се правят разбира се със застъпване (апаратите канон си имат и много лесна функция за целта - не знам как е при другите) после се вкарват в програмата и тя си ги снажда според зададените й настройки. Запазва си ги нормално в *.JPG формат със сигурност. Сравнително лесна за употреба. Допълнителна обработка не изискав особено освен ако самите снимки не я изискват. За изкривяване - зависи си какво точно снимаш - няма начин да не се получи изкривяване ор перспективата на отделните снимки ...Първоначално публикувано от Ivo old
Ето един пример - аз съм го правил от покрива на офиса - изкривяването е от дясната страна - парапета ... не виждам как би могло да се избегне ...
И PhotoShop-а се справя добре (май трябва да е CS или CS2).
ArcSoft Panorama Maker, ако не го откриеш кажи да ти го пратя, разпространява се по принцип с камерите на Panasonic и се справя прилично добре.
Моето скромно мнение е, че най-важното е снимките да са направени от статив и с адекватни настройки на апарата (наблюденията ми показват, че пълната автоматика в редица случай дава поредица от снимки с различни тоналности). Съединяването им в панорама е лесна работа (с PhotoShop например), но по принципа "на вълка врата му е дебел, защото..." (тоест не разчитам на софтуер да ми прави панорамата, мога и на тъка)
Със здраве...
за фотошоп има плъгин/вградена функция или говорите за "шиене" на ръка
това второто ми се струва безмилесно дълга операция за панорами от повече от 2 снимки...![]()
От около 3 години се запалих по панорамните снимки. Винаги, когато имам възможност щракам по някоя снимка.
Изпробвах камара програмки. Сега ползвам The Panorama Factory 4.2 http://www.panoramafactory.com.